Menu

P.S. I Love You (2007)

Mlada udovica saznaje ako joj je pokojni suprug ostavio 10 poruka kako bi joj ublažio bol i pomogao joj da započne novi život.

  Ocjena

 P.S. I Love You
(2007) on IMDb

  Trajanje

2h 2 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Richard LaGravenese

  Scenarij

Richard LaGravenese
Steven Rogers
Cecelia Ahern

  Produkcija

Wendy Finerman
James Flynn
James Hollond
Julie Huntsinger
Broderick Johnson
Andrew A. Kosove
Morgan O’Sullivan
Molly Smith
John H. Starke
Donald A. Starr
Daniel J.B. Taylor
Steven P. Wegner
Lisa Zupan

  Glazba

John Powell

  Kinematografija

Terry Stacey
  Sinopsis

Holly Kennedy je lijepa, pametna i udana za ljubav svog života – strastvenog, smiješnog i zgodnog Irca zvanog Gerry. No kada Gerry premine zbog teške bolesti, ona ostane potpuno beživotna. Jedina osoba koja joj može pomoći više nije sa njom. Nitko ju ne poznaje bolje od njega. Stoga je dobro da je on planirao unaprijed. Prije nego što je umro, Gerry je Holly ostavio seriju pisama koja će ju voditi kroz njeno putovanje puno tuge, no i otkrivanja novih prijateljstava, kao i same sebe.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Hilary Swank Holly
Gerard Butler Gerry
Lisa Kudrow Denise
Gina Gershon Sharon
James Marsters John
Kathy Bates Patricia
Harry Connick Jr. Daniel
Nellie McKay Ciara
Jeffrey Dean Morgan William
Dean Winters Tom
  Recenzija

Kao prvo, valja pružiti jedno fer upozorenje – ovaj film je tipični chick flick, te ako ne volite filmove sa malo nategnutom pričom, zgodnim sanjivim muškarcima, smiješnim sporednim likovima i srcedrapajućim scenama – držite se podalje od njega. No, za sve vas koji uživate u njima, pripremite se na film koji je toliko dobar da ćete se zapitati zašto vi nemate muža koji vas voli toliko da umre mlad i ostavi vam posthumna pisma.

Temeljen na bestselleru Cecilie Ahern, „P.S. I Love You“ je lijepa balada o ljubavi i gubitku iste. Film će vas rasplakati od samog početka, a onda podići vaše raspoloženje laganom komedijom, samo zato kako bi vas kasnije opet mogao rasplakati tokom srcedrapajućeg flashbacka. No, unatoč veoma depresivnoj priči, film svejedno uspijeva zračiti nadom, što ga sprečava od toga da postane ispodprosječan. Njegova konačna poruka uistinu glasi: „Bolje je voljeti i izgubiti, nego nikada ne voljeti.“

No, ono što je najimpresivnije u vezi ovog filma jest da su glumci uspjeli prikazati svoje likove kao stvarne ljude, unatoč pomalo labavoj skripti. Lisa Kudrow sve će nasmijati sa svojom potragom za savršenog muža, dok je Gina Gershon veoma dobra prizemljena prijateljica, a Kathy Bates je veoma snažna u ulozi Hollyjne hladne majke. No, prava zvijezda filma zasigurno je Gerard Butler, što je veoma impresivno s obzirom da umre u prvih 10 minuta filma. On je ne samo predivan glumac sa naglaskom koji pjeva, već uz sve to ima i odličnu kemiju zbog koje ćete ga stalno željeti gledati na ekranu.

Iako su depresivne priče tipične za nju, Hilary Swank ipak se malo pogubila u ovoj ulozi, te je očito da ima problema sa činjenicom da glumi glavnu ulogu romantičarke. No, na sreću, u ovom slučaju mogla se u potpunosti osloniti na svoje kolege. Naposlijetku, „P.S. I Love You“ neće slomiti barijere chick-flick žanra, no sadrži dva sata veoma moćne priče, koja iako se na početku možda čini malo klišejastom i otrcanom, postaje nešto mnogo kvalitetnije i bolje.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori SF-ovi Trileri Preporuke Drame Kriminalistički Komedije Romantični
Sortiraj