Menu

Trespass Against Us (2016)

Priča o čovjeku koji pokušava pobjeći iz svijeta kriminala kojeg vodi njegova obitelj.

  U kinima

Srbija27.04.2017.
Hrvatska03.08.2017.

  Ocjena

 Trespass Against Us
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 39min

  Zemlja / jezik

UK / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Adam Smith

  Scenarij

Alastair Siddons

  Produkcija

Joshua Astrachan
Susan Breen
Andrea Calderwood
Gail Egan
Rose Garnett
Frederick W. Green
Peter Hampden
Phil Hunt
Norman Merry
Compton Ross
Alastair Siddons
Jim Spencer
Joe Wheatley

  Glazba

The Chemical Brothers

  Kinematografija

Eduard Grau
  Sinopsis

Živeći na rubu Gloucestershirea, tri generacije obitelj Cutler, poznate kriminalne obitelji, provode svoje vrijeme planirajući svoje nove pljačke i rugajući se policiji. Pod vodstvom Colbyja, obiteljskog patrijarha, koji vuče sve niti i izvor je svog zla, Chad, najstariji sin, sve više i više želi voditi mirni život sa svojom ženom i sinom, daleko od svijeta kriminala. Kada Colby osmisli plan kojem je cilj pokrasti neprocjenjive umjetnine jednog lorda, policija se odluči obrusiti na Cutlere, te će Chad doći u situaciju u kojoj će brzo morati donijeti važne životne odluke. Hoće li se odlučiti suprotstaviti svojoj obitelji i pokušati ju slomiti, ili će proširiti svoja krila i početi živjeti novi život?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michael Fassbender Chad Cutler
Brendan Gleeson Colby Cutler
Lyndsey Marshal Kelly Cutler
Georgie Smith Tyson Cutler
Rory Kinnear P.C Lovage
Killian Scott Kenny
Sean Harris Gordon Bennett
Kingsley Ben-Adir Sampson
Kacie Anderson Mini Cutler
Gerard Kearns Lester
  Recenzija

Debitantski dugometražni film televizijskog redatelja Adama Smitha prilično je zanimljiv uradak. Elementi ove krimi drame/obiteljske sage jako su dobri – posebice bismo istaknuli nastupe dvojice ponajboljih irskih glumaca, Michaela Fassbendera i Brendana Gleesona – no, ipak, kao cjelina, ovaj film jednostavno nije uspio postići dovoljno snažan utisak da bismo ga nazvali nekim remek-djelom.

Snimljen u intimnom, surovom stilu realne britanske drame, “Trespass Against Us” upoznaje nas sa obitelji Cutler, koji žive u komuni karavana u Gloucestershireu. Scenarist Alastair Siddons bio je inspiriran stvarnom obitelji putnika koji su u Gloucestershireu radili kaos prije nekoliko godina, a njegova priča slijedi obitelj lopova i nitkova na njihovim pljačkama i potjerama automobilima, dok istovremeno dobivamo i pogled na jednu veliku obiteljsku svađu.

Obitelj je predvođena patrijarhom Colbyjem (Gleeson), koji snažnom rukom vodi ovu obitelj kriminalaca koji žive na rubu društva i izazivaju lokalnu policiju, koju predvodi PC Lovage (Rory Kinnear). Život se dodatno zakomplicira kada Colbyjev sin i nasljednik, Chad (Fassbender), počinje željeti odvojiti se od obitelji, te se sve više i više počinje uklapati u tamošnje lokalno društvo. Chad želi da njegova djeca odrastaju u druagčijoj okolini, dobiju kvalitetno obrazovanje, i imaju ugodan život.

Gleeson i Fassbender odlični su partneri te su obojica uspjeli izraditi veoma kompleksne likove, iako se vjerojatno s niti jednim od njih dvojice nećete moći poistovjetiti ili navijati za njih. Mladi Georgie Smith odličan je u ulozi Chadovog mlađeg sina Tysona, te je veoma dobro uspio pridobiti gledatelje da stanu na njegovu stranu. On je jedini lik koji nam pruža tračak nade u inače veoma blijedoj situaciji.

Ton filma kroz cijelu priču konstantno se mijenja – u jednom trenutku film je veoma intiman i fokusiran na obiteljski život, a u drugom postaje napeta pljačkaška akcija sa odličnim scenama potjere. Između svega toga imamo i ponešto humorističnih scena, koje nažalost ne uspijevaju smanjiti tenziju samog filma, no svejedno su dobrodošle.

U konačnici, ovaj film ima sve potrebne sastojke za jedan veoma surov, realan i provokativan film, no nekonzistentno režiranje i nedostatak emotivnih visina i nizina u samoj priči ovaj film doveli su u status u kojem nažalost neće dobiti mnoštvo obožavatelja, iako je za to postojao veliki potencijal. S druge strane, ipak možete biti sigurni da vas Michael Fassbender neće razočarati, stoga ako ste njegov obožavatelj, nema razloga da ovom filmu ne pružite šansu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Kriminalistički Romantični
Sortiraj