Menu

Ratni

1917 (2019)

Dvojici mladih britanskih vojnika dana je nemoguća misija tijekom Prvog svjetskog rata: dostaviti poruku, duboko u teritoriju neprijatelja…

SEAL Team

Pripadnici najelitnije jedinice Navy SEAL-a moraju uskladiti profesionalni i privatni život dok istovremeno provode opasne misije na koje ih SAD šalje…

T-34 (2018)

U vrijeme najvećih iskušenja u povijesti čovječanstva, dva zakleta neprijatelja će se susresti na bojnom polju.

Frantz (2016)

Nakon Prvog svjetskog rata, mlada Njemica tuguje zbog gubitka svog zaručnika te upoznaje misterioznog Francuza koji posjećuje njegov grob kako bi na njega položio cvijeće.

A War (2015)

Danski zapovjednik mora se suočiti sa vojnim sudom nakon što zbog njegove odluke tokom rata u Afganistanu 11 civila smrtno stradaju.

Land of Mine (2015)

Skupina mladih njemačkih ratnih zarobljenika bivaju proglašeni neprijateljima države, te su sada prisiljeni iskopati dva milijuna mina svojim golim rukama.

Hacksaw Ridge (2016)

Vojni doktor iz Drugog svjetskog rata, koji je služio tokom bitke za Okinawu, odbija ubijati ljude, te postaje prvi čovjek u američkoj povjesti koji dobiva Medalju časti bez da je ispalio ijedan hitac iz svog oružja.

Bloody Sunday (2002)

Primorani da igraju igru mačke i pasa u kaosu rata, elitna postrojba dolazi intervenirati u grad u kojem je svaki civil moguća meta a svaka stvar moguća eksplozivna naprava.

Anthropoid (2016)

Film temeljen nevjerojatnoj istinitoj priči o operaciji Anthtopoid iz Drugog svjetskog rata kojoj je cilj bio izvršiti atentat na SS generala Reinharda Heydricha.

The Boy in the Striped Pajamas (2008)

Priča se odvija tijekom drugog svjetskog rata a kroz oči osmogodišnjeg dječaka koji je ujedno i sin zapovjednika koncentracijskog logora i kojemu je zabranjeno druženje s židovskim dječakom s druge strane ograde.

Kako je počeo rat na mom otoku (1996)

Iako je jedan od prvih filmova koji su zauzeli humoristični stav prema ratu između zemalja Jugoslavije, film “Kako je počeo rat na mom otoku” se svejedno bazira na činjenicama i događajima iz stvarnoga života tog 9-og mjeseca 1991. godine.

Lepa sela lepo gore (1996)

U beogradskoj vojnoj bolnici leže dva mlađa momka Halil, musliman i Milan, Srbin i prisjećaju se svojih života. Njih dvoje su odrasli zajedno a često su se igrali kraj napuštenog tunela koji je povezivao Beograd i Zagreb. Rat ih vraća u taj tunel, ali ovoga puta na suprotnim stranama tunela u koji ulaze i očekuju

Dad’s Army (2016)

Priča o britanskim dobrovoljcima za vrijeme Drugog svjetskog rata koji nemaju nikakve kvalitete za vojsku. Film prikazuje njihove zanimljive dogodovštine dok se svaki se dan pripremaju za neizbježnu njemačku invaziju.

Free State of Jones (2016)

Priča iz doba Građanskog rata o farmeru koji se pobuni protiv politike i stanja u tadašnjoj Americi, bježi s ratišta te sa nekolicinom farmera i lokalnih robova u okrugu Jones u Mississipiju proglašavaju svoju državu.

Eye in the Sky (2015)

Pukovnica Katherine Powell vodi tajnu misiju hvatanja članova terorističke grupe u Kenyji. Kada sazna da teroristička grupa planira samoubilačke napade odlučuje se na egzekuciju terorista umjesto njihovog zarobljivanja. No sve se mijenja kada unutar parametra akcije stupi 9-godišnja djevojčica…

Elser (2015)

U 11. mjesecu 1939. godine, pokušaj Georga Elsera da ubije Adolfa Hitlera je propao i on je uhićen. Tijekom svog boravka u zatvoru prisjeća se razloga zašto se odlučio na atentat i kako se sve odigralo.

Son of Saul (2015)

Radnja se odvija 1944. u Auschwitzu, zatvorenik koji je primoran kremirati leševe svojih prijatelja psihički pokušava preživjeti taj pakao.

Underground (1995)

Radnja se zbiva tijekom Drugog svjetskog rata u podzemnoj tvornici oružja u Beogradu, radnici koji ne znaju što se vani zbiva nastavljaju praviti oružje i nakon što je rat završio.

Macbeth (2015)

Macbeth, “sin” Škotske, prima proročanstvo od tri vještice da jednog dana će postati kralj Škotske. Obuzet ambicijama i potaknut akcijom od svoje žene, Macbeth ubija kralja i preuzima prijestolje za sebe.

Black Hawk Down (2001)

123 elitna američka vojnika idu u akciju u Somaliju a cilj im je zarobljivanja sva generala otpadnika koja koriste rat u svrhu bogaćenja. No tamo se sreću s velikim otporom Somalijaca koji su teško naoružani.

Inglourious Basterds (2009)

Radnja se zbiva u okupiranoj Francuskoj tijekom drugog svjetskog rata. Od jedne postrojbe sačinjene od Američkih Židova postoji plan da se vrh nacističkog tabora pogubi.

Little Boy (2015)

Osmogodišnji dječak je spreman učiniti što god je potrebno kako bi zaustavio Drugi svjetski rat i kako bi vratio svog oca kući. Priča koja pokazuje beskrajnu ljubav između oca i sina.

Najnoviji traileri

Railroad Tigers (2016)

Radnik na željezničkoj pruzi u Kini 1941. godine predvodi tim boraca za slobodu protiv Japanaca, kako bi nahranili siromašne.

Bitter Harvest (2017)

Radnja po istinitom događaju smještena između dva svjetska rata. Yuri (Max Irons) preživljava teškoće Staljinove vladavine terora i invazije Crvene armije, dok pokušava dobiti odobrenje svoje obitelji da pronađe ljubav svog života.