Menu

Incarnate (2016)

Znanstvenik koji može ući u podsvijest opsjednutih ljudi mora spasiti maldog dječaka od demona koji posjeduje neviđene moći, dok se istovremeno suočava sa hororima iz svoje prošlosti.

  U kinima

Srbija15.12.2016.
Hrvatska22.12.2016.

  Ocjena

 Incarnate
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Brad Peyton

  Scenarij

Ronnie Christensen

  Produkcija

Jason Blum
Jeanette Brill
Kaylene Carlson
Phillip Dawe
Gerard DiNardi
Trevor Engelson
Stuart Ford
Matthew Kaplan
Charles Layton
Michael J. Luisi
Robyn Marshall
Josh McGuire
Brad Peyton
Couper Samuelson
Marty Eli Schwartz
Michael Seitzman
Steven Squillante

  Glazba

Andrew Lockington

  Kinematografija

Dana Gonzales
  Sinopsis

U New Yorku, mladi dječak Cameron živi sa svojom majkom Lindsey koja je razvedena od svog muža alkoholičara Dana. Jedne noći, Cameron čuje zvukove u kuhinji te biva napadnut od strane beskućnika. No, on uspije slučajno ubiti beskućnika, slomivši mu vrat. Vatikanska kancelarka Camilla nakon toga pozove znanstvenika doktora Embera, kako bi mogao Cameronu za kojeg se ispostavi da je opsjednut od strane demona. Dr. Ember ima mogućnost ući u podsvijest opsjednutih ljudi, te ih vratiti u stvarnost koristeći veoma opasnu proceduru uz pomoć svojih kolega Olivera i Riley. Kada Ember posjeti Camerona, on shvati da je dječak opsjednut od strane demonice Maggie, koja je ubila njegovu ženu i sina u prometnoj nesreći. Hoće li Dr. Ember uspjeti uništiti Maggie i spasiti malog Camerona?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Aaron Eckhart Dr. Ember
Carice van Houten Lindsey
Catalina Sandino Moreno Camilla
David Mazouz Cameron
Keir O'Donnell Oliver
Matt Nable Dan
Emily Jackson Riley
Paul Vincent O'Connor Priest
Natalija Nouglich Maggie
John Pirruccello Henry
  Recenzija

U početku će se mnogima činiti kao da je ovaj film jedna velika mješavina “Exorcista” i “Insidousa”, te kao da je samo još jedan od mnogih derivata modernih horor filmova. No, koliko god odlučni bili u tome da ćete mrziti ovaj film, on vam to jednostavno neće dopustiti, već će se pokazati kao veoma zabavnim i prilično dobrim. Iako bi definitivno mogao biti mnogo uglađeniji i imati bolju, mesnatiju priču, nakon što ga pogledate zasigurno ćete željeti pogledati nastavak kojeg obećava.

Možda najveće iznenađenje koje će vas dočekati prilikom gledanja ovog filma jest to što, unatoč svojoj centralnoj ideji koja se sastoji od mješavina različitih popularnih horor filmova, on zapravo bez problema može stajati sam za sebe i to jednostavno funkcionira. Iako priča samog filma definitivno ima nedostatke, te se doima kao da je mogla biti mnogo razrađenija, konačni proizvod ne oslanja se na jeftine zastrašujuće trikove ili neku totalno kompliciranu mitologiju kako bi funkcionirao. Umjesto toga, “Incarnate” otvara vrata veoma zanimljivim mogućnostima u budućnosti, dok istovremeno pruža i veoma kvalitetnu unikatnu priču koja će se moći dijeliti među fanovima ovog žanra.

U konačnici, uspjeh ovog filma ležao je na plećima Aarona Eckharta i sporednih glumaca koji se nalaze uz njega. Iako su svi glumci savršeno dobri u svojim ulogama, Eckhart je definitivno samo srce ove glumačke postave, a zadovoljstvo nam je reći da nas nije nimalo razočarao. Njegov lik Seth prolazi već poznatim putem junaka koji mora vratiti svoj dug, te je postojala velika mogućnost da ova uloga padne u veoma krive ruke nekoga tko bi ju totalno upropastio. No, Eckhart je od Dr. Embera uistinu učinio trodimenzionalnog lika kakvog bi svaki scenarist poželio, te nadodao taman onoliko ukrasa koliko je bilo potrebno da se prekriju neki nedostaci u temeljima.

Iako “Incarnate” nipošto ne bismo nazvali savršenim filmom, on ipak predstavlja jedan veoma zabavan film koji bi mogao označiti početak nove horor franšize, koja će bez problema uspjeti dovoditi gledatelje u kina svojim nastavcima. Da, ovaj prvi dio prilično je nespretan, te se doima kao nešto nedovršeno, neispeglano i nerazrađeno. No, svejedno vam preporučamo da ga pogledate, jer on uistinu predstavlja novi, originalni glas u horor filmovima koji će obožavateljima ovog žanra pružiti perspektivu kakvu već dugo vremena nismo imali prilike vidjeti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Horori Fantazije
Sortiraj