Menu

Mechanic: Resurrection (2016)

Arthur Bishop mislio je da je njegovo ubijanje stvar prošlosti sve dok njegov neprijatelj nije učinio ono najgore i oteo ljubav njegovog života. Sada je prisiljen izvršiti tri nemoguća ubojstva diljem svijeta, a sva tri moraju izgledati kao slučajne smrti.

  Ocjena

 Ledeni ubojica: Povratak
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 38min

  Zemlja / jezik

Francuska, SAD / engleski, bugarski

  Klasifikacija

  Režija

Dennis Gansel

  Scenarij

Philip Shelby
Tony Mosher
Lewis John Carlino
Rachel Long
Brian Pittman

  Produkcija

William Chartoff
Steven Chasman
Boaz Davidson
Frank DeMartini
Valentin Dimitrov
Robert Earl
Mark Gill
Samuel Hadida
Victor Hadida
Avi Lerner
Brian Presley
Lonnie Ramati
Trevor Short
Tom Sulkowski
John Thompson
Tom Waller
David Winkler

  Glazba

Mark Isham

  Kinematografija

Daniel Gottschalk
  Sinopsis

Arthur Bishop (Jason Statham) vraća se u ulozi Mehaničara u ovom nastavku akcijskog trilera iz 2011.g. Kada varke i prevare lukave, ali predivne žene (Jessica Alba) prisile Arthura da se vrati u život za kojeg je mislio da je ostavio iza sebe, njegov život ponovno biva doveden u opasnost. On sada treba izvršiti listu gotovo nemogućih ubojstava – njegov zadatak je ubiti neke od najopasnijih ljudi na svijetu. Ali, nije samo njihova notornost ono što je nemoguće – Arthur treba sva ubojstva izvesti na način da se doimaju kao obične slučajne nesreće. Hoće li ovo za njega biti nemoguća misija, ili će ponovno dokazati svoju nevjerojatnu sposobnost te spasiti ljubav svog života?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jason Statham Arthur Bishop
Jessica Alba Gina
Tommy Lee Jones Max Adams
Michelle Yeoh Mei
Sam Hazeldine Crain
John Cenatiempo Jeremy
Toby Eddington Adrian Cook
Femi Elufowoju Jr. Krill
Anteo Quintavalle Frank
Yayaying Rhatha Phongam Courier
  Recenzija

Nećemo se zavravati i praviti se da se svi sjećamo prvog dijela ovog filma. On je bio jedan od onih filmova u siječnju u kojima je Jason Statham uvijek imao glavnu ulogu lika koji se sa svima tuče i ubija ljude. Nažalost, taj film nije čak niti bio jedan od boljih takvih primjera, inače bismo ga se barem malo sjećali.

Upravo zbog toga, čudno je kako je taj film uopće dobio svoj nastavak, no nećemo sada previše razmišljati o tome. „Mechanic: Resurrection“ nije nimalo loš kada se fokusira na Stathamovog lika, elitnog ubojicu Arthura Bishopa, i na ono što on najbolje čini – planiranje i provedba ubojstava koji moraju izledati kao nesreće. Bilo da se pentra po ogromnom neboderu ili namjerno odlazi u zatvor kako bi bio bliže svojoj žrtvi – a onda iz njega bježi uz pomoć kreme koja odbija morske pse – Stathamova opaka persona i volja da napravi bilo kakvu glupost ono su što ga čine odličnim akcijskim junakom.

Problem je, naravno, u tome što sve te odlične akcijske scene obuhvaća priča, a ona je nažalost samo dno dna. Scenarij je napisan od strane novaka Philipa Shelbyja i Tonyja Moshera, a redatelj je Dennis Gansel, koji je u ovom filmu daleko od svoje veoma dirljive drame o mladim Nacistima „Before the Fall“. Bishop, u mirovini i u skrivanju u Riu, biva uvučen u svoj bivši život od strane dilera oružja Crainea (Sam Hazeldine), koji pokušava istrijebiti svoju konkurenciju. Craine kao mamac za Bishopa postavi predivnu djevojku Ginu (Jessica Alba), te čeka da se on zaljubi u nju kako bi ju mogao iskoristiti za ucjenu. No, Bishop i Gina shvate koji je Craineov plan, te se odluče lažno zaljubiti kako bi njegovi špijuni donijeli krivi zaključak, a onda… pogađate… oni se zaljube i za stvarno, što pobija cijeli njihov plan i olakšava Craineu situaciju – on otme Ginu i zaprijeti Bishopu da će ju ubiti ako ovaj ne učini sve što se od njega traži.

Otprilike od 70. minute trajanja filma, Tommy Lee Jones pojavi se u ulozi jednog od Crainovih konkurenata u dilanju oružja, davajući tako lažnu nadu da će stvari postati barem malo više zanimljive. No, nemojte nasjesti na to, Jones je ovdje potpuno neoduševljen, a Statham standardan, kao i inače. Ipak, ako ste baš veliki obožavatelj ovog britanskog akcijskog junaka, ovaj film moći će vam pružiti ponešto zabave, no svejedno se nadamo da će ubuduće Statham dobivati bolje ponude, jer ih definitivno zaslužuje.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Komedije Kriminalistički Akcije
Sortiraj