Menu

Cardboard Boxer (2016)

Beskućnik biva regrutiran od strane nekolicine bogatih klinaca kako bi se borio protiv ostalih siromašnih ljudi.

  Ocjena

 Cardboard Boxer
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 28min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Knate Lee

  Scenarij

Knate Lee

  Produkcija

Josh Boone
LeAnn Goff
Jill Killington
Brigitte Mueller
Joe Mundo
Robert S. Parks
Michael Roiff
Alex Witherill
Mike Witherill

  Glazba

Jess Stroup

  Kinematografija

Peter Holland
  Sinopsis

Oskarom nominirani glumci Thomas Haden Church i Terrence Howard glavne su zvijezde ove moćne priče o gubitku, iskupljenju i prijateljstvu. Church glumi Willieja, dobričinu od čovjeka koji životari na opasnim ulicama Los Angeleskog kvarta Skid Row. On se nađe u situaciji da ga dvojica bogatih tinejdžera nagovore da se bori protiv ostalih beskućnika za lovu. Zarobljen u nasilnom svijetu kojeg ne razumije u potpunosti, Willie uspije pronaći utjehu kada otkrije odbačen dnevnik mlade djevojke koja proživljava velike probleme.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Thomas Haden Church Willie
Terrence Howard Pope
Boyd Holbrook Pinky
Rhys Wakefield J.J.
David Henrie Clean Cut Man
Noelle AudreyRose Dancing Bum
Jocelyn Ayanna Headwrap Woman
Seth Bailey Homeless Man
Oscar Best Bouncer
Johanna Braddy Clean Cut Girl
  Recenzija

Jedne opasne noći u Los Angelesu, jedan beskućnik pita drugoga je li ova bačva uz koju se grije stvarna ili samo nešto iz filma. Ovaj trenutak jasno pokazuje kako ova nezavisna drama ocrtava neromantičnu sliku beskućnika, prikazujućih ih ne kao predmete žaljenja niti plemenite odbačenike, već kao najobičnije stanovnike koji posjeduju jednu fatalnu manu – ovisnost, mentalne probleme, ili nešto slično – a koji iz razumljivih razloga najčešće prijete jedni drugima i međusobno se tjeraju. U jednoj jedinoj predivnoj sceni, Willie spusti pogled kada pored njega prolaze dvije lijepe djevojke, kako ne bi bio optužen da bulji u njih i stoga upao u nevolje.

Thomas Haden Chruch, koji je i jedan od producenata, uistinu prizemljuje ovaj film i možda ga čak i spašava na trenutke, kada redatelj i scenarist Knate Lee odluči iskazati svoje fabulističke tendencije. Willie, koji je u svojim pedesetima, ima veoma slabu pozadinsku priču – znamo da mu je otac umro kada je on još bio mlad, te da zna čitati ali ne pisana slova. Ipak, Church, je oduvijek bio fascinantan glumac, a njegova glumačka sposobnost uistinu odlično dočarava Willie i njegovu specifičnu karakternu kombinaciju. On je pomalo blesav, no ne i totalno glup, te pun duše unatoč svojim nedaćama koje su ga snašle u životu. On svoje dane provodi kopajući po smeću, tražeći hranu, te pokušavajući ostati na sigurnom tokom noći u velikoj kartonskoj kutiji. Osim toga, ponekad se popne na lokalni krov kako bi uživao u pogledu na grad koji se s njega pruža.

No, kada jednoga dana Willie u smeću pronađe izgoreni dnevnik djevojčice čija je majka umrla, on ujedno pronađe i samog sebe. Možda je njena majka umrla u požaru? Tko zna. Kako god da bilo, Willie se pronađe u ovoj djevojčici koja je odlučila nastaviti živjeti bez obzira na nepravdu koju joj je život donio. Osim toga, Willie pronađe dodatnu utjehu u svom novom prijatelju s kojim se dopisuje, Pinkyju, ranom veteranu koji je ostao bez udova, te „starim prijateljem“ J.J.-om koji Willieju plati 50 dolara da se tuče protiv ostalih beskućnika koji nemaju što za izgubiti u životu.

Sa odličnim osvjetljenjem, efektivnom glazbenom podlogom i bogatstvom odličnih nastupa, ovaj film je uistinu pravo malo blago, posebice kada uzmemo u obzir da je ovo prvi pravi solo projekt redatelja i scenarista Leeja. Iako nema mnogo momentuma, što je možda i namjerno napravljeno kako bi reflektiralo život beskućnika sa ulice, film je svejedno pun emotivnih trenutaka koji će vas uistinu duboko pogoditi, te vam na jasan način dati do znanja koliko neke stvari u životu zapravo treba cijeniti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Romantični Sport
Sortiraj