Menu

Vier gegen die Bank (2016)

Četiri muškaraca, izdani od strane banke, ujedinjuju se kako bi se osvetili.

  U kinima

Hrvatska19.10.2017.
Bosna i Hercegovina19.10.2017.

  Ocjena

Vier gegen die Bank (2016) on IMDb

  Trajanje

1h 36min

  Zemlja / jezik

Njemačka / njemački

  Klasifikacija

  Režija

Wolfgang Petersen

  Scenarij

Tripper Clancy
Ralph Maloney

  Produkcija

Christopher Doll
Lothar Hellinger
Barbara Huber
Mark Nolting
Wolfgang Petersen

  Glazba

Enis Rotthoff

  Kinematografija

Daniel Gottschalk
  Sinopsis

Dugogodišnji boksač Chris, luđak Max i glumac Peter, svaki su za sebe godinama štedjeli novac u banci kako bi sebi i svojim najbližima osigurali dobru budućnost i ostvarili svoje snove. No, kada zbog pohlepe određenih bankara stvari pođu po zlu i momci budu zakinuti za svoj teško ušteđeni novac, oni se odlučuju udružiti kako bi se osvetili banci na koji god način mogu. Pred njima je sada luda avantura, a stvari naravno neće ići onako kako su planirali.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Antje Traue Elisabeth Zollner
Alexandra Maria Lara Freddie
Til Schweiger Chris
Jana Pallaske Heidi
Matthias Schweighöfer Max
Claudia Michelsen Susanne Schumacher
Michael Herbig Tobias
Jan Josef Liefers Peter
Fahri Yardim Obdachloser
Jasmin Lord Sexy Mädchen
  Recenzija

Uz Rolanda Emmericha, Wolfgang Petersen jedan je od najuspješnijih njemačkih hollywoodskih redatelja, iako je njegov posljendji uradak “Poseidon” bio prilično loše prihvaćen, što je dovelo do toga da Petersen uzme stanku od čitave tri godine. No, to nije značilo da se njegovi opusi i dalje nisu gledali – njegov poznati TV film iz 1976.g. dobio je novi val popularnosti, te su ljudi itekako čuli za njegovo ime, a sada je uslijedila i njegova nova krimi-komedija, “Vier gegen die bank”.

Iako se u početku čini kao čista kopija popularnog serijala “Ocean’s”, ovaj film zapravo je mnogo topliji i srdačniji, iako često niti sam ne zna što točno želi biti. Što se tiče glumaca, Petersen je na raspolaganju imao uistinu vrhunsku ekipu koja se sastoji od Tila Schweigera, Mathiasa Schweighofera, Michaela Herbiga i Jana Josefa Liefersa, no redatelj svejedno nije u potpunosti uspio dotjerati 40-godišnji scenarij da odgovara današnjoj publici.

Film se svakako više mogao fokusirati na financijske resurse banaka, no sve što gledatelji dobivaju je tipični zlikavac koji ima određene planove koji nemaju nimalo logike. Naravno, ne mislimo da je potrebno baviti se smrtno ozbiljnim temama u ovakvoj vrsti filma, no od komedije barem očekujemo da nas nasmije. Nažalost, u tom pogledu film je prilično zakazao – njegove šale su prožvakane, te će vas rijetko koja uistinu nasmijati, a sve to skupa rezultira time da gledatelji u svojim sjedalima ostaju potpuno hladni, pošto film ne zna koji bi im osjećaj prije pružio.

Po pitanju akcije, ne bi bilo fer uspoređivati ovaj film sa Soderberghovim serijalom “Ocean’s” – ovaj film ipak je imao mnogo manji budžet, te je sasvim normalna činjenica da mu akcijske scene nisu toliko kvalitetne, no mora se reći da su ipak dovoljno dobre za većinu gledatelja. U konačnici, najveći problem filma svakako je scenarij koji je prilično neodlučan – da se film odlučio do kraja posvetiti bilo kojem smjeru, ispao bi mnogo bolji, a ovako će vjerojatno većinu gledatelja ostaviti ravnodušnima. No, ima i gorih načina da provedete sat i pol svog života.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Drame Romantični Akcije Kriminalistički
Sortiraj