Menu

Outlaws and Angels (2016)

Kada odmetnici upadnu u kuću iznenađene i naizgled nevine obitelji kako bi se u nju sakrili tokom noći, ubrzo se nađu u neočekivanoj igri mačke i miša, koja će im donijeti zavođenje, zamjenu uloga, te naposlijetku i krvavu osvetu.

  Ocjena

 Outlaws and Angels
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 0min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

JT Mollner

  Scenarij

JT Mollner

  Produkcija

Scott Adler
Lee Broda
Chris Ivan Cevic
Alex Cutler
Luke Daniels
Mykel Denis
Kurt Fethke
Benjamin Gerry
Dana Guerin
Jonathan Helmuth
Brandon K. Hogan
Rosanne Korenberg
Michael Milton
JT Mollner
Alan Pao
Mohit Ramchandani
Chris Ranney
Andre Relis
Jeff Rice
Greg Scott
Chadwick Struck
Nick Terry
Aleksander Vayshelboym
Mitchell Welch

  Glazba

Colin Stetson

  Kinematografija

Matthew Irving
  Sinopsis

Nakon krvave i uspješne pljačke banke u Cuchillou, u Novom Meksiku, Henryjeva banda bježi sa mjesta kriminala i oprezno odlaze do granice kako bi pravedno raspodijelili svoj plijen. Za njihovim petama nalazi se Josiah, sposobni lovac na glave, koji ih pokušava uloviti i uhapsiti, uz pomoć nekolicine svojih ljudi. Noć ubrzo pada, a naizgled napuštena kuća bandi se učini kao odlično mjesto za skrovište do jutra. No, u kući živi pastor George Tildon, religiozni čovjek koji živi po riječi Božjoj. Noć za ove kriminalce biti će veoma duga, a tenzije koje se nagomilavaju možda neće dopustiti da u miru dočekaju jutarnje zrake sunca.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Chad Michael Murray Henry
Teri Polo Ada Tildon
Francesca Eastwood Florence Tildon
Luke Wilson Josiah
Frances Fisher Esther
Ben Browder George Tildon
Madisen Beaty Charlotte Tildon
Reka Rene Birtha
Steven Michael Quezada Alonzo
Luce Rains Augustus
  Recenzija

Moderni remakeovi špageti westerna veoma su popularni, ali specifičnost ovog žanra da iznenadi svoje gledatelje u posljednje vrijeme je prilično oslabljela. Sa odličnim dodavanjem troglodita u prošlogodišnjem filmu „Bone Tomahawk“, činilo se kao da smo vidjeli sve što se vidjeti može, sve što su nam ovi novi alternativni westerni mogli ponuditi. No, u svom prvijencu „Outlaws and Angels“, redatelj/scenarist JT Mollner dokazao nam je da najobičniji western i dalje ima mogućnost iznenaditi nas, i to sa najjednostavnijim i najboljim alatom – nepredvidljivom pričom.

Odmetnici u ovom filmu su skupina bandita koje predvodi Chad Michael Murayjov Henry. Nakon nespretno izvedene pljačke banke koja ih stavi na radar lovca na glave Josiae (Luke Wilson), oni bježe ravno u usamljeni kuću, gdje upoznaju naše anđele, obitelj Tildon – oca Georgea (Ben Browser), majku Adu (Teri Polo), stariju sestru Charlotte (Madisen Beaty) i 15-godišnju Florence (Francesca Eastwood), koju svi u obitelji nazivaju bebom, iako se ponaša veoma zrelo za svoje godine.

Mollner je film snimao 35mm filmom, stoga izgleda uistinu spektakularno i predivno sa svojim pejsažima i horizontima, a onda kontrastno skučeno i klaustrofobično kada akcija prelazi u malenu kuću Tildonovih. Ustvari, ovaj film bi bio još i bolji da se cijela radnja odvijala samo u toj kući – iako je Wilson dobar dodatak filmu, priča njegovog lika ne pridaje filmu nikakav poseban značaj, osim produljenja njegovog trajanja, te pomalo ometa sve napetije scene koje se odvijaju u kući Tildonovih. Unatoč tome, film ima veoma dobar tempo. Dijalog, začinjen neočekivanim šalama, i priča, sa svojim neobičnim ritmom, nikada ne dopuštaju gledateljima da im misli odlutaju. Glazbena podloga koju je napisao Colin Stetson također podiže razinu energije u filmu – ona je iznenađujuća i robusna, ponekad u kontrastu sa mračnim scenama koje se odvijaju na ekranu, što nas prisiljava da iskusimo veliku nelagodu.

Nikako ne smijemo izostaviti da je ovaj film veoma mračan. Svršetak je uistinu šokantan, te će vas svako malo iznenaditi njegovi preokreti. Ima tu i dosta nasilja, no ono se nikada neće odigrati onako kako mislite. Uz površnu priču o Josai, ovo je jedan od onih filmova sa malo previše završetaka, te je na tom polju sigurno mogao biti bolji, no sve u svemu, Mollner je uspio napraviti jedan veoma snažan, napet i veoma nelagodan prvijenac. Nadamo se da će nastaviti istim tempom i u nastavku svoje karijere.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Romantični Sport
Sortiraj