Menu

Escape Plan (2013)

Stručnjaku za sigurnost je namješten zločin i smješten je u najtajniji i najsigurniji zatvor na svijetu. Kako bi se izvukao van mora koristiti sve svoje vještine i znanje ali i pomoć iz samoga zatvora.

  Ocjena

 Escape Plan
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 55 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Mikael Håfström

  Scenarij

Miles Chapman
Jason Keller

  Produkcija

Jonathan Abrams
Brandt Andersen
Jeremy Bell
Alexander Boies
Robbie Brenner
Mark Canton
Remington Chase
Randall Emmett
Erik Feig
Maya Fukuzawa
George Furla
Jason Gandhi
Brandon Grimes
Stepan Martirosyan
Jeff Rice
Zack Schiller
Ashley Schlaifer
Geoff Shaevitz
Nicolas Stern
Mark Stewart
Kevin King Templeton

  Glazba

Alex Heffes

  Kinematografija

Brendan Galvin
  Sinopsis

Ray Breslin je najpoznatiji svjetski stručnjak za strukturalnu zaštitu. Nakon što je analizirao svaki visoko sigurnosti zatvor i naučio pregršt vještina za preživljanje kako bi mogao dizajnirati zatvore iz kojih se ne može pobjeći, njegove vještine biti će stavljene na test. Njemu je namješten zločin, te on biva zatvoren u zatvoru kojega je sam dizajnirao. Sada mora pobjeći iz njega i pronaći osobu koja ga je smjestila iza rešetaka.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Sylvester Stallone Ray Breslin
Arnold Schwarzenegger Rottmayer
Jim Caviezel Hobbes
Faran Tahir Javed
Amy Ryan Abigail
Sam Neill Dr. Kyrie
Vincent D'Onofrio Lester Clark
Vinnie Jones Drake
Matt Gerald Roag
50 Cent Hush
  Recenzija

„Escape Planu“ uspjelo je ono što „Expendablesima“ nije – on nije samo ponovno doveo zvijezde iz osamdesetih na filmsko platno, već im  je i dao da nešto rade. Sylvester Stallone i Arnold Schwarzenegger, glumeći nabildane pametnjakoviće, i nisu morali pokazati neki impresivni glumački raspon, no isto tako nije da samo recitiraju svoje poznate fraze iz prošlih uspješnica, već film ima i priču.

Stallone glumi Raya Brestlina, stručnjaka za sigurnost u zatvorima, kojeg CIA zaposli kako bi testirao jedan od najgorih i najtajnijih zatvora na svijetu. Nakon što se nađe u zatvoru, on se sprijatelji sa drugim zatvorenikom, Emilom Rottmayerom (Schwarzenegger), tehno-teroristom koji mu pomogne pobjeći. No, super zatvor krije mnogo više tajni nego što se naizgled čini.

Da se razumijemo, sama priča je poptuna smijurija. Logistika i lokacija tajnog zatvora je nemoguća, a cijela zavjera, nakon što se razotkrije, je barem tri puta kompliciranija nego što bi trebala biti. No, film svejedno uspijeva biti zabavan zbog dva faktora. Prvi je taj da nam je cijelo vrijeme zabavno gledati Rayov bijeg i razvijanje njegovog plana. Bez obzira kako će na kraju stvari ispasti, želite vidjeti kako će to odraditi, a redatelj Mikael Hafstrom uspijeva stvari učiniti zabavnima čak i kada nema mnogo akcije.

Ostim toga, tu su naravno Stallone i Schwarzenegger. Što god rekli ili mislili o njima, kada se njih dvojica nađu u filmu koji ima dobru priču i kada se uistinu potrude dati dobar nastup, oni postaju pravi primjer filmske karizme. Naposlijetku, „Escape Plan“ nije dovoljno otrcan da postane kultni niskobudžetni film, dok s druge strane nije niti toliko dobar da u potpunosti dobije poštivanje gledatelja i kritičara. No, zato je veoma dobar vikend film sa dvojicom poznatih starih akcijskih zvijezda koje pokazuju da i dalje mogu isprašiti guzice svih nitkova koji im se nađu na putu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Drame Trileri Horori Fantazije SF-ovi
Sortiraj