Menu

The Lego Ninjago Movie (2017)

Šest mladih ninja – Lloyd, Jay, Kai, Cole, Zane i Nya dobivaju zadatak obraniti svoj otok zvani Ninjago.

  U kinima

Hrvatska21.09.2017.
Bosna i Hercegovina21.09.2017.
Srbija21.09.2017.

  Ocjena

 The LEGO Ninjago Movie
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 41min

  Zemlja / jezik

Danska, SAD / hrvatski

  Klasifikacija

  Režija

Charlie Bean
Paul Fisher
Bob Logan

  Scenarij

Bob Logan
Paul Fisher
William Wheeler
Tom Wheeler
Jared Stern
John Whittington
Hilary Winston
Dan Hageman
Kevin Hageman

  Produkcija

Will Allegra
Jon Burton
Maryann Garger
Seth Grahame-Smith
Ryan Halprin
Roy Lee
Dan Lin
Phil Lord
Chris McKay
John Powers Middleton
Christopher Miller
Steven Mnuchin
Yoriaki Mochizuki
Kristen Murtha
Zareh Nalbandian
James Packer
Jill Wilfert

  Glazba

Mark Mothersbaugh
  Sinopsis

Bitka za grad Ninjago u akciju zove mladog majstora Lloyda, poznatijeg kao Zeleni ninja, zajedno sa svojim prijateljima koji su također ninja ratnici. Predvođeni majstorom Wuom (Jackie Chan), koji je jednako urnebesno smiješan koliko je i iskusan majstor borilačkih vještina, oni moraju pobjediti zlog vojskovođu Garmadona (Justin Theroux) za kojeg će se ispostaviti kako je zapravo Lloydov otac. U borbi oca i sina, obojica će svoje vještine staviti na kušnju, a ostatak ekipe morat će naučiti kako surađivati i staviti svoje napuhane osobnosti postrani.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jackie Chan Master Wu
Dave Franco Lloyd
Fred Armisen Cole
Kumail Nanjiani Jay
Michael Pena Kai
Abbi Jacobson Nya
Zach Woods Zane
David Burrows Fuchsia Ninja
Alex Kauffman Ninja Computer
Justin Theroux Garmadon
  Recenzija

Treći film u serijalu LEGO animiranih avantura fokusira se na maskirane ninja superheroje koji čuvaju azijski metropolis i veoma epsko rivalstvo između oca i sina. U ulozi nevjerojatno zlog tate Lorda Garmadona, Justin Theroux potpuno je ukrao film svim drugim glumcima sa svojom odličnom i luckastom glumom. “Ninjago” još jednom uspijeva obuhvatiti ludu zabavu i često urnebesno smiješnu atmosferu svojih prethodnika, iako mu nedostaje originalnosti u usporedbi sa prvim filmom “The Lego Movie” i potpunog ludila koje je uspio prikazati “The Lego Batman Movie”. No, klincima će ovo biti nešto najbolje na svijetu!

Sama srž ovog filma nalazi se u njegovoj priči – Lloyd (Dave Franco) žrtva je izgrugivanja zbog toga što je njegov otac Garmadon, zli megaloman koji želi osvojiti cijeli svijet. No, Lloyd i njegovi prijatelji Kai (Michael Pena), Nya(Abbi Jacobson), Jay(Kumail Nanjiani), Cole(Fred Armisen) i Zane(Zach Woods) zapravo su ninje koje je trenirao poznati majstor Wu (Jackie Chan). Kada Garmadon krene u izvođenje svog najopasnijeg plana do sada, Lloyd će se morati suočiti sa svojim ocem, no to neće biti nimalo lako za ovog ninju.

Bitke između Garmadonovih vojnika – koji imaju apsurdne kacige u stilu morskih pasa i voze se u vozilima koje podsjećaju na rakove – i Lloydove ekipe uistinu su zanimljive i uzbudljive, a imamo i dosta zabavnih borbi u džungli. Animirana priča ima i nekoliko stvarnih filmskih scena u kojima Chan u ulozi vlasnika antikvarijata daje životne pouke jednom klincu (Kaan Guldur). “The Lego Movie” također je koristio prave scene za dodatnu dimenziju, no ovdje su one možda ipak malo neprilagođene i nepotrebne.

Što se tiče likova, iako su Lloyd, Garmadon i Lloydova mama Koko (Olivia Munn) svi veoma snažni likovi, ostatak ekipe ne dobiva nimalo dobar tretman. Ostale ninje dobivaju samo minimum karaktera – Nya nas podsjeća da i cure znaju kako isprašiti tur, dok robotski Zane stalno govori ostalima kako je i on zapravo čovjek kako bi jednom i on u to mogao povjerovati – no, njihove individualne motivacije totalno su nepostojeće. Ipak, ovaj film ima i više nego dovoljno humora i kung-fua, što će malenima biti daleko najvažnije, te iako možda nije toliko dobar kao njegovi prethodnici, definitivno je još jedan LEGO hit.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Animirani Avanture Komedije Sinkronizirani crtići Najnoviji traileri
Sortiraj