Menu

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Nakon što superzlikavac pobjegne iz zatvora, on se udruži sa ludim znanstvenikom i dvojicom genetički modificiranih stvorenja kako bi ostvario svoj pakleni plan o preuzimanju kontrole nad cijelim svijetom.

  Ocjena

 Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 52min

  Zemlja / jezik

SAD, Hong Kong, Kina, Kanada / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Dave Green

  Scenarij

Josh Appelbaum
André Nemec
Peter Laird
Kevin Eastman

  Produkcija

Josh Appelbaum
Michael Bay
Eric J. Crown
Grant Curtis
Andrew Form
Bradley Fuller
Basil Grillo
Scott Mednick
André Nemec
Lori Scowley
Denis L. Stewart
Galen Walker

  Glazba

Steve Jablonsky

  Kinematografija

Lula Carvalho
  Sinopsis

Michelangelo, Donatello, Leonardo i Raphael vraćaju se na velike ekrane kako bi se borili protiv još jačih, još opakijih zlikovaca uz pomoć April O’Neil (Megan Fox), Verna Fenwicka (Will Arnett) i novopečenog kompića – odmetnika koji nosi hokejašku masku Caseyja Jonesa (Stephena Amell). Nakon što superzlikavac Shredder (Brian Tee) pobjegne iz zatvora, on se udruži sa ludim znanstvenikom Baxterom Stockmanom (Tyler Perry) i dvojicom genetički modificiranih stvorenja, Bebopom (Gary Anothny Williams) i Rocksteadyjem (WWE zvijezda Stephen „Sheamus“ Farrelly), kako bi ostvario svoj pakleni plan o preuzimanju kontrole nad cijelim svijetom. Dok se naši junaci pripremaju za obračun sa Shredderom i njegovom novom ekipom, oni polako spoznaju da se iza svega krije još veće zlo – notorni Krang.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Megan Fox April O'Neil
Will Arnett Vernon Fenwick
Laura Linney Chief Vincent
Stephen Amell Casey Jones
Noel Fisher Michelangelo
Jeremy Howard Donatello
Pete Ploszek Leonardo
Alan Ritchson Raphael
Tyler Perry Baxter Stockman
Brian Tee Shredder
  Recenzija

Možda je bilo potrebno 26 godina, ali Hollywood je napokon uspio napraviti film o Ninja kornjačama koji je zabavan te sličan poznatoj crtanoj seriji. Iako možda nećete biti ciljana publika ovog filma, ovom nastavku ipak je uspjelo napraviti ono što su oduvijek htjeli – da bude privlačan 12-godišnjacima, ali da u njemu mogu uživati i mnogo stariji gledatelji.

Često takve želje znače da je film ili isprazan i dosadan, ili da se oslanja na veoma djetinjasti stil humora, ili je pak pun rupa u priči i toliko nekoherentan da filmaši pretpostavljaju kako se djeca na te nedostatke neće obazirati. Realno govoreći „12-godišnjaci“ njima znači isto što i „idioti“. Ipak, ovaj film je lagan, zabavan, a ponekad i veoma smiješan. Svi imaju čiste motive i ciljeve, a konflikti imaju logičnog smisla, te se rađaju iz karaktera samih likova, a ne isforsirano. Kornjače su bahate, no nikada iritantne, te su veoma sposobni voditi i ozbiljnije razgovore kada se oni tiču bitnih stvari. Kao i svaki dobar nastavak, i ovaj donosi stare negativce, predstavlja neke nove, te proširuje već afirmirani svijet kojeg je prethodno stvorio.

Odmah vam je jasno da ovaj film želi biti veoma direktan i nezbunjujuć, kao što je nekoć bio i crtani film. Kornjače ponovno upoznajemo po imenu, zajedno sa njihovim ključnim osobinama – Leonardo je vođa, Raphael je mišićavi tip, Donatello je mozak, a Michelangelo šaljivdžija. Kasnije u filmu upoznajemo i njihovog novog suradnika, Caseyja Jonesa, koji ih ponovno upoznaje, za one gledatelje koji možda imaju problema sa razlikovanjem veoma sličnih kornjača. I zlikavci su, također, veoma jednostavni. Osim Shreddera, ovoga puta imamo i Kranga, inteligentnog, ljigavog vanzemaljca koji izleda kao križanac hobotnice i mozga, te koji odsjeda u prsima moćnog robota koji sluša sve njegove zapovijedi. Sve ove stvari u direktnoj su suprotnosti sa njegovim kaotičnim prethodnikom. Imamo novog redatelja, Davea Greena, te jednog od tri nova scenarista.

Ipak, ovaj film ni u kojem slučaju ne bismo nazvali savršenim. Ljudski likovi nisu nimalo zanimljivi, a sve vezano uz Caseyja Jonesa i Lauru Linney potpuno je uzalud utrošeno vrijeme. Osim toga, ovo je opet još jedan film koji u svojem klimaktičnom svršetku uništava pola New Yorka od strane nepoznate vanzemaljske sile. No, film se ipak trudi svoje smiješne protagoniste i premisu tretirati dovoljno ozbiljno da nas privuče, a opet ne toliko ozbiljno da krene u nekom krivom smjeru. U svakom slučaju, ovaj nastavak Ninja kornjača nudi pregršt zabave, te se nadamo da će i budući filmovi zadržati ovu razinu kvalitete.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Horori SF-ovi Najnoviji traileri Animirani Drame Domaći filmovi Kriminalistički Sinkronizirani crtići
Sortiraj