Menu

The Fury of a Patient Man (2016)

Samohranoj majci i ženi kriminalca koji upravo treba biti pušten odjednom prilazi nježan muškarac, a ona s njim ostvari vezu ne znajući da su njegovi motivi mnogo ozbiljniji.

  U kinima

  Ocjena

Tarde para la ira (2016) on IMDb

  Trajanje

1h 32min

  Zemlja / jezik

Španjolska / španjolski

  Klasifikacija

  Režija

Raul Arevalo

  Scenarij

Raul Arevalo
David Pulido

  Produkcija

Beatriz Bodegas
Sergio Diaz

  Glazba

Vanessa Garde
Lucio Godoy

  Kinematografija

Arnau Valls Colomer
  Sinopsis

Curro je jedina osoba koja je uhićena nakon pljačke draguljarnice. Osam godina nakon, njegova djevojka Ana i njihov sin čekaju ga da izađe iz zatvora. Jose je usamljeni i rezervirani čovjek koji se jednostavno nigdje ne uklapa. Jednog jutra on naleti na Anu, a te zime njihovi životi postanu isprepleteni. Nakon što izađe iz zatvora, Curro se nada početku novog života sa Anom, no sve se u vrlo kratkom roku potpuno promjenilo. Ana je postala žena koja ne zna što želi, a tu je i stranac koji će srušiti sva njegova očekivanja, te ga prisiliti da se suoči sa duhovima prošlosti. Kada ova dvojica muškaraca odluče otići na trodnevni izlet, njihovi životi zauvijek će se promjeniti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Antoinia de la Torre Jose
Luis Callejo Curro
Ruth Diaz Ana
Raul Jimenez Juanjo
Manolo Solo Santi
Font Garcia Julio
Pilar Gomez Pili
Alicia Rubio Carmen
Gaizka Ardanaz Tonin
Luna Martin Sara
  Recenzija

Redateljski debi Raula Arevala, glumca koji je prilično popularan kod španjolskih redatelja, željno je iščekivan od strane publike. Od trenutka kada se prvi put pojavio u kinama, u filmu “Azul” prije deset godina, Raul nije prestao donositi nam odlične filmove, pokazujući nam kako je vrijedan titule odličnog glumca. Naravno, niti jedan žanr nije mu uspio odoljeti, pa tako i sada, dok čekamo njegovo pojavljivanje u drami “Oro”, imamo priliku pogledati njegov prvi redateljski debi, koji jasno pokazuje kako je ovaj Madrižanin dobro pazio na sve detalje koje je proživio iz svog glumačkog iskustva.

“The Fury of a Patient Man”, kojeg je producirala Beatriz Bodegaz, riskirajući sve i dajući potpuno otvorene ruke Arevalu, primjer je visoko stiliziranog španjolskog filma, sa nevjerojatnom pričom i redateljskim stilom koji je uistinu briljantan i oduzima dah. Od same uvodne scene, film će zaokupiti pažnju svakog gledatelja, a to će bez problema održati do samog kraja. Neočekivani zaokreti u priči nalaze se iza svakog ugla, atmosfera je puna znoja, krvi i nasilja, a likovi su stvarno majstorski napravljeni i odglumljeni.

Arevalo mjestimice isprepliće priču sa impulzivnim trenucima i stilskim pretjerivanjem dok razvija odličnu priču koja je došla iz samog srca, te koja traži mnogo samopouzdanja i intuicije. Kamera je uvijek fokusirana na lica glumaca i prikazuje ih točno onakvima kakvi jesu. Zvukovi u filmu savršeno su ukomponirani i dodatno naglašavaju realističnu atmosferu, a suptilna pozadinska glazba od strane Lucia Godoya savršeno komplementira sveukupnu sliku bez imalo pretjerivanja. I u konačnici, tu su i predivni pejsaži Segovie koji ovom filmu pružaju dašak epskog štiha. Iako je nasilje u filmu ponekad teško za prožvakati, ono nikada nije nemoguće za probaviti, pošto Arevalo i njegova ekipa vješto izbjegavaju direktni prikaz ubojstava.

Nakon svega gore spomenutog, valja reći kako je ovaj film, kojeg su napisali Arevalo i njegov prijatelj David Pulido, psiholog, pravi moderni predstavnik španjolskog filma – njegova ravnoteža u pogledu glumačke ekipe, u kojoj su svi odlični, do razine napetosti koja je konstantna tokom cijelog filma, te veoma kvalitetne režije koja savršeno paše ovoj veoma oštroj priči, uistinu je na samom vrhu kinematografije. Arevalo je nesumnjivo dokazao kako je veoma talentiran redatelj koji će nadamo se i u budućnosti imati prilike napraviti nove i zanimljive stvari, no taman i da se to ne dogodi, ovaj film nikako ne smijete propustiti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Ratni Biografije Komedije Romantični Sport
Sortiraj