Menu

Collateral Beauty (2016)

Povučen nakon velike tragedije koja ga je zadesila, jedan čovjek počne postavljati pitanja o svemiru pišući pisma Ljubavi, Vremenu i Smrti. No, ubrzo počne dobivati neočekivane odgovore…

  U kinima

Srbija22.12.2016.
Hrvatska29.12.2016.
Bosna i Hercegovina29.12.2016.

  Ocjena

 Collateral Beauty
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 37min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David Frankel

  Scenarij

Allan Loeb

  Produkcija

Michael Bederman
Bruce Berman
Anthony Bregman
Richard Brener
Peter Cron
Michael Disco
Bard Dorros
Toby Emmerich
Kevin Scott Frakes
Allan Loeb
Josh Mack
Steven Mnuchin
Steven Pearl
Ankur Rungta
Michael Sugar

  Glazba

Theodore Shapiro

  Kinematografija

Maryse Alberti
  Sinopsis

Kada uspješni marketinški stručnjak iz New Yorka doživi veliku tragediju u svom životu, on se potpuno povuče u sebe. I dok se njegovi zabrinuti prijatelji očajnički pokušavaju pribiližiti njemu i pomoći mu, on počne tražiti odgovore pišući pisma Ljubavi, Vremenu i Smrti. No, kada počne dobivati neočekivane odgovore, on polako počne uviđati kako su ove stvari međusobno povezane u svačijem životu, te kako čak i najveći gubitak može otkriti trenutke velikog značaja i ljepote.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Will Smith Howard
Edward Norton Whit
Kate Winslet Claire
Michael Pena Simon
Helen Mirren Brigitte
Naomie Harris Madeleine
Keira Knightley Amy
Jacob Latimore Raffi
Ann Dowd Sally Price -
Liza Colon-Zayas Trevor's mom
Natalie Gold Adam's mom
  Recenzija

“Collateral Beauty” je jedan od onih filmova koji se trudi rasplakati vas, no jednostavno je toliko nespretan u svojim manipulacijama da će vam ga gotovo biti žao, kao što bi vam na primjer bilo žao kada bi ste shvatili da je lopov koji vas je pokušao opljačkati zapravo držao lažni nož te ima dvoje djece koja su mu doma gladna.

Film je priča o Howardu (Will Smith), voditelju marketinške agencije, koji se pretvorio u depresivnog zombija otkad mu je prije dvije godine preminula kćerka. Njegovi poslovni partneri – koji su također i njegovi najbolji prijatelji (ovo je jako bitno zapamtiti) – ne mogu ga nagovoriti da se i dalje bavi poslom, te zbog toga gube svoje brojne bitne klijente. Oni žele da Howard proda tvrtku prije nego što propadne, no on odbija razgovarati o tome, kao i o bilo čemu drugome. On samo stoji u svom uredu po cijele dane, slažući lance od domino kockica kako bi ih na kraju dana mogao srušiti. On je živuća metafora.

No, Howardovi partneri dobiju briljantnu ideju – oni će zaposliti glumce koji će glumiti Smrt, Ljubav i Vrijeme te se pojavljivati Howardu kao odgovor na njegova pisma istima. Howrad će pomisliti da je lud, te će oni veoma lako moći dokazati da više nije sposoban voditi firmu, stoga će ju ipak moći prodati prije nego izgube sve. Svaki njegov prijatelj radi sa različitim glumcem, stoga je uloga svakog glumca reprezentativna za probleme koje taj prijatelj ima sa Howardom. Ljubav (Keira Knightley) dobiva upute od očajnog Whita, Vrijeme (Jacob Latimore) daje savjete Claire, a Smrt (Helen Mirren) savjetuje toksičnog Simona. Tu i tamo u filmu se pojavljuje trunka misticizma, kao da se sve ovo događa prema planu univerzuma. No, ta nocija je prilično loše osmišljena, kao i ostale nocije u filmu, koje nam dolaze iz uma scenarista Allana Loeba (“The Dillemma”, “Just Go with It”).

Ponekad će netko prigovoriti ovom veoma okrutnom i pogrešnom planu, no nikada dovoljno da odgovore ostale od nastavljanja s istim. Iako su ovi likovi navodno visoko obrazovani profesionalci, oni se generalno ponašaju kao totalni moroni koji nisu sposobni vidjeti ništa dalje od svojih noseva, a čak i najtalentiraniji glumci među njima jednostavno nikako ne mogu podići ovaj film iznad njegovog plitkog materijala. Redatelj David Frankel (“Marley & Me”, “Hope Springs”) cijeli film snima sa visokim sjajem, kao da se radi o ljetnoj romantičnoj komediji umjesto žalosnoj drami. S jedne strane, nikako nam nije jasno što su on, Loeb i ostali mislili kada su krenuli raditi na ovom projektu, a s druge strane ipak možemo vidjeti kako bi određenim ljudima ovaj film mogao biti prilično dobar, iako većini vjerojatno neće biti ništa posebno.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Preporuke Biografije Komedije Romantični
Sortiraj