Menu

Hansel & Gretel (2013)

Hansel i Gretel su plaćeni ubojice koji love i ubijaju vještice po cijelom svijetu…

  Ocjena

Hansel & Gretel (2013) on IMDb

  Trajanje

1h 28 min

  Zemlja / jezik

Njemačka, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Tommy Wirkola

  Scenarij

Tommy Wirkola

  Produkcija

Will Ferrell
Christoph Fisser
Beau Flynn
Chris Henchy
Tracy McCreary
Adam McKay
Kevin J. Messick
Henning Molfenter
Denis L. Stewart
Jasmin Torbati
Tripp Vinson
Robyn Wholey
Charlie Woebcken

  Glazba

Atli Örvarsson

  Kinematografija

Michael Bonvillain
  Sinopsis

Petnaest godina nakon što su Hansel (Jeremy Renner) i Gretel (Gemma Arterton) pobjedili zlu vješticu koja ih je htjela pojesti za večeru, brat i sestra su odrasli te postali vješti lovci na vještice. Ne odstajući od svog cilja, oni su posvetili svoje živote lovu i uništavanju svake pojedine vještice koja još uvijek prijeti iz dubine mračne šume njihove domovine. Dok se bliži zloglasno doba crvenog mjeseca, brat i sestra suočavaju se sa velikim zlom, koje bi moglo skrivati tajnu njihove stravične prošlosti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jeremy Renner Hansel
Gemma Arterton Gretel
Famke Janssen Muriel
Pihla Viitala Mina
Derek Mears Edward
Robin Atkin Downes Edward
Ingrid Bolsø Berdal Horned Witch
Joanna Kulig Red Haired Witch
Thomas Mann Ben
Peter Stormare Sheriff Berringer
  Recenzija

Ovaj film je najbolji nastavak „Evil Deada“ koji nikada nismo dobili. To je akcijski horor brzog tempa koji sadrži vještice koje su monstruozne, moćne i apsolutno odvratne. Hansel i Gretel ih se riješavaju na najnemilostije, najbrutalnije moguće načine, te film uistinu podsjeća na Raimiev poznati horor serijal. Ipak, pozadinske priče koje film pokušava ispričati su prilično površne i dosadne, no kada se film prestane truditi i počne fokusirati na zabavu, funkcionira veoma dobro kao fantasy-horor hibrid.

Iako likovi nisu nešto duboki, svejedno posjeduju dozu šarma koja je dovoljna da zaokupe vašu pažnju. Uz to, pisci su im ipak uspjeli uvaliti poneki simpatičan detalj. Hansel je dijabetičar zbog događaja koji su se dogodili u kući od slatkiša, a Gretel još uvijek progoni ubojstvo zle vještice. Dok su na zadacima, ovo dvoje definitivno imaju kemiju među sobom – poput nekih drevnih kauboja koji hodaju zemljom u koži.

No, pozadinske priče koje smo spomenuli su potpuno beskorisne. Peter Stormare glumi šerifa koji je odlučan u tome da Hansel i Gretel strpa u zatvor, no ta priča ne vodi nigdje. Romansa između Mie i Hansela je nenadana, lik Bena je potpuno beskoristan, a sestre Muriela gotovo ništa ne rade cijeli film. Jeremy Rennar i Gemma Arerton pružaju nastupe pune duše i zabavni su, a Derek Mears je odličan u ulozi trola Edwarda. Famke Jensen također se očito dobro zabavljala u ulozi seksi Muriel koja obožava nanositi bol drugima.

Ovaj film navodno je prvi dio planirane trilogije. Ako je tako, nadamo se da će nastavci biti još bolji, no i ovako je film veoma gledljiv. Ako volite horor, akciju, i mnogo krvi, nema razloga zašto ga ne biste pogledali.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Trileri Fantazije Akcije SF-ovi Avanture Komedije
Sortiraj