Menu

Captain America: Civil War (2016)

Političko uplitanje aktivnosti Avengersa uzrokuje razdor između bivših saveznika Captain Americe i Iron Mana.

  Ocjena

 Captain America: Civil War
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 27min

  Zemlja / jezik

SAD, Njemačka / engleski, njemački, ruski, rumunjski

  Klasifikacija

  Režija

Anthony Russo
Joe Russo

  Scenarij

Christopher Markus
Stephen McFeely
Mark Millar
Joe Simon
Jack Kirby

  Produkcija

Victoria Alonso
Mitchell Bell
Ari Costa
Louis D’Esposito
Kevin Feige
Alan Fine
Christoph Fisser
Stan Lee
Henning Molfenter
Nate Moore
Trinh Tran
Patricia Whitcher
Lars P. Winther
Charlie Woebcken

  Glazba

Henry Jackman

  Kinematografija

Trent Opaloch
  Sinopsis

Steve Rogers predvodi novi tim Avengersa u njihovim konstantnim pokušajima da čuvaju čovječanstvo. No, nakon još jednog internacionalnog incidenta koji je bio pun kolateralnih žrtava, političari počinju vršiti pritisak da se napravi sustav koji bi regulirao njihove akcije, kao i izvršno tijelo koje bi ih nadgledalo i odlučivalo u kojim situacijama su oni zaista potrebni. Taj status quo dovodi do žestoke podjele među Avengersima, koji unatoč tome moraju spasiti svijet od nove zlokobne prijetnje.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Chris Evans Steve Rogers/Captain America
Robert Downey Jr. Tony Stark/Iron Man
Scarlett Johansson Natasha Romanoff/Black Widow
Sebastian Stan Bucky Barnes/Winter Soldier
Anthony Mackie Sam Wilson/Falcon
Don Cheadle Lieutenant James Rhodes/War Machine
Jeremy Renner Clint Barton/Hawkeye
Chadwick Boseman T'Challa/Black Panther
Paul Bettany Vision
Elizabeth Olsen Wanda Maximoff/Scarlet Witch
  Recenzija

Trinaesti nastavak veoma popularnog showa „Marvel Cinematic Universe“ zove se „Captain America: Civil War“, no u stvarnosti on je više novi nastavak Avengersa nego film o kapetanu, osim što nema Hulka i Thora. Ostatak ekipe zato je tu, sa dodatkom pokojeg sporednog lika. Priča je veoma jednostavna – ekipa dobrih junaka biva podijeljena zbog ideoloških neslaganja. To je veoma jednostavna premisa, koju veoma dobro objašnjava scenraij napisan od strane Christophera Markusa i Stephena McFeelyja. Naravno, kao i bilo koja sapunica, i film se mora posvetiti pojedinim likovima i njihovim pričama, te mora pripremiti pozornicu za veličanstvenu bitku koja se neizbježno mora dogoditi na samom kraju filma. Stoga ne čudi da je zbog svih tih uvjeta ovaj film veoma dugačak, sa svojim trajanjem od čak 146 minuta.

Iako mu treba dosta vremena da se zagrije, kada film to učini, on postaje odlična zabava. Konflikt između dviju strana opravdava sva očekivanja publike, te je uistinu onakav kakvim biste mogli zamisliti rat između različitih superjunaka. Redatelji Anthony i Joe Russo odlično režiraju akcijske scene, tako da vam je u bilo kojem trenutku jasno što se zbiva i možete pratiti akciju u cjelosti, a osobito dobro koriste razne supermoći koje pojedini junaci posjeduju. Pošto se učesnici borbe ne žele ubiti, već samo pomrsiti planove druge strane, gledatelji mogu uživati u akciji kao u čistom fizičkom spektaklu, bez straha da će se nekome dogoditi nešto ozbiljnije.

Novi Spider-Man je uistinu dobar potez – on je svježi, nabrijani klinac, koji je pun oduševljenja što se može igrati sa ostalom ekipom. Njegov lik veoma dobro je integriran u cijelu priču, što ne možemo reći za odsutnost određenih likova koji će zasigurno nedostajati njihovim obožavateljima. Također, pozadinska priča Black Panthera odlično je sročena i bogata, unatoč kratkom vremenu u kojem se ovaj lik nalazi na ekranu.

Lik iz samog naslova filma, Captain America, ne dobiva onoliko pažnje koliko bismo očekivali od filma koji sadrži njegovo ime. On je sada samo dio ekipe, a nije dovoljno arogantan (kao što je to recimo Iron-Man) da bespotrebno vuče fokus na sebe. To otvara mogućnost da ubuduće u svojim filmovima on ne bude glavni lik, no ovaj film je pokazatelj da takve situacije neće biti nikakav problem za ekipu iz Marvela. Sve u svemu, ovaj film nastavlja Marvelovu odličnu tradiciju, a pogotovo onima koji su od početka vjerni fanovi. Veoma nesrpljivo čekamo da vidimo što će nam novoga Marvel uspjeti pripremiti u budućnosti!

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Trileri SF-ovi Avanture Preporuke Komedije Drame
Sortiraj