Menu

American Made (2017)

Pilot dobiva posao u CIA-u kao dostavljač droge na jugu tokom 1980-ih.

  U kinima

Hrvatska19.01.2017.
Srbija31.08.2017.

  Ocjena

American Made (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 55min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski, španjolski

  Klasifikacija

  Režija

Doug Liman

  Scenarij

Gary Spinelli

  Produkcija

Jill Ahrens
Ryan Ahrens
Brandt Andersen
Ray Angelic
Michael Bassick
Andres Calderon
Chevy Chen
Doug Davison
Jean-Luc De Fanti
Terry Dougas
Michael Finley
Brian Grazer
Eric Greenfeld
Ron Howard
Paris Kasidokostas Latsis
Johnny Lin
Allen Liu, Brian Oliver
Kim Roth
Jason Seagraves
Lauren Selig
Joshua Skurla
Gary Spinelli
Marcos Tellechea
Tyler Thompson
Alison Winter
Christopher Woodrow

  Glazba

Chirsophe Beck

  Kinematografija

Cesar Charlone
  Sinopsis

TWA pilot Barry Seal regrutiran je od strane CIA-e kako bi im pomogao promatrati potencijalno opasnu komunističku prijetnju u centralnoj Americi. Barry se ubrzo nađe na čelu jedne od najvećih operacija CIA-e u povijesti Sjedinjenih Američkih Država, one koja je rezultirala rođenjem Medellin kartela i na kraju gotovo srušila Reaganovu Bijelu kuću nakon skandala sa Iranskom kontrom.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Tom Cruise Barry Seal
Domhnall Gleeson Monty Schafer
Sarah Wright Lucy Seal
Caleb Landry Jones Bubba
Jayma Mays Dana Sibota
Lara Grice Female Reporter
Kevin L. Johnson Agent Wainwright
Connor Trinneer George W. Bush
Jed Rees Louis Finkle
Benito Martinez James Rangel
  Recenzija

Temeljen na istinitoj priči, film “American Made” natrpan je elementima koji su toliko nevjerojatni da će vam se od njih zavrtiti u glavi. Odlična jednako kao i Spielbergova “Catch Me If You Can”, brzo-tempirana pričan Douga Limana kombinacija je karakterne drame i akcijskog filma, koja Tom Cruiseu pruža zlatnu priliku da glumi običnog čovjeka koji se našao u centru veoma izvanrednih događaja. Za Cruisea je ovo odlična uloga, pošto je već lagano postao poznat samo po tome da glumi u nastavcima “Mission Impossible” i “Jack Reacher” serijala, te mu nije bilo dopušteno biti ranjiv poput uloga u svojim ranijim filmovima. Ovoga puta, on mora brzo donositi odluke, glumeći pilota koji se mora snaći u opasnom, ali unosnom putu na koji ga je smjestila CIA.

Kada upoznajemo Barryja Seala (Cruise) u godini 1978, on je TWA pilot kojem je svakodnevica dosadila, ali unatoč tome on radi nemilosrdnim tempom koji ga drži udaljenim od svoje žene Lucy (Sarah Wright) i obitelji. Kada mu CIA agent Monty Schafer (Domhnall Gleeson) ponudi posao u CIA-i, on ga samo pita je li to legalno, na što dobiva odgovor da se nalazi na strani dobrih momaka sve do onog trenutka dok ga ne uhvate. Schafer je primjereno odmjeren, te je naposlijetku na Cruiseu da u potpunosti prihvati sav mogući rizik.

Odličan scenarij Garyja Spinellija gledateljima dopušta da se odmah užive u akciju, kada Barry postane upleten u riskantan posao koji uključuje špijuniranje, švercanje droge, pranje novca i prijevoz oružja. On je “grigo koji dobro obavlja posao”. Činjenica da Lucy u početku vjeruje kako i dalje radi za TWA dodatno nabija tenzije kojih već ionako ima na bacanje. Scena u kojoj Barry i kolumbijski narko diler pregovaraju o tome kako će dostaviti isporuku kokaina jedna je od najsmješnijih u filmu, a završava scenom u kojoj Barry mora poletjeti sa piste koja je mnogo kraća nego što bi trebala biti.

Kako rastu tenzije, tako rastu i rizici. Ubrzo im ponestaje mjesta gdje bi mogli sakriti novac. Tko visoko leti, nisko pada, a Barry se sada mora snaći u situaciji u kojoj mu se ruši tlo pod nogama, a u cijelu situaciju bivaju upleteni i DEA, FBI, CIA, državna policija pa čak i Bijela kuća. U konačnici – odlična priča, napeta akcija, primjereno korištenje pozadinske glazbe, veoma zabavna atmosfera, te vrhunska gluma Toma Cruisea dovode do toga da je ovaj film izuzetno gledljiv, zabavan i dobar razlog za posjetu kino dvorani.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Drame Trileri Serije Komedije Kriminalistički Akcije Preporuke
Sortiraj