Menu

Thank You for Your Service (2017)

Skupina američkih vojnika vraća se iz Iraka i pokušavaju se uklopiti u svoj bivši život, no njihova ratna sjećanja to uvelike otežavaju.

  U kinima

Hrvatska07.12.2017.
Bosna i Hercegovina07.12.2017.

  Ocjena

Thank You for Your Service (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 49min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Jason Hall

  Scenarij

Jason Hall
David Finkel

  Produkcija

Ahmed Abounouom
Jane Nerlinger Evans
Jon Kilik
Ann Ruar
Alex G. Scott

  Glazba

Thomas Newman

  Kinematografija

Roman Vasyanov
  Sinopsis

Ova ratna drama studija DreamWorks slijedi skupinu američkih vojnika koji se vraćaju iz rata u Iraku i nalaze na probleme pokušavajući se ponovno uklopiti u civilni život, zbog svojih stravičnih sjećanja iz rata koja nikako ne mogu izblijediti. Film ima odličnu glumačku postavu koja uključuje Milesa Tellera, Haley Bennett, Joea Colea, Amy Schumer i Beulah Koale, a temelji se na bestseleru Davida Finkela, nagrađivanog autora romana. Jasonu Hallu, scenaristu filma “American Sniper”, ovo je redateljski prvijenac, dok je također zaslužan i za adaptaciju scenarija.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Haley Bennett Saskia Schumann
Miles Teller Adam Schumann
Joe Cole Billy Waller
Amy Schumer Amande Doster
Keisha Castle-Hughes Alea
Kerry Cahill Will's Mom
Kate Lyn Sheil Bell
Erin Darke Tracey
Brad Beyer SFC James Doster
Jayson Warner Smith VA Receptionist
  Recenzija

Baveći se ponovno temom koju smo imali prilike vidjeti u filmu “American Sniper” Clinta Eastwooda, redateljski debi Jasona Halla, koji je također bio i scenarist spomenutog filma, bavi se efektima PTSP-a u vojnika koji se vraćaju kući sa bojišta. Adaptiran prema romanu Davida Finkela, Pulitzerom nagrađivanog autora, “Thank You for Your Service” iskrena je i solidna ratna drama koja, unatoč ponekim boljkama u svojoj priči, svejedno uspijeva istu dostaviti veoma efikasno i zanimljivo.

Godina je 2007. i pukovnik Adam Schuman vraća se kući iz Iraka. Uz njega su i dvoje kolega – Tausolo ‘Solo’ Aieti i Will Waller, koji su također željni nastaviti sa normalnim načinom života u svojoj domovini. No, prilagodba na normalu neće im biti toliko laka kao što su mislili, te svo troje polako počinju manifestirati čiste simptome PTSP-a. Bez podrške od strane vojske, njihovi emotivni problemi ubrzo počinju izazivati velike privatne tragedije.

Pošto je ovaj film ipak više karakterna drama nego ratna drama, teme poput depresije, očajavanja, krivnje i straha duboko su smještene u njegovu priču. Scenarist i redatelj Hall većinu vremena pokušao je provesti u glavama vojnika, slijedeći ih kroz njihov emotivni pakao dok se pokušavaju prilagoditi civilnom životu. Njegov pristup veoma je metodičan, a osim nekoliko nepotrebnih melodramatičnih izleta – kao onih sa Soloovim uplitanjem u bande – priča je cijelo vrijeme fokusirana na frustracije s kojima se vojnici nose u svakodnevnom životu.

Nakon svojeg odličnog nastupa u “Only the Brave”, Teller je ponovno pokazao da je pravi genije na samom vrhu svoje karijere. Pružajući odlično odmjeren nastup sa velikom dozom samopouzdanja, Teller je prava pravcata zvijezda ovog filma, dok je njegova kemija sa Koale, koja je također krucijalna za samo srce priče, veoma dirljiva i uvjerljiva. Ostali glumci također su obavili odličan posao, stoga Hall može biti u potpunosti zadovoljan. U konačnici, ovaj film definitivno nije lak za gledanje. On je veoma emotivan, no ponekad baš i nije dosljedan samom sebi, što ga ipak odmiče od pojma savršenog filma. No, unatoč svojim boljkama, on svejedno uspijeva oslikati jednu veoma uznemirujuću sliku.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj