Menu

The Shallows (2016)

Nakon što je napadne morski pas, Nancy nekako dopliva do grebena na kojem nalazi privremeni spas. Njezina borba za preživljavanje postat će pravi pakao iako je od obale udaljena tek 200-tinjak metara.

  Ocjena

 The Shallows
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 26min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Jaume Collet-Serra

  Scenarij

Anthony Jaswinski

  Produkcija

Jaume Collet-Serra
Lynn Harris
Matti Leshem
Douglas C. Merrifield

  Glazba

Marco Beltrami

  Kinematografija

Flavio Martínez Labiano
  Sinopsis

Ovaj surovi triler priča priču o Nancy, koja, nakon nedavne smrti svoje majke, odluči opustiti se i otići na usamljenu plažu, gdje će raditi jedino što joj može skrenuti misli sa nedavne tragedije – surfati. No, usred idiličnog trenutka, Nancy odjednom napadne velika bijela psina i ostavi ju zarobljenom samo nekoliko metara od obale. Iako se nalazi veoma blizu plaže, da bi došla do kopna morat će proći kroz neke od najnevjerojatnijih i najstrašnijih scenarija koji će testirati njenu fizičku i mentalnu spremnost, kao i želju za životom i snagu volje.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Blake Lively Nancy
Óscar Jaenada Carlos
Brett Cullen Dad
Sedona Legge Chloe
Pablo Calva Boy
Diego Espejel Intoxicated Man
Janelle Bailey Mom
Ava Dean Young Nancy
Chelsea Moody Young Mom
Sully Seagull Seagull
  Recenzija

Ovaj triler o napadu morskog psa iskorištava svačiji univerzalni strah – svi se mi bojimo da nas jednog dana na plaži ne pojede morski pas. Isto tako, svaki gledatelj ovog filma sigurno će se barem jednom zapitati što bi on napravio u nekoj od situacija u kojima će se naći naša protagonistica. No, ne možemo reći da je ovo nešto originalno – formula je već viđena nekoliko puta, a i jedan od najboljih filmova svih vremena – „Jaws“, istu formulu gotovo je u potpunosti usavršio. Ipak, uspijete li prijeći preko činjenice da ovaj film ne donosi ništa novoga, možete se jednostavno opustiti i uživati u veoma solidnom trileru.

Blake Lively odlazi na surfanje u bikiniju – prizor kojem niti jedan muškarac neće moći prigovoriti. No, u jednom trenutku napadne ju morski pas, te ona ostaje zarobljena na maloj stijeni. Ozlijeđena i sama, ona sada mora iskoristiti svoju inteligenciju koju je stekla studirajući medicinu kako bi napravila plan, te izbjegla postati novi članak u crnoj kronici. Lively je najbolje poznata po svojoj ulozi u TV seriji „Gossip Girl“, no od nedavno se počinje pojavljivati i u nešto ozbiljnijim ulogama, kao npr. u filmovima „The Girlfriend“ i „The Town“.

Lijepo je vidjeti kako Lively može u potpunosti sama nositi cijeli film bez ikakvih problema, poput Roberta Redforda u filmu „All is Lost“. Iako možda i nema puno prilika da razradi svoje glumačke sposobnosti puno više od glumljenja iscrpljenosti i straha, njena pojava svejedno je veoma kaptivizirajuća. A budimo iskreni, djevojka također i izgleda fenomenalno.

Redatelj Jaume Collet-Serra niti u jednom trenutku ne trudi se ovaj film plasirati kao neko umjetničko djelo, no veoma dobro poznaje ovaj žanr. Posebice u trileru „Non-Stop“, jasno je pokazao kako zna s velikom lakoćom režirati akcijske scene smještene u samo jednoj lokaciji. Nažalost, ovoga puta tu i tamo skrene s puta, a scene gledanja fotografija na Nancyjinom mobitelu i loših Skype poziva posebno su loše i neinspirirajuće. Ipak, bez obzira na ove i još neke sitne propuste, većina filma je veoma dobro odrađena, te će svakom gledatelju uspjeti zalediti krv u žilama tokom nekoliko odličnih trenutaka. Ako ste ljubitelj uzbudljivi trilera, adrenalina i filmova o preživljavanju, nipošto nemojte zaobići „The Shallows“.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Romantični Sport
Sortiraj