Menu

The Bride (2017)

Uvrnuti običaj fotografiranja mrtve rodbine u ruralnoj Rusiji tokom sredine 1800-ih godina povezat će studenticu filologije i ludu obiteljsku prošlost njenog muža.

  U kinima

  Ocjena

Nevesta (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 33min

  Zemlja / jezik

Rusija / ruski

  Klasifikacija

  Režija

Svyatoslav Podgaevskiy

  Scenarij

Svyatoslav Podgaevskiy

  Produkcija

Zaur Bolotaev
Dmitriy Litvinov
Vladislav Severtsev

  Glazba

Halfdan E
Jesper Hansen

  Kinematografija

Ivan Burlakov
  Sinopsis

Nastya (Viktoriya Agalakova) je mlada žena koja putuje sa svojim budućim mužem (Vyacheslav Chepurchenko) u njegovu obiteljsku kuću. Nakon što tamo dospiju, ona ubrzo shvati da je njihov dolazak bio jedna velika, ogromna pogreška. Odjednom se nađe okružena nepoznatim ljudima i počne svjedočiti veoma čudnim, stravičnim vizijama dok se obitelj njenog muža priprema za misteriozni tradicionalni slavenski svadbeni običaj. Uz pripreme za svadbu koje joj donose ogroman stres, može li Nastya preživjeti i paranormalne pojave koje će ju opsjedati u idućih nekoliko dana?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Viktoriya Agalakova Nastya
Vyacheslav Chepurchenko Vanya
Aleksandra Rebenok Liza
Igor Khripunov Barin
Natalia Grinshupun Aglaya
Victor Solovyev Father
Marina Alhamdan The Bride
Miroslava Karpovich The Wife
Yevgeny Koryakovsky Teacher
Dmitriy Kulichkov Tikhon
  Recenzija

Već poznat kao suradnik redatelja Podgaevskiyja u njegovom prošlom horor filmu “Queen of Spades”, glumac Igor Khripunov u ovom filmu glumi fotografa koji fotografira mrtvu mladenku – prema tradiciji tog vremena, pokojnici u obitelji fotografirali su se, sa našminkanim očima kao da su živi. Nekoliko desetljeća kasnije, njegov potomak Vanya (Vyacheslav Chepurchenko) također je fotograf, no on preferira fotografirati svoju živu mladenku Nastyju (Viktoriya Agalakova). Njih dvoje požurili su se vjenčati kod matičara kako bi svoju vezu ovjekovječili bez puno slavlja. No, tek nakon što dobije njegovo prezime, Nastyja ima priliku upoznati rodbinu svog muža, kada njih dvoje odluče otići u njegovo rodno mjesto.

No, kada dopsiju tamo, situacija je više nego gotička – stanovnici i dalje koriste petrolejske lampe, ponašaju se čudno, te izgledaju kao ljudi koji znaju da žive u horor filmu. U globalnom smislu, svi likovi u ovom filmu ponašaju se kao da su glavni likovi. Naravno, tu nema ni govora o postmodernoj dekonstrukciji, kao onoj kakvu smo imali prilike vidjeti u filmovima “Scream” ili “The Last Girls”, no Pdogaevsky je veliki obožavatelj horor žanra i dobro poznaje sve njegove elemente. Stoga imamo mnogo skicofreničnih scena koje su uistinu odlične, no problemi dolaze sa pričom koja je prilično labava i često mijenja svoja pravila.

Ovo je drugi film kojeg je Podgaevsky sam napisao, te nažalost još jednom potvrdio da mu scenarij i nije jača strana. Priča je nedovoljno razrađena, puna rupa, a pravila se mijenjaju češće nego jesensko vrijeme. Bez sumnje, on je uistinu majstor u režiranju horor filmova, posebice u rodnoj mu Rusiji, no scenariji jednsotavno nisu nešto čime bi se trebao nastaviti baviti – ovaj film bio bi prava revolucija da ga je napisao netko sposobniji. Ipak, ne možemo reći da je film pun klišeja i predvidljiv, stoga je barem to nešto što možemo istaknuti kao pozitivnu stranu scenarija.

“The Bride” je uistinu jedan od najkvalitetnijih ruskih horor filmova u modernom vremenu – on je za nekoliko pedalja bolji od nedavnih pokušaja poput “Route built”, “Diggers”, “Dislike” ili “Queen of Spades”. U svijetu filmske industrije koji je prilično dosadan, ovo je pravo osvježenje. Ipak, treba biti oprezan, posebice po pogledu ruskih gledatelja, koji neće oprostiti niti najsitnije pogreške, a kamoli one veće kakve možemo naći u priči ovog filma. Stoga, toplo preporučujemo Podgaevskyju da idući put zaposli kvalitetnog scenarista i fokusira se isključivo na redateljsku ulogu, te se nadamo da će nam njegov novi film pružiti horor kakvog svi želimo vidjeti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički Akcije
Sortiraj