Menu

Blood Father (2016)

Bivši zatvorenik ponovno se sastaje sa svojom šesnaestogodišnjom kćerkom kako bi je zaštitio od dilera koji je pokušavaju ubiti.

  Ocjena

 Blood Father
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 28min

  Zemlja / jezik

Francuska / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Jean-François Richet

  Scenarij

Peter Craig
Andrea Berloff

  Produkcija

Chris Briggs
Pascal Caucheteux
Peter Craig
Sebastien Lemercier
Jennifer Roth

  Glazba

Sven Faulconer

  Kinematografija

Robert Gantz
  Sinopsis

Nakon što joj njen dečko, koji se bavi dilanjem droge, smjesti krivnju za krađu velike svote novaca od kartela, 16-godišnja Lydia baca se u bijeg od vlasti i kartela, sa samo jednim jedinim saveznikom na cijelom svijetu – svojim višegodišnjim razočaranjem od oca, Johnom Linkom. On je cijeli njen život bio pijanica, drogeraš, motorist, te čak i zatvorenik. No, sada je odlučan u tome da se promjeni i sačuva svoju kćer od opasnosti, te po prvi puta u životu, napravi pravu stvar.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Mel Gibson Link
Erin Moriarty Lydia
Diego Luna Jonah
Michael Parks Preacher
William H. Macy Kirby
Miguel Sandoval Arturo Rios
Dale Dickey Cherise
Richard Cabral Joker
Daniel Moncada Choop
Ryan Dorsey Shamrock
  Recenzija

Prošlo je otprilike desetak godina otkada je Mel Gibson prestao biti omiljeni hollywoodski glumac. Nekoć poznat po svojim ulogama u velikim filmskim hitovima koji su uključiviali „Mad Max“ i „Lethal Weapon“ serijale, te kao redatelj filmova „The Passion of the Christ“ i „Braveheart“, ovaj australsko-američki glumac-redatelj sada je poznat po svojoj borbi sa alkoholizmom i svojim alkoholičarskim ispadima u kojima vrijeđa manjine, te razne religiozne i etičke skupine.

Sve to rezultiralo je time da se baš i nije puno pojavljivao u Hollywoodu tokom posljednjeg desetljeća. Od svog posljednjeg redateljskog uratka, „Apocalypta“ iz 2006, njegove jedine dvije glavne uloge bile su ona 2010.g. u filmu „Edge of Darkness“ i velikom neuspjehu iz 2011.g. „The Beaver“. Iako je otada najavljivao neke nove projekte, ništa od toga nije urodilo plodom, sve do sada. Ekipa koja se krije iza „Blood Fathera“ očito su smislili novi način na koji će prezentirati karijeru Mela Gibsona – ako je glumac stekao reputaciju kao naporni alkoholičar koji vrijeđa sve oko sebe, onda mu treba dati i takvu ulogu.

A upravo to se i desilo. Gibson u ovom filmu glumi Johna Linka, alkoholičara i bivšeg kriminalca koji živi u kamp prikolici na rubu društva, sa samo jednim jednimin prijateljem, Kirbyjem (William H. Macy), koji je ujedno i njegov mentor za odvikavanje od alkohola. Linkova kćer Lydia (Erin Miriarty) odjednom se neočekivano pojavi u njegovom životu, nakon što je razljutila meksički kartel, te njih dvoje kreću u osvetu protiv njenih mučenika, po putu sakupljajući mnogo kaznenih djela. To je klasična priča jednog B-filma – te ima i pripadajuće motoriste, puške, tetovaže, klasične aute, pa čak i Naciste.

Film nije bog zna što ispoliran, a bogami niti lijep – a skripta je mogla biti napisana u 10 minuta tokom pauze prilikom gledanja retro filma poput „Vanishing Point“ – no obožavatelji ovakvog žanra uistinu će moći uživati u ovom filmu, punom nasilja i homagea ovim filmovima iz prošlosti. Gibsonov nastup je dobar podsjetnik koliko on dobro može vladati ekranom, no ipak mu je uloga išla niz dlaku, pošto je u stvarnom životu gotovo isti kao i Link. Hoće li ovaj film uskrsnuti njegovu karijeru? Vjerojatno ne. No ipak, svakog gledatelja uspjet će ostaviti bez daha i punog oduševljenja.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Akcije Kriminalistički
Sortiraj