Menu

The Accountant (2016)

Dok matematički naučnik otključava vrata svom novom klijentu, Ministarstvo financija počinje ga sustizati i sve više mu se približavaju, a broj mrtvih sve više raste.

  Ocjena

 The Accountant
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 8min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Gavin O’Connor

  Scenarij

Bill Dubuque

  Produkcija

Marty P. Ewing
Steven Mnuchin
Gavin O’Connor
Jamie Patricof
Lynette Howell Taylor
Mark Williams

  Glazba

Mark Isham

  Kinematografija

Seamus McGarvey
  Sinopsis

Christian Wolf je matematički naučnik kojem više idu brojke nego odnosi sa ljudima. Iza kirnke malenog računovodstvenog ureda, on zapravo radi honorarno za neke od svjetski najopasnijih kriminalnih organizacija. No, ministarstvo financija, na čelu sa Rayom Kingom, polako mu počinje ulaziti u trag. Christian stoga preuzima svog prvog legalnog klijenta – modernu kompaniju koja se bavi robotikom, a čija je računovođa otkrila veliko nepodudaranje u računima firme, koji se penju na nekoliko milijuna dolara. I taman kada Christian počinje shvaćati o čemu se radi, broj mrtvih tijela počinje opasno rasti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ben Affleck Christian Wolff
Anna Kendrick Dana Cummings
J.K. Simmons Ray King
Jon Bernthal Brax
Jeffrey Tambor Francis Silverberg
Cynthia Addai-Robinson Marybeth Medina
John Lithgow Lamar Black
Jean Smart Rita Blackburn
Andy Umberger Ed Chilton
Alison Wright Justine
  Recenzija

Nakon što je prilično dobro odglumio novog Batmana, Ben Affleck baca se na novog superjunaka – Računovođu! To zapravo i nije nikakva šala. U ovoj napetoj, blago ludoj akcijskoj drami koju nam je priredio redatelj Gavin O’Connor („Warrior“), zajedno sa scenaristom Billom Dubuqueom („The Judge“), Ben Affleck glumi Christiana Wolfa, nadarenog autističnog računovođu kojeg tehnološka firma zaposli kako bi izbalansirao njihove račune, nakon što njihova analitičarka opazi određene diskrepancije.

U međuvremenu, ministarstvo financija, na čelu sa Rayom Kingom (J.K. Simmons), na posao šalje svoju novu agenticu (Cynthia Addai-Robinson), koja je za petama kralju podzemlja kojeg poznaju samo po nadimku „Računovođa“, a koji pere lovu velikim kriminalnim organizacijama, no također i ubija iste te kriminalce. Je li moguće da je „Računvođa“ zapravo naš računovođa?

Osim toga, u priči imamo i ubojicu (Jon Bernthal) koji hoda uokolo i prijeti svim stranama koje su umiješane u ove financijske muljaže. Tu su i John Lithgow i Jean Smart u ulozi brata i sestre – vlasnika tehnološke kompanije. Zatim Andy Umberger kao njihov povjerljivi menadžer, te Jeffrey Tambor kao zatočeni korumpirani računovođa.

Flashbackovi Christianovog ranijeg života, kojeg je proveo sa veoma strogim, vojnički nastrojenim ocem, te tihim bratom, daju nam uvid u to kako je on zapravo postao ovakav kakav je sada, dok ostali kriptični detalji pobuđuju interes u gledateljima. Raspletom priče, svi ovi elementi uspješno se povezuju i međusobno razrješavaju na veoma kvalitetan način.

Affleckov nastup u ulozi autističnog matematičara definitivno nije ništa posebno – to je tek površinski dobro odrađeno. Ipak, sami lik, njegove posebnosti i mnoštvo detalja, kao i sama priča filma, veoma su dobar izvor zabave – posebice u drugoj polovini filma, gdje lete ne samo brojke, već i meci i šake. Iznenađujuće, ovaj film koji se trudi biti novi „Jason Bourne“ zapravo je bolji od ovogodišnjeg nastavka tog prožvakanog serijala.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Kriminalistički Romantični
Sortiraj