Menu

Red Dog: True Blue (2016)

Ikonična australska priča o obitelji, prijateljstvu i avanturi između malenog dječaka i unikatnog psa.

  U kinima

Hrvatska19.10.2017.

  Ocjena

Red Dog: True Blue (2016) on IMDb

  Trajanje

1h 28min

  Zemlja / jezik

Australija / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Kriv Stenders

  Scenarij

Daniel Taplitz

  Produkcija

Di Bain
Graham Burke
Carol Hughes
Bryce Menzies
Greg Parker
Joel Pearlman
John Poynton
Colin Vaines
Marc van Buuren
Chris Veerhuis
Nelson Woss

  Glazba

Cezary Skubiszewski

  Kinematografija

Geoffrey Hall
  Sinopsis

Kada 11-godišnji Mick (Levi Miller) biva poslan kod svog djeda (Bryan Brown) na njegovu farmu u udaljenoj Pilbara regiji zapadne Australije, Mick je već spreman na dosadan i težak život. No, umjesto toga, on će pronaći legende, avanture, te ono najvrijednije od svega – pravo prijateljstvo sa unikatnim psom lutalicom koji će zauvijek promijeniti njegov život.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jason Isaacs Michael Carter
Thomas Cocquerel Stemple
Levi Miller Mick
Bryan Brown Grandpa
Hanna Mangan Lawrence Betty
John Jarratt Lang Hancock
Justine Clarke Diane Carter
Steve Le Marquand Little John
Winta McGrath Nicholas Carter
Zen McGrath Theo Carter
  Recenzija

Što može biti slađe od crvenog psa – onog koji je ukrao srca Australcima u odličnom filmu iz 2011.g? Naravno, crveni psić! A ideja filma koji se vraća u prošlost kako bi istražio prošlost tog peseka riješava problem s kojim se susreću mnogi drugi filmovi – kako napraviti franšizu kada je vaš glavni lik umro u prvom filmu. Stoga dobivamo ovaj “prethodnik” kojeg nam donosi isti tim koji je producirao i original, a rezultat toga je velika obiteljska zabava te film koji super izgleda, dok je njegova priča malo neujednačena, ali na momente ima inspirativne trenutke ludosti.

Dok se originalni film, temeljen na knjizi autora Louisa de Berineresa, fokusirao na zaigrani način kojim je jedan pas ujedinio cijelu zajednicu rudara, “True Blue” je veoma jednostavna priča o odrastanju sa psom kao prijateljem i elementima nacionalne nostalgije. Sve to uzpomognuto je glazbenom podlogom koja je bogata gitarom i nostaligčnim pop-rockom. Geoffrey Hall također se vratio za nastavak, no ovoga puta film je snimao mnogo klasičnije, što je izuzetno pogodovalo predivnim pejsažima Pilbare.

Usred tih predivnih i izoliranih pejsaža, jedan dječak polako se sprijateljuje sa svojim strogim djedom kojeg odlično glumi Bryan Brown. Brown je također odličan i u nekima od gore spomenutih luckastih scena, kao na primjer u onoj u kojoj se upušta u napeti duel bendžom sa svojim prijateljem, rudarom Langom Hancockom (John Jarratt). Druge sporedne priče uključuju zaljubljenost dječaka u mladu učiteljicu, te njegovo rivalstvo sa zgodnim pilotom.

Redatelj Stenders veoma je dobro podijelio svoje uloge – mladi Miller posebice je odličan, pogotovo zato što glumiti uz Browna nije nimalo lako. Osim dobrih glumaca, ovaj film također ima i vrhunske vizualne palete, koje besprijekorno prikazuju distinktnu crvenu zemlju Pilbare. Svi drugi elementi filmova također su odlično odrađeni – uključujući Skubiszewskijevu glazbenu podlogu i scenarij, koji iako nije materijal za Oscara, definitivno može zabaviti bilo kojeg gledatelja tokom trajanja filma od 88 minuta. Sve u svemu, ukoliko ste raspoloženi za jedan nježan i dražestan film, boljeg od ovog teško ćete moći naći.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Trileri Biografije Animirani
Sortiraj