Menu

The Neighbor (2016)

Nakon što njegova žena nestane, muškarac otkriva strašnu istinu o svom susjedu nakon što posjeti njegov podrum.

  Ocjena

 The Neighbor
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 27min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Marcus Dunstan

  Scenarij

Marcus Dunstan
Patrick Melton

  Produkcija

Marcus Dunstan
Jason Egan
Bonnie Forbes
Brett Forbes
Mitchell Grobman
Ali Jazayeri
Tims Johnson
Raymond Mansfield
Patrick Melton
Rick Moore
James Norrie
Shaun Redick
Patrick Rizzotti
Tony Sgro
Patrick Stapleton
Narbeh Tatoussian
Josh Thomashow
Viviana Zarragoitia

  Glazba

Charlie Clouser

  Kinematografija

Eric Leach
  Sinopsis

U malenom gradiću Cutteru u državi Mississippi, većina stanovnika drži stvari za sebe i živi u miru. No kada John (Josh Stewart) jednog dana dođe kući i shvati da je njegova žena Rosie (Alex Essoe) nestala, on svoju sumnju usmjeri na svog misterioznog i nimalo simpatičnog susjeda (Bill Engvall). John ubrzo sazna da nije samo život njegove žene na kocki, nakon što posjeti podrum svog susjeda. Iznenada postaje jasno da je naizgled miran gradić zapravo mnogo opasniji nego što se na prvi pogled čini, a John i Rosie morat će napraviti više od pukog bijega ako žele preživjeti noć.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Josh Stewart John
Bill Engvall Troy
Luke Edwards Cooper
Skipp Sudduth Uncle Neil
Jaqueline Fleming Officer Burns
Alex Essoe Rosie
Melissa Bolona Sarah
Ronnie Gene Blevins Harley
David Kallaway Guillermo
Heather Williams Debrah
  Recenzija

Scenarist Marucs Dunstan – koji inače usko surađuje sa Patrickom Meltonom – zaradio je svoj novac radeći scenarije za serijale „Feast“ i „Saw“, a onda se okrenuo redateljsko-scenarističkom projektu u solidnom malenom horor filmu zvanom „The Collector“, koji je bio dovoljno uspješan da poluči nastavak, „The Collection“, no ipak od njega nije nastao čitavi serijal. Stoga je Dunstan odlučio glavnog glumca iz tih filmova, Josha Stewarta, ubaciti u ovaj ruralni noir triler, koji također motivski slijedi ova dva filma, u kojima „obični i pošteni“ kriminalci nalete na mnogo gore luđake.

Vojni veteran John (Josh Stewart) nevoljko radi za svog narko bosa u Mississippiju, ujaka Neila (Kenny Barr), te planira pobjeći sa svojom vjernom ženom Rosie (Alex Essoe), čim sakupe dovoljno novaca da pobjegnu od opasnog i čudovišnog Neila. Kada John opazi kontejner za smeće nasred ceste, on ga ljubazno vrati na svoje mjesto, a njegov dobroćudni susjed Troy (Bill Engvall) odluči doći do njega i počastiti ga sa nekoliko hladnih piva, te popričati sa njime. John postane pomalo nemiran kada mu ovaj kaže da je uočio neke sumnjive aktivnosti u njegovoj garaži, gdje John mijenja registarske pločice na autima u kojima dila drogu. No, kasnije, Rosie primjeti kako je Troy ubio čovjeka koji je pokušao pobjeći iz njegovog podruma, a kada Troy shvati da ga je ona primjetila, on dolazi po nju. Nakon toga, John se vrati doma i shvati da mu je žena nestala, a svi dokazi upućuju na njegovog susjeda.

Ovaj film ipak je više kaubojska krimi priča, u stilu nedavnih filmova „Blue Ruin“ i „Cold in July“, no ipak sa nešto više akcijskih scena i strave, bježanja i opasnosti, te ljudi koji se nalaze u očajnim situacijama i poduzimaju očajničke mjere. Film ima mnogo preokreta – neki od njih su predvidivi, dok druge nikako nećete moći dokučiti. No, ono što u filmu najbolje funkcionira je veoma čvrsta povezanost između dvoje glavnih likova. Također, Essoe je mnogo hrabrija heroina nego što je uobičajeno za dame u ovakvim filmovima, a Stewart je uistinu zablistao kao dobričina koji se našao u lošim poslovima.

Dunstan i Melton još iz svojih dana kada su radili na serijalu „Saw“, dobro znaju kako držati gledatelje na rubu živaca. Ima tu puno opasnih trenutaka – uključujući i borbu u plitkom grobu punom sirovog misterioznog mesa koja dovede do smrti lika koji je jedini bio dovoljno staložen da smiri situaciju, a također ćete naći i na puno situacija koje se nadovezuju na nešto sa početka, te time prigodno zatvaraju krug. Engvall, koji je inače tipični komedijaš, ovoga puta uspio se uozbiljiti i biti uistinu opasan u svojoj ulozi. U konačnici, ovo je jedan veoma napeti, inteligentni i tmurni triler koji je napravljen sa srcem, te smo sigurni da će svi fanovi takvih filmova zacijelo uživati u njemu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Komedije Kriminalistički Akcije Horori Fantazije
Sortiraj