Menu

App (2013)

Mlada studentica psihologije biva uvučena u mračni i stravični svijet misteriozne aplikacije.

  Ocjena

 App
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 15min

  Zemlja / jezik

Nizozemska / nizozemski

  Klasifikacija

  Režija

Bobby Boermans

  Scenarij

Robert Arthur Jansen

  Produkcija

Kees Abrahams
Felice Bakker
Bobby Boermans
Eric de Groot
Robin de Levita
Robert Arthur Jansen
Edvard van ‘t Wout

  Glazba

Herman Witkam

  Kinematografija

Ezra Reverda
  Sinopsis

Nakon što se Anna (Hannah Heokstra) onesvijesti nakon ogromne količine ispijenog alkohola na tulumu, ona se probudi sa velikom glavoboljom, te na svom mobitelu uoči misterioznu aplikaciju zvanu IRIS. U početku se aplikacija čini bezazlenom, no ubrzo IRIS počne zadirati u Annin život na sve destruktivnije načine, a čini se kako Anna ništa ne može učiniti da izbriše aplikaciju sa svog mobitela. I dok se ona bjesomučno pokušava riješiti IRIS i otkriti tko ju zapravo maltretira i zašto, ona sazna da se nalazi usred nečeg mnogo većeg nego što je prvobitno očekivala.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Hannah Hoekstra Anna Rijnders
Isis Cabolet Sophie Welts
Robert de Hoog Tim Maas
Mark van Eeuwen Sim
Patrick Martens Henry
Harry van Rijthoven Dr. Carlo
Alex Hendrickx Stijn Rijnders
Leonid Vlasov Andrey
Jeroen Spitzenberger Jerry
Matthijs van de Sande Bakhuyzen Daan Thijsse
  Recenzija

Ako uspijete prijeći preko pomalo smiješne premise koju ovaj film ima, moguće je da ćete se vrlo lako dobro zabaviti sa ovim trilerom koji, iako minimalan, zapravo traži od gledatelja da izvuku svoje mobitele i skinu aplikaciju koja ide uz ovaj film. Nažalost, nakon te fore, ovaj film i nema baš mnogo toga u rukavu. Film je porijeklom iz Nizozemske, njegov redatelj je Bobby Boermans, a scenarist Robert Arthur Jensen. Radnja filma slijedi studenticu Annu (Hannah Hoekstra) koja, nakon noći ludog tulumarenja sa svojom najboljom prijateljicom Sophie (Isis Cabolet), drugo jutro primjeti čudnu aplikaciju na svom mobitelu, zvanu IRIS. Ova aplikacija počinje sve više i više narušavati njen život, stoga sada Anna mora pronaći način kako je se zauvijek riješiti, te tko se zapravo krije iza njene kreacije.

U filmu naravno možete uživati i bez skidanja aplikacije, zapravo možda biste tako i trebali napraviti, jer je prilično iritantno kada vam dok gledate film mobitel svako malo zavibrira i traži da pogledate u njega. Aplikacija ionako ne pruža nešto posebnu priču. Ipak, ova fora “drugog ekrana” koju film upošljava prilično je simpatična, iako nažalost ne ostvaruje svoj puni potencijal. Ono što se dešava na velikom ekranu, ipak je mnogo zanimljivije. Najveće zasluge za ovo moraju ići Hoekstri, koja je u ovom filmu pružila mnogo veći glumački nastup nego što je i sam film to očekivao. Čak i u samom vrhuncu filma, koje je potpuno ludo i apsurdno, Hoekstra će vas uspjeti nagovoriti da ga pogledate do kraja. Ono što je možda najiznenađujuće za ovakvu vrstu filma, Annin lik cijelo vrijeme je inteligentan i veoma odlučan tokom cijelog njegovog tajanja, te nikada ne postaje žrtva loših odluka kakve smo navikli gledati.

Sama priča uspijeva izmamiti i zadnju kap napetosti tokom svojih akcijskih sekvenci, a uz to sadržava i nekoliko ludih preokreta koji se pojavljuju ni od kud. Priča filma definitivno je mješavina dobrog i lošeg. Oni koji vole tražiti rupe u pričama morat će isključiti svoj mozak, a jasno je da niti redatelj ni scenarist nisu htjeli napraviti neki ultra-realističan film, pogotovo sa takvom tematikom. Inače, sam film je na trenutke veoma zabavan, a sa svojih 75 minuta trajanja nije niti prekratak, niti predugačak.

Finalna konfrontacija prilično je frustrirajuća, a odgovore na neka pitanja nažalost nećemo dobiti. No, kada dođete do tog trenutka, više vas jednostavno neće biti briga za to, već ćete biti u potpunosti predani zabavi koju vam ovaj film nudi. Iako bi se o objektivnoj kvaliteti filma moglo mnogo razglabati, definitivno možete biti sigurni da će vas ovaj film itekako zabaviti, samo ako mu to dopustite.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Trileri SF-ovi Drame Akcije
Sortiraj