Menu

Cannibal (2013)

Carlos je najprestižniji krojač u Granadi, no on je također i prikriveni ubojica. On ne osjeća niti krivnju, niti samilost, sve dok se u njegovom životu ne pojavi Nina.

  Ocjena

 Cannibal
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 56min

  Zemlja / jezik

Španjolska, Rumunjska, Rusija, Francuska / španjolski, rumunjski, francuski, engleski

  Klasifikacija

  Režija

Manuel Martín Cuenca

  Scenarij

Humberto Arenal
Alejandro Hernández
Manuel Martín Cuenca

  Produkcija

Fernando Bovaira
Simón de Santiago
Oana Giurgiu
Tudor Giurgiu
Alejandro Hernández
Manuel Martín Cuenca
Juan Moreno
Sergey Selyanov
Patricia Tejedor
Guillem Vidal-Folch
François Yon

  Kinematografija

Pau Esteve Birba
  Sinopsis

Carlos je najprestižniji krojač u Granadi, a i u čitavoj Španjolskoj. Njegov život jedna je velika studija najsitnijih detalja, od nevjerojatnih kreativnih odijela koja kroji za bogate klijente, do užasnih ubojstava koje počinjava iz sjene. On čini ova odvratna djela, uključujući i hranjenje dijelovima tijela svojih žrtava, bez imalo osjećaja krivnje ili sažaljenja. No, kada se u njegovom životu pojavi Nina, predivna mlada imigrantica iz Rumunjske koja je došla tražiti svoju nestalu sestru blizanku, u Carlosu se počne buditi ljubav koju je otpisao prije mnogo, mnogo vremena. I kako njihova veza počinje rasti u nešto ozbiljnije, Ninina čista nevinost posat će neporeciva, čak i od strane mračnog Carlosa.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Antonio de la Torre Carlos
Olimpia Melinte Alexandra/Nina
María Alfonsa Rosso Aurora
Florin Fildan Bogdan
Manolo Solo Vecino
Delphine Tempels Mujer Gasolinera
Gregory Brossard Hombre Gasolinera
Sara Da Pin Up Mujer playa
Cedric Sester Hombre Playa
Carlos Aceituno Agente Judicial
  Recenzija

Manuel Martin Cuenca i Alejandro Hernandez napravili su svoj novi film, polu-romantičnu dramu o Carlosu (Antonio de la Torre), prestižnom španjolskom krojaču iz Granade, koji ima nezasitan apetit prema ljudskom mesu. U suptilnoj brutalnosti, njegov perfekcionizam prisutan je prilikom uhođenja njegovih žrtava, te u ritualističkim metodama koje koristi kako bi izrezao, pripremio i pojeo njihovo meso. Film počinje sa ubojstvom i raskomadanjem ljudskog tijela. Carlos ne osjeća nimalo krivnje niti žaljenja dok film njegovo ubojstvo prikazuje u jednoj dugačkoj i prekrasnoj sceni. Sve to bez imalo indikacije ili osude njegovih stravičnih ukusa.

Ritualna melankolija dominantan je osjećaj u Carlosovm životu, sve dok u njega ne uđe Alexandra (Olimpia Melinte), predivna Rumunjka koja se useli u stan iznad njegovog. Ona je svadljiva i pušta glasnu glazbu, a tokom noći se zanosno skida pored otvorenog prozora, dok naš krojač potiho promatra. No, kada ona prevrši svaku mjeru i provali u Carlosov stan, on se pobrine da ona diskretno nestane sa scene. Nakon toga, njena sestra blizanka, Nina, dolazi u grad kako bi pronašla odgovore vezane uz nestanak svoje sestre. Za razliku od Alexandre, Nina je pristojna i tiha. Malo pomalo, Carlos postane sve vezaniji za nju, a onda počinjemo gledati njegovu muku da postane normalan.

Iako je naglasak filma na ljubavnoj priči, redateljski stil je spor i namjeran, što dopušta gledateljima da se povežu sa Carlosom. No, on je ipak jedno obično čudovište. Cuenceova metoda pričanja prče puna je predivnih pejsaža, te kamermanskih tehnika koje gledateljima dočaravaju Carlosov lov na svoje žrtve, kao da smo gost u njegovoj kući. Mi sjedimo tiho, gledamo i čekamo dok on priprema svoj novi obrok, jednako kao i u svojoj krojačnici, do najsitnijeg detalja. Ipak, film nema previše krvi, te je donekle svaka užasna scena odrađena prilično dostojanstveno.

Jedina zamjerka koju bismo mogli uputiti filmu jest da nema baš mnogo dijaloga. Većinu toga morat ćete doživjeti putem izraza lica glumaca, njihovih pokreta i ponašanja. No, isto tako, mnogo toga jednostavno ovisi o činjenici da u ovom filmu nema mnogo teksta, stoga ako volite takve filmove, ovo bi vam mogla biti prava poslastica. Jednostavno rečeno, Cuencin “Cannibal” je fascinatna karakterna studija prikazana kroz jednu veoma kompliciranu temu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Akcije SF-ovi Trileri Povijesni
Sortiraj