Menu

Ghostbusters (2016)

Nakon što duhovi napadnu Manhattan, paranormalne entuzijastkinje Erin Gilbert i Abby Yates, nuklearna inženjerka Jillian Holtzmann i radnica u podzemnoj Patty Tolan okupljaju se kako bi spriječili ovu nadnaravnu prijetnju.

  Ocjena

 Ghostbusters
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 56min

  Zemlja / jezik

SAD, Australija / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Paul Feig

  Scenarij

Katie Dippold
Paul Feig
Ivan Reitman
Dan Aykroyd
Harold Ramis

  Produkcija

Dan Aykroyd
Ali Bell
Paul Feig
Jessie Henderson
Michele Imperato
Joe Medjuck
Amy Pascal
James Paul
Alex Plapinger
Tom Pollock
Eric Reich
Ivan Reitman
Ben Waisbren

  Glazba

Theodore Shapiro

  Kinematografija

Robert D. Yeoman




  Sinopsis

Trideset godina nakon što je originalni film poharao svijet, Ghostbustersi se vraćaju u potpuno novom ruhu za nove generacije obožavatelja. Reedatelj Paul Feig kombinira sve paranormalne elemente koji su originalne filmove učinili toliko popularnima sa novom ekipom glumica i glumaca, jednima od najuspješnijih komedijaša i komedijašica današnjice – Mellissom McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones i Chrisom Hemsworthom. Ovoga puta oni su ti koji će morati spasiti svoj grad, a u konačnici i cijeli svijet, od najezde paranormalnih stvorenja, nekih malih i slatkih, a drugih ogromnih i opasnih.




  Trailer





  Glumac   Uloga
Zach Woods Tour Guide
Kristen Wiig Erin Gilbert
Ed Begley Jr. Ed Mulgrave
Charles Dance Harold Filmore
John Milhiser Higgins Student
Ben Harris Higgins Student
Melissa McCarthy Abby Yates
Karan Soni Bennie
Kate McKinnon Jillian Holtzmann
Bess Rous Gertrude Aldridge Ghost




  Recenzija

Novi Ghostbusters remake ni u kojem slučaju nema jednako dobru ekipu kao što je to njegov prethodnik imao. No, nasreću, nisu se niti trudili direktno kopirati profile likova iz originala. Erin Gilbert (Kristen Wiig) je respektabilna profesorica na fakultetu koja se javno odrekla knjige o duhovima koju je nekoć napisala zajedno sa svojom kolegicom. Ta kolegica, Abby Yates (Melissa McCartyh) i dalje istražuje paranormalne fenomene, no sada je udružena sa Jillian Holtzmann (Kate McKinnon), genijalkom koja će vas malo podsjetiti na Egona Spenglera, no samo na trenutak, jer veoma brzo uspijeva izraditi svoju vlastitu osobnost. Zbog navodne pojave duhova u lokalnom muzeju, ove dame se okupe na istom mjestu, te im se ubrzo pridružuje i Patty Tolan (Leslie Jones), zaposlenica u podzemnoj koja ima ogromno poznavanje povijesti New Yorka i koja je ugledala nešto čudno u jednom tunelu.

Nakon što tokom svog početka gotovo u potpunosti kopira priču iz originala, ovaj film, režiran od strane Paula Feiga („Bridesmaids“, „Spy“) i napisan od strane njega i Katie Dippold („The Heat“), polako počinje razvijati svoju vlastitu priču. Ne postoji nikakav lik koji bi bio ono što je u originalu bila Sigourney Weaver. Iako je u prvom filmu ironični Venkman trebao potencijalnu romancu kako bi ga motivirala za istrebljivanje duhova, ove žene to rade jer one same to uistinu žele. Stoga se film može fokusirati na prijateljstvo i timsku suradnju, tema kojoj uvelike pomaže ranije predstavljanje četvrtog lika.

Centralni kvartet žena veoma je smiješan, kako zasebno tako i zajedno, a posebice valja istaknuti Holtzmann, te McKinnon koja ovoga puta glumi ulogu koju još od nje nismo imali prilike vidjeti. Njima pomaže i Chris Hemsworth u ulozi Kevina, bedastog ljepotana kojeg zaposle kao svojeg recepcionista, a čiji je entuzijastični idiotizam dovoljno dobar da nam pruži nekoliko smješnih scena. Zach Woods, Ed Begley Jr., Charles Dance i Steve Higgins svi imaju male, ali veoma humoristične uloge. Film ima veoma dobar tempo, iako niti u jednom trenutku nije baš urnebesno smiješan, nego više zabavan.

Ima tu i ponešto uvaljenih poruka, tipa „Girl Power“, no ne u tolikoj mjeri koliko se o tome pričalo prije izlaska filma. Erin, Abby, Jillian i Patty podupiru jedna drugu kao prijateljice i kao žene, stoga bilo kakav seksizam nije nimalo primjetan. Jasno je da je jedini cilj ovog filma bio zabaviti svoju publiku, a to mu je uistinu uspjelo, te se nadamo da će, kada se prašina slegne, doći i do pokojeg nastavka. Ako ništa drugo, „Ghostbusters II“ zasigurno će biti bolji od „Ghostbusters II“.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Drame Najnoviji traileri Avanture Animirani Kriminalistički
Sortiraj