Menu

Kingsman: The Golden Circle (2017)

Kada njihovo glavno sjedište biva uništeno i cijeli svijet padne u krizu, putovanje Kingsmana odvodi ih do otkrića špijunske organizacije unutar samog SAD-a.

  Ocjena

Kingsman: The Golden Circle (2017) on IMDb

  Trajanje

2h 21min

  Zemlja / jezik

UK, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Matthew Vaughn

  Scenarij

Jane Goldman
Matthew Vaughn
Mark Millar
Dave Gibbons

  Produkcija

Adam Bohling
Dave Gibbons
Pierre Lagrange
Stephen Marks
Mark Millar
David Reid
Claudia Schiffer
Matthew Vaugn

  Glazba

Henry Jackman
Matthew Margeson

  Kinematografija

George Richmond
  Sinopsis

Kada glavno sjedište Kingsmana biva uništeno i cijeli svijet postane taocem, oni otkrivaju kako postoji saveznička špijunska organizacija u samom SAD-u zvana Statesman, osnovana u istom periodu kada su osnovani i Kingsmani. U novoj avanturi koja će iskušati snagu njihovih agenata do maksimuma, ove dvije elitne organizacije morat će se udružiti kako bi pobjedili zajedničkog okrutnog neprijatelja, te da spase svijet… što je nešto o čemu Eggsy već podosta zna.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Taron Egerton Eggsy
Edward Holcroft Charlie
Gordon Alexander Kingsman Cab Driver
Mark Strong Merlin
Hanna Alstrom Princess Tilde
Calvin Demba Brandom
Thomas Turgoose Liam
Tobi Bakare Jamal
Julianne Moore Poppy
Keith Allen Charles
  Recenzija

Redatelj-scenarist i Matthew Vaughn i njegova pomoćnica Jane Golman ponovno su se ujedinili kako bi napravili ovaj veoma zabavan nastavak svog uspješnog špijunskog trilera iz 2014.g. Naoružani odličnom glumačkom ekipom, oni su uspjeli ponoviti odličan spoj super-stilske akcije i dopadljivih likova koji su zaslužni za veliki uspjeh prvog nastavka, no film ipak nije toliko dobar tokom svojih čitavih 141 minute trajanja, te je jedva uspio izbjeći činjenicu da je pred kraj polako već postao uistinu naporan.

Ovog puta, priča prati uličara koji je postao superšpijun, Eggsyja (Taron Egerton) i stručnjaka za gadgete Merlina (Mark Strong) koji se ujedinjuju sa svojim američkim kolegama zvanima Statesman (Jeff Bridges, Channing Tatum i Halle Berry) kako bi spriječili zlokobni plan Zlatnog kruga i njegove voditeljice Poppy (Juliane Moore). Putem će im se pridružiti Eggsyjev bivši mentor Harry Hart (Colin Firth) koji, za divno čudo, ipak nije umro u prošlom nastavku, što naravno nikoga nije iznenadilo.

Kao i sa svojim prethodnikom, i ovoga puta ključ uspjeha filma jest njegova predanost nevjerojatnim ludostima iz stripa, kako po pitanju priče tako i pojedinih scena. Vaughn nam to jasno i glasno govori već u početnoj sceni u kojoj imamo uzbudljivu potjeru taksijima koja uključuje robotsku ruku i serijal kaskaderskih poteza koji se suprotstavljaju svim mogućim zakonima fizike, uključujući gravitaciju, dok on najbolje što može pokušava dodatno nabrijati akciju elektronskom glazbenom podlogom.

Nastupi glumaca uistinu su zabavni, a posebice onaj Juliane Moore. Tatum je ponešto slabo iskorišten, a definitivno se nadzire i osjećaj da će tu biti i trećeg nastavka, posebice što se tiče Berryjinog lika. Iznenađujuće, što se tiče sporednih glumaca najbolji je bio Elton John, čija je zabavna šala jedna od boljih u čitavom filmu. Što se tiče nastavaka, “The Golden Circle” definitivno ne posjeduje novitet s kojim je nastupio njegov prethondik, a nije baš niti jak po pitanju šarma, no svakako ima dovoljno toga što će obožavatelji znati cijeniti i zbog čega će do kraja zagristi u ovaj serijal.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Preporuke Animirani Drame Sinkronizirani crtići Trileri Kriminalistički
Sortiraj