Menu

Hell Baby (2013)

Trudni par koji se useli u najukletiju kuću u New Orleansu ubrzo zatraži usluge elitnog vatikansog tima egzorcista kako bi ih spasili od demonske bebe.

  Ocjena

 Hell Baby
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 38min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Robert Ben Garant
Thomas Lennon

  Scenarij

Robert Ben Garant
Thomas Lennon

  Produkcija

Jeff Culotta
Jeremy Guzowski
Edward H. Hamm Jr.
Lucy Huang
David Lincoln
Ken Lipman
John Lynch
Sean McKittrick
Peter Principato
Paul Young

  Glazba

Michael Farrell

  Kinematografija

Charles Papert
  Sinopsis

Jack (Rob Corddry) i Vanessa (Leslie Bibb) par su koji očekuje svoje prvo dijete, te se zbog povećanja svoje obitelji odluče useliti u jednu kuću u New Orleansu. No, njih dvoje ubrzo saznaju da je ta kuća najukletija u cijeloj državi, te da sa sobom donosi veliko demonsko prokletstvo. Veoma brzo nakon njihovog useljenja, stvari se izmaknu kontroli, kako za Jacka i Vanessu, tako i za njihovog bespomoćnog susjeda F’Resnela (Keegan-Michael Key), Vanessinog prijateljskog psihijatra (Michael Ian Black), njenu sestru Marjorie (Riki Lindhome) te detektive koji su dobili zadatak istražiti sve veći broj mrtvih tijela povezanih sa njihovim slučajem. Jedino što sada možda može spasiti Jacka i Vanessu od njihove demonske bebe jest elitni vatikanski tim egzorcista. No, hoće li im to uistinu uspjeti?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Rob Corddry Jack
Leslie Bibb Vanessa
Alex Berg Mrs. Nussbaum/Cheerful Guy
Keegan-Michael Key F'resnel
Robert Ben Garant Father Sebastian
Thomas Lennon Father Padrigo
David Pasquesi Cardinal Vicente
David Wain Dr. Marsden
Michael Ian Black Dr. Marshall
Rob Huebel Mickey
  Recenzija

Problem sa komičarima koji odluče napraviti dugometražni film prilično je jednostavan – oni su istrenitrani da razmišljaju na petominutni način. Osmisli premisu, brzo ju eskaliraj, pronađi vrhunac fore i nastavi dalje. No, Robert Ben Garant i Thomas Lennon su izgleda iznimke, pošto su uspjeli napisati nekoliko tradicionalnih komedija (“Night at The Museum”, “The Pacifier”), te također i knjigu o pisanju scenarija. A, ipak, “Hell Baby”, njhov prvi zajednički film, funkcionira upravo kao skeč-komedija, koristeći svoju gotovo nebitnu priču kao vješalicu oko koje su obješene razno-razne fore. Ipak, barem polovina ovih fora uistinu je urnebesno smiješna, a to je ono što u konačnici zanima ljude koji će se odlučiti pogledati ovaj film.

Imajući na umu sve moguće parodije “Paranormalnog” koje već postoje na tržištu, “Hell Baby” dobiva velike bonus bodove na račun toga što ne izruguje nijedan specifični horor film, iako će neki gledatelji zasigurno povući paralele sa kultnim “Rosemary’s Baby”. Iako je Leslie Bibb trudna majka, u ovom filmu novopečeni otac Rob Corddry je taj koji se najviše uzrujava, kada se on i njegova žena presele u stravično napuštenu kuću (nazvanu “Kućom krvi” od strane lokalnih stanovnika) i u njoj se počnu odvijati veoma zastrašujuće stvari, počevši od promjena raspoloženja njegove žene koja očito nadmašuju tipične hormonalne poremećaje koje žene mogu očekivati tokom trudnoće.

Nakon nekog vremena, dvojica svećenika (Garant i Lennon) dođu do njih kako bi izveli egzorcizam, no ne prije nego što kuća biva duhovno očišćena od strane Bibbine hippi sestre. Tu je također i sablasni beskućnik koji neprestano ulazi u njihovu kuću, zbog toga što nema pojma o tome da ona ima nove vlasnike. Garant i Lennon imaju veliku ljubav prema niskom humoru, te tendenciju da svaku foru iskoriste maksimalno koliko mogu. Ovo nekad zna biti prilično naporno, a nekad urnebesno smiješno, ovisno o vašem smislu za humor. Ipak, “Hell Baby” je prilično uravnotežen film što se tiče fora, makar i tu postoji nekoliko iznimaka.

U konačnici, kao što smo već i rekli, ono što gledatelji očekuju od ovog filma jest da se dobro nasmiju – svi znamo da gluma neće biti oskarovska, a tehnika snimanja neće biti neko novo remek-djelo. Na sreću, ovaj film neće imati problema sa tim zadatkom, stoga slobodno pripremite kokice i uživajte u sat i pol vrhunskog smijeha.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Drame Komedije Trileri Kriminalistički Romantični Akcije Fantazije
Sortiraj