Menu

Happy Death Day (2017)

Studentica mora iznova proživljavati dan kada je ubijena, sve dok ne otkrije identitet ubojice.

  U kinima

Srbija26.10.2017.

  Ocjena

Happy Death Day (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 36min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Christopher Landon

  Scenarij

Scott Lobdell

  Produkcija

John Baldecchi
Jason Blum
Jeanette Brill
Phillip Dawe
Angela Mancuso
Seth William Meier
Couper Samuelson
Beatriz Sequeira
Ryan Turek

  Glazba

Bear McCreary

  Kinematografija

Toby Oliver
  Sinopsis

Producentska kuća “Blumhouse” (“Split”, “Get Out”, “Whiplash”) donosi nam originalni i uzbudljivi triler “Happy Death Day”, u kojem studentica Tree Gelbman (Jessica Rothe) mora iznova ponavljati dan na koji biva ubijena, do najsitnijeg užasnog detalja i stravičnog kraja, sve dok ne otkrije koji je pravi identitet ubojice. Film je režiran od strane Christophera Landona (“Paranormal Activity: The Marked Ones”), te napisan od strane Scotta Lobdella i Christophera Landona.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jessica Rothe Tree Gelbman
Israel Broussard Carter Davis
Ruby Modine Lori Spengler
Charles Atiken Gregory Butler
Laura Clifton Stephanie Butler
Jason Bayle David Gelbman
Rob Mello Joseph Tombs
Rachel Matthews Danielle Bouseman
Ramsey Anderson Keith Lumbly
Brady Lewis Frat Brother
  Recenzija

Ako vam premisa ovog filma zvuči nevjerojatno slična određenom filmu sa Billom Murrayjom u glavnoj ulozi, u kojoj jedan sasvim običan čovjek mora iznova proživljavati određeni dan, niste jedini. “Happy Death Day” neslužbeno je remake te poznate komedije, no sa ubačenom misterijom i dozom uznemirujućih scena. Ono što je dobro jest činjenica da ovaj film jako dobro zna da je moderna horor verzija “Groundhog Daya”. Ne šalimo se – on u jednom trenutku doslovno stane kako bi nam dao do znanja da je upravo o tome riječ. Gledano u globalu, film je prosječno dobar, no njegov šarm uistinu je nešto posebno, što morate doživjeti.

Druga dobra strana filma jest njegova misterija o ubojici koju je osmislio scenarist Scott Lobdell, koja je veoma zanimljiva, iako ćete negdje na pola puta već moći dokučiti identitet ubojice. Jessica Rothe uspjela je pružiti uistinu solidan nastup u ulozi studentice Tree. Nakon noći partijanja ona se probudi i shvati da je danas njen rođendan, te biva prisiljena nositi se sa napornim danom u školi, a uz to se još uvijek nije pomirila s činjenicom da joj je majka preminula prije nekoliko godina. Otišavši u noćni izlazak tog istog dana, ona shvati da ju netko prati, te biva hladnokrvno ubijena.

No, iznenađujuće, drugi dan ona se opet probudi, te ubrzo shvati da se ne radi o deja-vuu. Iz razloga koji joj još nisu poznati, ona proživljava taj isti dan iznova, pokušavajući pronaći način da izmakne ubojici i otkrije njegov identitet. Ovu priliku također i koristi kako bi izašla na kraj sa nekim drugim problemima u svom životu, te kako bi se suočila sa svojim nedostacima. Ono što “Happy Death Day” čini toliko zanimljivim jest njegova samosvijest i humor, koji ga cijelo vrijeme čine prilično prpošnim i laganim, čak i u trenucima kada ubojica vrbuje Tree u podzemnoj parking garaži.

Scenarist Lobdell uspio je napraviti prilično solidnu misteriju sa nekim veoma interesantnim preokretima i pamtljivim nastupima glumaca. Posebno valja istaknuti glavnu zvijezdu filma, Jessicu Rothe, koja je totalno preslatka i uspijeva pružiti veoma slojevit i kompleksan nastup koji joj dopušta da film započne kao partijanerka, te kroz ostatak filma doživi velike promjene. Rothe je uz to uspjela dodati i tračak humora u ulogu, što nam je posebno drago u današnje vrijeme kada se svi filmovi shvaćaju suviše ozbiljno. U konačnici, ukoliko ste mu voljni pružiti šansu i malo progledati kroz prste, ovaj film mogao bi vam biti pravo malo otkriće – on možda nema visoku razinu produkcije, kompliciranu priču ili glumu vrijednu Oscara, no njegov šarm nešto je čemu ćete teško moći ododljeti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički Akcije
Sortiraj