Menu

Rock Dog (2016)

Kada radio padne sa neba u ruke tibetskog mastifa, on ode od kuće kako bi ispunio svoj san o tome da postane glazbenik, što pokreće niz potpuno neočekivanih događaja.

  U kinima

Hrvatska02.03.2017.
Bosna i Hercegovina02.03.2017.
Srbija23.11.2017.

  Ocjena

 Vau Vau zvijezda
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 20min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Ash Brannon

  Scenarij

Denise Bradley
Ash Brannon
Vincente DiSanti
Will Finn
Carolyn Gair
Zheng Jun
Nicole McMath
Kurt Voelker
Josh Zinman

  Produkcija

Mike Bundlie
Tan Fei
Deng Feng
Rob Feng
Uri Fleming
Bejnamin Gilberg
Zheng Jun
Joyce Lou
Roger J. Luo
David B. Miller
Xue Niu
Yang Ruiyi
Alonzo Ruvalcaba
Lauren Selig
Amber Wang
Zhongjun Wang
Zhonglei Wang
Angela Wu
Xiaoping Xu
Andrew Yang
Jerry Ye
Richard Zang

  Glazba

Rolfe Kent
  Sinopsis

Za tibetske mastife koji žive na Snježnoj planini, pseći život je jednostavnog toka – sve što trebaju raditi jest čuvati mirno selo puno ovaca od opakog vuka Linuuxa (Lewis Black) i njegovog divljeg čopora. Kako ih ništa ne bi ometalo, vođa mastifa Khampa (J.K. Simmons) zabranio je svu glazbu na planini. No, kada Khampin sin Bodi (Luke Wilson) otkrije radio koji je ispao iz aviona, nakon samo par pjesama njegova sudbina biva zapečaćena – Bodi želi postati rock zvijezda. No, to znači da će se morati suprotstaviti željama svojeg oca, te otići u grad i pronaći legendarnog rockera Angusa Scattergooda (Eddie Izzard), koji treba nekoga da mu što brže napiše dobru pjesmu. Ako Bodi može na vrijeme okupiti bend, pomoći Angusu sa njegovom pjesmom i spriječiti vukove da izvedu svoj napad na Snježnu planinu, njegov život biti će potpun. On će postati više od samo psa, ili samo rock zvijezde – on će postati Rock pas!
  Trailer

  Glumac   Uloga
Luke Wilson Bodi
Eddie Izzard Angus
J.K. Simmons Khampa
Lewis Black Linnux
Kenan Thompson Riff
Mae Whitman Darma
Jorge Garcia Germur
Matt Dillon Trey
Sam Elliott Fleetwood Yak
Will Finn Floyd
  Recenzija

Već drugi film o pjevajućim životinjama u posljednja tri mjeseca, “Rock Dog” je novi animirani podhvat temeljen na poznatom kineskom stripu. Luke Wilson pruža glas Bodiju, tibetskom mastifu kojeg je odgojio njegov otac Khampa (J.K. Simmons). Bodi nikako ne uspijeva biti najbolji čuvar ovaca, koliko god to njegov otac želio, jer njegova prava strast leži u glazbi, a to otkrije kada jednoga dana radio doslovno padne sa neba i Bodi posluša nekoliko pjesama.

Scene smještene u samome gradu (koji izgleda poput New Yorka) izuzetno su zabavne, te čine dobar kontrast u odnosu na veličanstvene snježne planine Tibeta. Kada mladi Bodi prvi puta dođe u grad, sa gitarom na leđima, on obiđe tematski rock n roll park u kojem ima priliku vidjeti razne životinjske bendove kako nasupaju – od punk svinjica do močvarskih jazz životnja. Samo jedan bend učini mu se kao dobra prilika – duo kojeg čine dvije ovce, sa lisicom na basu. Sve što im sada treba jest gitarist i pjevač.

“Rock Dog” je temeljen na kineskom stripu naziva “Tibetan Rock Dog” kojeg je napisao Zheng Jun. U kinima će se pojaviti netom nakon velikog animiranog hita “Sing”, još jednog crtanog filma koji u sebi sadrži raznolike životinje koje pjevaju i plešu na moderne hitove. Ova slučajnost mogla bi otići u bilo kojem smjeru – možda će biti primamljiv onima koji sada žude za još takvih filmova, a možda će ga jednostavno samo uspoređivati sa “Singom”, što za njega neće biti dobro. Što se tiče animacije, ona je daleko od nekih Pixarovih remek-djela, no prilično je solidna. Priča je veoma jednostavna, stoga će ju oni najmlađi bez problema moći pratiti, ali odraslima će ipak nedostajati nešto ozbiljnije teme.

U konačnici, “Rock Dog” je jedan veoma zabavni animirani film. Redatelj Ash Brannon (“Toy Story 2”) uspio je napraviti dobro izbalansirani miks glazbe, avanture i komedije. Iako će ga mnogi vjerojatno uspoređivati sa “Zootopiom” ili “Singom”, ovaj film niti po budžetu, niti po ambicijama, ne da naslutiti da se ikada mislio konkurirati sa njima. On je jednostavno svoj – unikatan, šarmantan i nadasve zabavan film koji će bez sumnje zabaviti klince i klinceze diljem svijeta.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Kriminalistički Animirani Sinkronizirani crtići Romantični
Sortiraj