Menu

Dear John (2010)

Romantična drama o vojniku koji se zaljubi u konzervativnu studenticu dok je kod kuće na dopustu.

  Ocjena

 Dear John
(2010) on IMDb

  Trajanje

1h 48 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Lasse Hallström

  Scenarij

Jamie Linden
Nicholas Sparks

  Produkcija

Marty Bowen
Michael Disco
Toby Emmerich
Wyck Godfrey
Ken Halsband
Ryan Kavanaugh
Jamie Linden
Jeremiah Samuels
Tucker Tooley
Michele Weiss

  Glazba

Deborah Lurie

  Kinematografija

Terry Stacey
  Sinopsis

Ovaj film je priča o Jognu Tyreeu, mladom vojniku na odmoru, i Savanni Curtis, idealističnoj studentici u koju se zaljubi tokom njenog proljetnog odmora. Tokom idućih sedam burnih godina, par biva razdvojen zbog Johnovih sve opasnijih i opasnijih vojnih akcija. Iako se susreću prilično rijetko, ostaju u kontaktu putem niza ljubavnih pisama koje šalju preko oceana. No, to dopisivanje naposlijetku postane okidač sudbinskih posljedica.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Channing Tatum John Tyree
Amanda Seyfried Savannah Curtis
Richard Jenkins Mr. Tyree
Henry Thomas Tim
D.J. Cotrona Noodles
Cullen Moss Rooster (Dan Rooney)
Gavin McCulley Starks
Jose Lucena Jr. Berry
Keith Robinson Captain Stone
Scott Porter Randy
  Recenzija

Svi već sigurno znaju što očekivati kada gledaju film koji je adaptacija knjige Nicholasa Sparksa, autora romantičnih knjiga poput „The Notebook“ i njenog nastavka „The Wedding“, koji je poznat po svojim sentimentalnim pričama o mladoj ljubavi. Ovaj film je još jedan u nizu njegovih adaptacija.

Uspjeh ovog filma ovisio je najviše o glavnim glumcima, Tatumu i Seyfriend, koji su uspješno ostvarili kemiju između sebe. Tatum će uspješno zarobiti srca svih gledateljica, dok Syfried nakon ovog filma može očekivati velik rast svoje karijere. Od sporednih uloga valja istaknuti Jenkinsa, koji glumi veoma dragog oca s kojim je teško ne suosjećati. Švedski redatelj Lasse Hallström, koji je tri puta bio nomirian za Oscara, režira ovaj film sa velikom dozom šarma i emocije, a scenarij se nažalost previše razlikuje od knjige, pogotovo u detaljima, s kojima je scenarist Jaime Linder očito bio predobro upoznat, te ih nije smatrao bitnima za prikazati.

Kao što je i za očekitvati, ovo je starinska romantična priča o mladoj ljubavi i stvarima koje mogu razdvojiti dvoje mladih zaljubljenih ljudi. Film je besramno sentimentalan i jedini cilj mu je poigrati se osjećajima gledatelja. No, u trećem činu, priča nažalost dobiva razočaravajući preokret. Nakon što se Tyree vrati kući sa kratkoročnog izbivanja, dogodi se neočekivano otkriće koje odvlači pažnju od glavne priče, te se čini kao da je ovaj dio ubačen čisto radi pojačavanja dramatičnosti filma.

Unatoč tome, ovaj film ima dovoljno jakih točaka koje uspijevaju nadjačati njegove nedostatke. Ljubitelji romantičnih, dirljivih filmova definitivno će naći mnogo toga u čemu će moći uživati u ovom filmu, no ako ipak niste okorjeli romantičar u duši, možda je bolje da ne trošite vrijeme na njega.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Akcije Avanture Komedije Romantični Westerni
Sortiraj