Menu

Friend Request (2016)

Nakon što putem Facebooka prihvati poziv za prijateljstvo od nepoznate djevojke, popularna studentica Laura odjednom postane opsjednuta njenim profilom, a svi njeni prijatelji sa Facebooka počinju misteriozno i nasilno umirati, jedan po jedan.

  Ocjena

 Friend Request
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 32min

  Zemlja / jezik

Njemačka / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Simon Verhoeven

  Scenarij

Matthew Ballen
Philip Koch
Simon Verhoeven

  Produkcija

Matthew Ballen
Quirin Berg
Stefan Gärtner
Mark Popp
Patrick Noel Simon
Giselher Venzke
David Vogt
Max Wiedemann

  Glazba

Gary Go
Martin Todsharow

  Kinematografija

Jo Heim
  Sinopsis

Laura, popularna djevojka na svom fakultetu, veoma je aktivna na društvenim mrežama te dijeli gotovo svaki detalj svog života sa svojih preko 800 prijatelja na Facebooku. No, nakon što prihvati poziv za prijateljstvo od nepoznate djevojke koja se naziva Marina, Laura odjednom postane opsjednuta njenim profilom. Ono što uistinu stvari učini stravičnima jest što ubrzo nakon toga, svi njeni prijatelji sa Facebooka počinju misteriozno i nasilno umirati, jedan po jedan.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Alycia Debnam-Carey Laura
William Moseley Tyler
Connor Paolo Kobe
Brit Morgan Olivia
Brooke Markham Isabel
Sean Marquette Gustavo
Liesl Ahlers Marina
Shashawnee Hall Det. Cameron
Susan Danford Caroline
Lee Raviv Young Marina
  Recenzija

„Friend Request“ je ona vrsta horor filma kojeg ste vjerojatno gledali kod prijatelja dok ste bili tinejdžeri. On je strašan, pomalo klišejast i dobar samo u kratkom vremenskom periodu. Priča slijedi Lauru (Alycia Debnam-Carey), popularnu studenticu koja prihvati zahtjev za prijateljstvo od osobe, no u stvarnom životu se ne ponaša kao njegov prijatelj. Zbog toga na nju biva bačeno prokletstvo koje se manifestira preko Facebooka i uzrokuje smrt svih njenih prijatelja, na veoma nasilne načine.

Scene smrti prilično su zastrašujuće, no svaki Laurin prijatelj toliko je iritantan i umišljen da će vam na neki način biti drago kada vidite grozne načine na koje umiru. Uz to, film posjeduje i još jednu razinu humora zahvaljujući morbidnim citatima poput „Unfriend that dead bitch!“. Sama priča filma povezana je već poznatim hororskim klišejskim nitima – sablasni flashbackovi iz djetinjstva i hrpetina vještičje magije. No, također se bavi i veoma modernim temama poput digitalnog prijateljstva i društvenih mreža.

U glavnoj ulozi nalazi se Alycia Debnam-Carey, poznata iz serije „Fear the Walking Dead“, te se uistinu ističe u odnosu na ostale, sporedne glumce, pokazujući jednu veoma simpatetičnu protagonisticu unatoč naizgled bezbrižnom životu koji njen lik na početku filma ima. Blagoslovljena sa preko 800 facebook prijatelja, ova djevojka koja živi zdravim životom, a voli i tulumariti, odjednom se mora suočiti sa činjenicom da njeni prijatelji umiru. To je začuđujuće veoma efektivan koncept koji jako dobro pogoni priču.

Što se tiče kinematografije, najinteresantniji dijelovi filma su oni koji zumiraju na Facebook profile Laurinih prijatelja i pretvaraju slike i videe u stvarne halucinacije. Poput filmova „Scream“ ili „The Ring“, i ovaj film zasigurno je najbolje gledati u potpunom mraku, sa prijateljima. Na taj način ponekad ćete se sigurno dobro uplašiti, a ponekad i urnebesno nasmijati. U svakom slučaju, film je definitivno dovoljno strašan, te ako mu oprostite poneki klišej i ništa posebnu glumu, može biti veoma zabavan.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Horori Fantazije
Sortiraj