Menu

American Assassin (2017)

Priča koja se fokusira na antiterorističkog agenta Mitcha Rappa.

  U kinima

Hrvatska28.09.2017.
Bosna i Hercegovina28.09.2017.
Srbija28.09.2017.

  Ocjena

 American Assassin
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 52min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski, talijanski, arapski, poljski, turski, perzijski

  Klasifikacija

  Režija

Michael Cuesta

  Scenarij

Stephen Schiff
Michael Finch
Edward Zwick
Marshall Herskovitz
Vince Flynn

  Produkcija

Lorenzo di Bonaventura
Aidan Elliott
Pierre Ellul
Marco Valerio Pugini
Daniel M. Stillman
Nick Wechsler

  Glazba

Steven Price

  Kinematografija

Enrique Chediak
  Sinopsis

23-godišnji Mitch izgubio je svoje roditelje u tragičnoj automobilskoj nesreći kada je imao 14 godina, a svoju djevojku izgubio je u terorističkom napadu netom nakon što su se zaručili. Tražeći osvetu, on je otišao raditi u CIA-u kao agent za tajne misije, nakon što ga je tamo dovukla zamjenica direktora Irene Kennedy. Kennedy mu je zatim dodijelila veterana Hladnog rata, Stana Hurleyja, kao mentora. Njih dvojica sada zajedno istražuju val naizgled nasumičnih napada na vojne i civilne mete. No, oni ubrzo otkrivaju da stvar nije nasumična, te se udružuju sa ubojitim turskim agentom kako bi zaustavili misterioznog operativca koji je naumia započeti treći svjetski rat na Bliskom istoku.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Dylan O'Brien Mitch Rapp
Charlotte Vega Katrina
Christopher Bomford Bartender
Chris Webster Mansur Recruit Video
Shahid Ahmed Adnan Al-Mansur
Buster Reeves Martial Arts Instructor
Nick Cavaliere Building Superintendent
Simon Connolly NSA Techie
Yousef 'Joe' Swird Khaled
Joost Janssen American Operator
  Recenzija

James Bond uspio se provući kroz sve knjige Iana Fleminga, pa i nekoliko kratkih priča sa strane, a još uvijek nije prestao biti zanimljiv. Jack Ryan i Jason Bourne imali su prilično dobre serijale, no slični pokušaji poput Dirka Pitta, Boba Leeja Swagger ili November Mana neslavno su propali. Čak i Jack Reacher sada ima problema, a Swagger je prebačen na televiziju. Ususret svemu tome, Mitch Rapp uspio se probiti i postati novi akcijski junak, te na kraju krajeva nemamo nikakvih problema s time da ovo postane novi serijal.

O’Brien Rappu donosi intenzitet koji ga čini veoma zanimljivim, zajedno sa njegovim antisocijalnim karakteristikama. Hurley je veoma opak, a Keaton naprosto uživa u tome. To se doima kao da Carter Hayes ili Peter McCabe rade za dobre dečke, no čak i tada nam se ne čini da bi uspjeli nadmašiti Keatona i vatru koju donosi u ovoj ulozi. Svakako bismo ova dva lika voljeli vidjeti ponovno. Što se tiče akcije u flimu, ona je solidna. Početni teroristički napad je sablasan, a treniranje posjeduje prilično dobru pripovjedačku strukturu.

Nažalost, ženski likovi nisu toliko dobro prošli u ovom filmu. Tri ženske uloge su ili žrtve, nebitne dame u odijelu ili prevarantice. A stvari stoje mnogo gore ako ćemo vam pokvariti priču filma. Možda su ti likovi jednostavno takvi i u originalnom materijalu, no nema razloga zašto u filmskoj adaptaciji ne bi dobili malo bolji tretman. U svakom slučaju, nadamo se da pisac originalnog djela Vince Flynn ipak nije takav kakvim se doima, no to ne možemo znati dok ne pročitamo njegova djela.

U konačnici, iako ovaj film ne nudi ništa posebno novo, njegova priča odvija se veoma vješto, a bez problema ćete moći vjerovati svim likovima, makar neki od vas već i znali što očekivati. “American Assassin” možda i je samo već reiteracija poznate formule akcijskih trilera, no način na koji to odrađuje uistinu zaslužuje svaku pohvalu, pogotovo kada drugi, mnogo popularniji serijali, to danas ne uspijevaju napraviti na značajnoj razini. Ako volite filmove poput Bonda, Bournea ili Reachera, ovaj film definitivno zaslužuje vašu pzažnju, a obožavatelji se samo mogu nadati da će od ovoga nastati novi kvalitetni serijal.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Drame Trileri Serije Kriminalistički Akcije Komedije Preporuke Avanture Romantični
Sortiraj