Menu

Dog Eat Dog (2016)

Ekipa bivših kriminalaca bivaju zaposleni od strane Clevelandskog mafijaša da otmu bebu njegovog rivala.

  U kinima

Hrvatska29.06.2017.
Bosna i Hercegovina29.06.2017.

  Ocjena

 Dog Eat Dog
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 33min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Paul Schrader

  Scenarij

Edward Bunker
Matthew Wilder

  Produkcija

Aaron Barsky
Brian Beckmann
Barney Burman
Mark Earl Burman
Jeff Caperton
Gary Hamilton
David Hillary
Tom Lewis
Raymond Mansfield
Michael McClung
Timothy Wayne Peternel
Shaun Redick
Donald Rivers
Jeremy M. Rosen
Nancy Valle
Andrew Wonder

  Glazba

Deantoni Parks

  Kinematografija

Alexander Dynan
  Sinopsis

U Clevelandu, Troy, bivši kriminalac, upravo je izašao iz zatvora, a pošto je posljednji iz svoje ekipe koji je došao na slobodu, on se odluči ujediniti sa svojim kompićima Mad Dogom, nestabilnim prijateljem iz zatvora, te Dieselom, mišićavim dijelom ekipe. Pošto je već dva puta bio u zatvoru, a treći put idu doživotno, ova ekipa sada je na tankom ledu. No ipak, oni očajnički trebaju nešto love, stoga odluče prihvatiti svoj novi posao – mafijaš Chepe uposli ih kako bi oteli bebu njegovog rivala. Sada im ne preostaje ništa drugo nego nadati se da će posao proći dobro – za njih je ovo smrt ili pobjeda.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Nicolas Cage Troy
Willem Dafoe Mad Dog
Christopher Matthew Cook Diesel
Omar J. Dorsey Moon Man
Louisa Krause Zoe
Melissa Bolona Lina
Reynaldo Gallegos Chepe
Chelcie Lynn Sheila
Bruce Reizen Maurie
Jeff Hilliard Gun Enthusiast
  Recenzija

Možda biste mislili da čovjek koji je napisao film „Taxi Driver“ i „Raging Bull“ neće imati potrebe za dodatnim poslom do kraja svog života. No, za Paula Schradera to nije bio slučaj. Otkad je njegov nastavak „Exorcista“ otkazan, a zatim snimljen od strane Rennyja Harlina prije 13 godina, njegov život nije bio bajka. A zatim, prije dvije godine, stvari su postale još gore – „Dying of the Light“, kojeg je on napisao, u početku je trebao sadržavati imena poput Nicolasa Windinga Refna i Harrisona Forda, no na kraju se to nije obistinilo – Schrader je na kraju sam režirao film, a studio je upleo svoje prste u konačni rez, te je film ispao katastrofa.

Upravo zbog toga svega, ovaj film imao je prilično veliku odgovornost na svojim leđima. Film je režirao Scharderov dugogodišnji kolaborator Willem Defoe, a glavnu ulogu glumi Nicolas Cage. Od prve scene filma, jasno je da će njegov ton biti izrazito ružan i mračan – a uz to, očite su i određene tenzije da se kopira stil Quentina Tarantina (film je čak i napisan prema romanu kojeg je napisao Edward Bunker, poznatiiji kao Mr. Blue iz „Reservoir Dogsa“).

Nakon što upoznamo psihotičnu osobnost Mad Doga, on pokupi svoj kovčeg pun oružja, te ode naći se sa svojim pajdašima koji su upravo izašli iz zatvora, Troyom i Dieselom. Nimalo ne iznenađuje činjenica da se okupljaju u ultra-prljavom striptiz klubu, a njihovo okupljanje završava velikom tučnjavom. Jedino što nas je manje iznenadilo jest činjenica da je ova ekipa odlučila kako pošten život nije za njih, te da će prihvatiti još jedan, jednostavan i „posljednji“ posao – otimanje bebe rivala jednog narko bossa. Nakon što isplaniraju svoj posao, ovaj film pretvara se u sat vremena nečega što nas je jako podsjetilo na filmove od prije dvadeset godina – mnogo nepotrebnih ubojstava, ludih osobnosti, svađa i dijaloga sa nespretnim referencama na moderne stvari i osobe.

No, sve to skupa ipak nekako funkcionira. Cage je mnogo normalniji nego inače, a to je ovoga puta uistinu i bolje – svaki njegov pogled pun je očaja jednog čovjeka koji ne želi raditi to što radi, no ne zna za ništa drugo. A sa uistinu kvalitetnom kinematografijom i scenama koje se iz crno-bijelih prelijevaju u tople boje, „Dog Eat Dog“ na kraju ispada veoma gledljiv film, te nešto mnogo veće od sume njegovih pojedinačnih dijelova. Ne bismo doduše rekli da se radi o remek-djelu, no definitivno je dovoljno Schrader ponovno postane dio velikih i dobrih filmova.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Kriminalistički Romantični
Sortiraj