Menu

Unlocked (2017)

CIA agentica biva namamljena u zamku koja će London dovesti pod veliki rizik od biološkog napada.

  U kinima

Bosna i Hercegovina18.05.2017.

  Ocjena

 Unlocked
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 38min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Michael Apted

  Scenarij

Peter O’Brien

  Produkcija

Claudia Bluemhuber
Andrew Boswell
Lorenzo di Bonaventura
Irene Gall
Peter Hampden
Erik Howsam
Laura Julian
Cort Kristensen
Norman Merry
Georgina Townsley
Kevan Van Thompson

  Glazba

Stephen Barton

  Kinematografija

George Richmond
  Sinopsis

Nakon što ne uspije uhvatiti terorista zaduženog za napad na Pariz koji je odnio desetke života, CIA agentica Alice Racine (Noomi Rapace) biva prisiljena živjeti i raditi u Londonu kao činovnica. Neočekivano, ona dobiva poziv da se vrati u akciju od strane svog mentora, Erica Lascha (Michael Douglas), kada CIA otkrije informacije koe upućuju na novi teroristički napad. Dok pokušava pronaći glavnog krivca, Alice otkriva da su tajne informacije koje je CIA dobila kompromitirane. Bježući da spasi svoj vlastiti život, Alice traži pomoć od bivšeg vojnika Jacka (Orlando Bloom), kako bi spriječili smrtonosni biološki napad na stanovnike Londona.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Noomi Rapace Alice Racine
Orlando Bloom Jack Alcott
Toni Collette Emily Knowles
Michael Douglas Eric Lasch
John Malkovich Bob Hunter
Akshay Kumar Salim
Adelayo Adedayo Noma
Tosin Cole Amjad
Jessica Boone Romley's Assistant
Aymen Hamdouchi Lateef el hajjam
  Recenzija

Ubacujući konstantnu dozu zabave, ovaj glatki no prilično blesavi akcijski triler uspjet će vas održati zainteresiranima i zadovoljnima, čak i kada stvari postanu prilično sulude. A zbog svog tona, velika glumačka imena uspijevaju dobiti priliku da pokažu malo uvrnutije strane svojih likova, te nas podsjećaju da ne moramo uvijek sve shvaćati suviše ozbiljno. Sama priča o terorizmu, koliko god se trudila, jednostavno ne uspijeva biti relevantna, no otrcanost i odlični dijalozi cijelo vrijeme će vas zabavljati.

Film je smješten u London, gdje bivša CIA agentica Alice (Noomi Rapace) pokušava živjeti mirnim životom radeći sa migrantima. No, kada se za jednog od njih, Lateefa (Aymen Hamodouchi), počne sumnjati da je džihadist koji sprema teroristički napad, Alice se vraća u akciju i kontaktira svog mentora (Michael Douglas) i svoj kontakt u MI5 (Toni Collette). Priča ovdje pravi veliki zaokret, tokom kojeg Alice završi u bijegu zajedno sa bivšim vojnikom (Orlando Bloom). Pošto se Alice sada smatra odbjeglim agentom, šef CIA-e (John Malkovich) pridruži se lovu na nju. No, u stvarnosti, ona je jedina osoba koja zna pravu istinu: Muslimani pokušavaju zaustaviti opasni biološki napad kojeg predvodi netko iz CIA-e.

Redatelj veteran Michael Apted priču pomiče toliko brzo da publika nikada ne stigne razmišljati o besmislenim detaljima koji se pojavljuju u skoro svakom razgovoru. Film je prepun zavjera, izdaja, tajnih riječi, otkrivenja i tempiranih bombi – od čega apsolutno ništa nema nimalo smisla – no, uistinu je zabavno barem jednom u životu vidjeti kako žena preuzima stvari u svoje ruke. Rapace se uistinu pokazala kao odlična heroina – opaka i suosjećajna, no istovremeno i veoma misteriozna.

Svi drugi likovi oko nje skakuću kao pravi veseljaci. Douglas i Bloom dobivaju nekoliko uistinu predivnih trenutaka ludila, dok Malkovich savršeno iskorištava svoj uvrnuti smisao za humor. Ipak, Collette je ta koja je na samom vrhu sporednih uloga, sa svojom sarkastičnom izblajhanom plavušom koja odbija trpiti imalo sranja – njen veliki Rambo trenutak zasigurno je nešto što će ljudima postati skriveni užitak.

Iako je u suštini ovo jedan tipični akcijski filmić, činjenica da u njemu glavnu ulogu preuzima žena nešto je što ga čini drugačijim od konkurencije, kao i duboko skrivena poruka koja istražuje činjenicu da pravi vjernici znaju kako je mir jedini način za napredak, dok zapadne vlade ignoriraju kolateralnu štetu i tlače svoje vlastite ljude sa nepravednim zakonima koje opravdavaju na temelju borbe protiv terorizma. No, ono najbolje u filmu ipak je njegov urnebesno smiješni kaos kojeg nikako ne smijete shvatiti ozbiljno.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički
Sortiraj