Menu

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Steve Rogers se bori s prihvaćanjem svoje uloge u modernom svijetu i bori se protiv nove prijetnje ali od starog neprijatelja, Sovijetskog agenta poznatog pod imenom Winter Soldier.

  Ocjena

 Captain America: The Winter Soldier
(2014) on IMDb

  Trajanje

2h 16 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Anthony Russo
Joe Russo

  Scenarij

Christopher Markus
Stephen McFeely
Joe Simon
Jack Kirby

  Produkcija

Victoria Alonso
Mitchell Bell
Louis D’Esposito
Kevin Feige
Alan Fine
Michael Grillo
Stan Lee
Nate Moore
Lars P. Winther

  Glazba

Henry Jackman

  Kinematografija

Trent Opaloch
  Sinopsis

Za Stevea Rogersa, buđenje nakon nekoliko desetljeća suspendirane animacije uključuje mnogo više od jednostavnog nadoknađivanja pop kulture. Za njega, starog idealista, to znači da se mora suočiti sa svijetom suptilnijih prijetnji i teških moralnih kompleksnosti. To postane jasno kada misteriozni ubojica Winter Soldier ubije direktora Nicka Furyja, koji je prije nego što je umro ostavio Rogersu važnu poruku. Rogers sada mora razotkriti misterij uz pomoć rijetkih prijatelja kojima još može vjerovati. No, borba će biti mukotrpna a neprijatelje će naći tamo gdje ih nimalo ne očekuje.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Chris Evans Steve Rogers/Captain America
Samuel L. Jackson Nick Fury
Scarlett Johansson Natasha Romanoff/Black Widow
Robert Redford Alexander Pierce
Sebastian Stan Bucky Barnes/Winter Soldier
Anthony Mackie Sam Wilson/Falcon
Cobie Smulders Maria Hill
Frank Grillo Brock Rumlow
Maximiliano Hernández Jasper Sitwell
Emily VanCamp Kate/Agent 13
  Recenzija

Vjerojatno je bilo neizbježno da će novi film o Captain Americi, koji sada više nije u dobu Drugog svjetskog rata već u modernoj eri, biti nešto više ciničan od svog prethodnika. Prvi film je imao svojih mana, no također je imao određeni starinski ton koji ga je činio drugačijim od ostalih Marvelovih filmova. Sada kada je super-vojnik Steve Rogers (Chris Evans) doveden u moderno vrijeme, njegova nova avantura počinje postajati potpuno ista stvar kao i „iron Man“ ili „Thor“.

Unatoč razlici od 70 godina između prvog filma i ovog, zahvaljujući flashbackovima, snimkama i ostalim metodama, „The Winter Soldier“ uspio je sačuvati nekoliko poznatih lica iz „The First Avengera“. Zgodna Natasha, poznatija i kao Black Widow (Scarlett Johansson) također je ovdje, te radi sa Rogersom na svakodnevnim S.H.I.E.L.D. misijama, a uz to mu i daje savjete u vezi privatnog života. Novi igrači uključuju Sama Wilsona (Anthony Mackie), vojnog veterana koji će na važnosti dobiti tek nešto kasnije, te Alexandera Piercea (Robert Redford), političkog vođu S.H.I.E.L.D.-a koji sjedi u World Security Councilu. Pierceove oči natjerat će vas da mu vjerujete, no zbog njegove političke aure ipak ćete morati dvaput razmisliti.

Iako ovo poglavlje nije toliko zdušno kao prošlo, braća Russo – veterani TV serija poput „Arrested Development“ i „Community“ – demonstriraju odlično snalaženje u akcijskim scenama. Scenarij Christophera Markusa i Stephena McFeelyja ima dovoljno radnje u priči kako bi dozvolio akcijskim scenama da se tu i tamo pojave, a da ne izgledaju isforsirano, a Russoi ih režiraju na način da su zabavne bez da budu kaotične. Ton je možda mnogo moderniji, pun paranoje i generalnog nepovjerenja, no Chris Evans i dalje je staroškolksi pravedan, te održava pozitivan duh. Film je definitivna preporuka svima koji vole superjunake, te je pokazao kako može od Captaina Americe napraviti odličnu franšizu filmova.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Trileri Drame Kriminalistički Preporuke SF-ovi Avanture Komedije
Sortiraj