Menu

The 9th Life of Louis Drax (2016)

Psiholog koji počne raditi sa mladim dječakom koji je preživio gotovo smrtonosan pad ubrzo se nađe uvučen u misterij koji se nalazi na granici stvarnosti i fantazije.

  U kinima

Hrvatska16.03.2017.
Srbija25.05.2017.

  Ocjena

 The 9th Life of Louis Drax
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 48min

  Zemlja / jezik

UK, Kanada, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Alexandre Aja

  Scenarij

Liz Jensen
Max Minghella

  Produkcija

Alexandre Aja
Tim Bricknell
Tara Finegan
Rosanne Korenberg
Max Minghella
Justine Raczkiewicz
Shawn Williamson

  Glazba

Patrick Watson

  Kinematografija

Maxime Alexandre
  Sinopsis

Priča ovog filma započinje na deveti rođendan Louisa Draxa, tokom kojeg jedva preživi gotovo kobni pad. Njegov doktor Allan Pascal ubrzo će se naći u situaciji u kojoj će morati dobro odmjeriti svoju profesionalnu odgovornost i svoje intimne osjećaje prema dječakovoj majci, krhkoj mladoj ljepotici. Kada Louisov otac postane jedan od glavnih osumnjičenih za ovu nesreću, Pascal shvati da se ovdje radi o nekim drugim, misterioznim silama. Sa elementima filmova poput “The Sixth Sense” i “Gone Girl”, “The 9th Life of Louis Drax” nadnaravni je triler pun neočekivanih preokreta i otkrivenja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jamie Dornan Dr. Allan Pascal
Aiden Longworth Louis Drax
Sarah Gadon Natalie
Michael Adamthwaite Doctor (C-Section)
Aaron Paul Peter
Beckham Skodje Louis (Age 2)
Adam Abrams Doctor (X-Ray)
Molly Parker Dalton
Terry Chen Elliott
Randi Lynne ER Nurse
  Recenzija

Louis Drax (odlično odglumljen od strane Aidena Longwortha) puni prvih 15 minuta ovog filma opisivanjem svog života sve do sadašnjeg trenutka. Osam godina i osam skoro fatalnih nesreća. On je dobio svako moguće trovanje hranom, gotovo ga je spržila struja, na njega je kao bebu skoro pao luster, te je između ostalog imao i nekoliko veoma gadnih padova. Sada je u svojoj devetoj godini života i veoma pozitivno gleda na budućnost. A isto to moglo bi se reći i za ovaj veoma podcijenjeni triler. On počinje kao zabavna avantura, no ubrzo će vas zgrabiti za grkljan i neće vas pustiti na miru sve do kraja.

Temeljen na romanu Liz Jensen, Max Minghella napisao je ovaj glatki scenarij kojeg većinom prepričava sami Louis. Njegova majka Natalie (Sarah Gadon) i njegov otac Peter (Aaron Paul) cijelo vrijeme su u pozadini, sve do samog kraja priče, kao i Dr. Allan Pascal (Jamie Dornan). Na samom kraju, svi ovi likovi postaju mnogo veći faktor, zahvaljujući misterioznim silama koje zrače iz komiranog Louisa.

Kao i u svakom trileru, publika će biti navedena na pogrešne zaključke, ili nekoliko njih, a zatim će im biti objašnjena prava puna istina. Najveći posao u tome odradila je neobično vesela naracija od strane samog Louisa. Velik dio filma uistinu je na leđima Longwortha, a on je svoj zadatak izveo bez imalo problema. Na kraju filma, publika će imati priliku vidjeti cijelu priču kroz dječakove oči, što rezultira veoma moćnim efektom. Molly Parker je ključna sporedna glumica, u ulozi policajke Dalton. Ona je ta koja upozorava sve, uključujući i gledatelje, da ne vjeruju ničemu što čuju. A tu je i u pravu, no koliko god pažljivo je redatelj Alexandre Aja iskovao ovaj film, mi ne vjerujemo ničemu što nam on govori. Mi imamo svoja vlastita mišljenja, no to je uvijek tako sa odraslima.

Počevši ovu priču sa Louisom i njegovim pripovijedanjem u stilu Huckleberryja Finna, gdje ga odrasli štite, a završavajući ju sa sablasnim Louisom i odraslima u ulozi djece, Aja i scenarist Minghella uspješno su preokrenuli situaciju i sva naša očekivanja. Istini na volju, neke dijelove priče potrebno je pregrmiti, pogotovo u početku. Moramo moći vjerovati da je dijete uspjelo preživjeti sve što je Louis preživio, a da je njegova obitelj i dalje na okupu. Gdje je bila policajka nakon treće ili četvrte nesreće? Film definitivno sadrži note soijalne kritike, zajedno sa svojim strašnim svršetkom. U svakom slučaju, ovo je jedan veoma kvalitetan triler, koji nažalost ne dobiva hvalu koju zaslužuje, stoga vam toplo preporučamo da ga pogledate.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Trileri Avanture Akcije SF-ovi Komedije Drame Najnoviji traileri
Sortiraj