Menu

Collide (2016)

Američki putnik uvuče se u prsten švercera droge kao njihov vozač, no ubrzo završi u bijegu od njih po brzoj autocesti u Kolnu.

  U kinima

Srbija02.03.2017.

  Ocjena

 Collide
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 39min

  Zemlja / jezik

Njemačka, UK / engleski, njemački

  Klasifikacija

  Režija

Eran Creevy

  Scenarij

F. Scott Frazier
Eran Creevy

  Produkcija

Rory Aitken
Aaron Auc
Rian Cahill
Ali Cook
Chris Cowles
Ethan Erwin
Chris Fenton
Stuart Ford
F. Scott Frazier
Marc Grewe
Daniel Hetzer
Matt Jackson
Richard Jackson
Hermann Joha
Brian Kavanaugh-Jones
Dan Mintz
Ben Nearn
Kay Niessen
Ben Pugh
Tom Rice
Steve Richards
Susanne Ritter
Joel Silver
Steven Squillante
Olive Uniacke
Bing Wu
Wen-ge Xiao

  Glazba

Ilan Eshkeri

  Kinematografija

Ed Wild
  Sinopsis

Nakon što jedna pljačka pođe po zlu, Casey Stein (Nicholas Hoult) nađe se u bijegu od okrutne mafije koju predvodi njihov šef Hagen (Anhony Hopkins). Casey sada ima dragocjeni teret koji pripada Hagenu, a koji neće stati sve dok ga ne povrati. Ostavljen bez ijednog drugog izbora, Casey nazove svojeg bivšeg poslodavca i dilera droge Gerana (Ben Kingsley) kako bi mu ovaj pomogao zaštiti njegovu dugogodišnju djevojku Juliette prije nego je se Hagen dočepa. Casey zatim kreće u adrenalinom nabijenu potjeru po njemačkoj autocesti kako bi spasio ljubav svog života prije nego postane prekasno.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Nicholas Hoult Casey Stein
Felicity Jones Juliette Marne
Anthony Hopkins Hagen Kahl
Ben Kingsley Geran
Marwan Kenzari Matthias
Aleksandar Jovanovic Jonas
Christian Rubeck Kay
Erdal Yildiz Rainer
Clemens Schick Mirko
Johnny Palmiero Fitch
  Recenzija

Živeći u njemačkoj nakon određenih problema koje je doživio u SAD-u, mladi Casey Stein (Nicholas Hoult) treba novac kako bi svojoj zgodnoj djevojci Juliette (Felicity Jones) platio transplantaciju bubrega. Stoga kontaktira Gerana (Ben Kingsley), ekscentričnog gangstera za kojeg je Juliette morao obećati da će prestati raditi ako želi nastaviti biti u vezi s njom. Geran pokušava prevariti Hagena (Anhony Hopkins), koji koristi svoju ogromnu logističku flotu za švercanje droge, stoga Caseyja zaposli da mu ukrade jedan teret. Ubrzo, stvari se izjalove, a Casey se nađe u milosti Hagena i njegovih opakih mafijaša. No, kada im uspije pobjeći, zajedno sa 5 milijuna eura vrijednim teretom, za njim počinje potjera koja se odvija na njemačkoj autocesti, dok Casey pokušava izbjeći biti ulovljen i spriječiti Hagena da otme Juliette.

Iako se film ne doživljava suviše ozbiljno, on svejedno svoju priču priča ozbiljnim tonom, stoga publika nema izbora nego prihvatiti ju takvu kakva jest, sve dok i posljednji auto ne bude razbijen, a posljednji gangster ubijen. Priča se odvija u alternativnoj stvarnosti u kojoj policija uvijek dolazi prekasno i zaboravi smjestiti ljude na stražnjem ulazu zgrade koju su navodno opkolili, te u kojem čovjek i njegov mobitel mogu završiti bez ijedne ogrebotine nakon sudara koji je automobil preokrenuo nekoliko puta. Drugim riječima, film je blesav i isprazan, no istovremeno i nevjerojatno zabavan.

Većinu svog uspjeha “Collide” može zahvaliti svojem odličnom tempu – Casey mijenja automobile svakih par minuta kako bi uspješno izbjegao svoje lovce. Svaki novi auto je brži od prethodnog, no tempo filma uvijek je konstantan. Zabavi uvelike pridonose i odlični glumci poput Hopkinsa i Kingsleyja, koji jednostavno kradu film od glavnih glumaca, koji su prilično blijedi. Iako se Hopkins baš i ne doima sasvim sigurno kada barata pištoljem, njegov dijalog besprijekoran je, te se vidi da se jako dobro proveo na snimanju ovog filma. Kingsleyjev Geran naravno nije niti blizu njegovom Gandhiju, no dovoljno je esktenrtičan da bude zabavan, te filmu pruža potrebnu dozu energije.

“Collide” definitivno ne možemo nazvati odličnim filmom – on ima suviše mnogo rupa u priči i gotovo nikakvu umjetničku vrijednost, te ne očekujemo da će igdje osvojiti ikakvu nagradu. No, unatoč tome, on je izuzetno zabavan film koji uspijeva u svojoj misiji da gledateljima pruži odličnu energiju i pregršt uzbudljivih akcijskih scena tokom kojih nećete moći ispustiti dah.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Akcije Kriminalistički
Sortiraj