Menu

The Magnificent Seven (2016)

Sedmorica odmetnika sa Divljeg zapada morat će se postepeno udružiti kako bi pomogli jednom malenom selu da se obrani od nemilosrdnih lopova.

  Ocjena

 The Magnificent Seven
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 13min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Antoine Fuqua

  Scenarij

Akira Kurosawa
Shinobu Hashimoto
Hideo Oguni
Nic Pizzolatto
Richard Wenk

  Produkcija

Bruce Berman
Roger Birnbaum
Todd Black
Antoine Fuqua
Walter Mirisch
Kat Samick
Ben Waisbren

  Glazba

Simon Franglen
James Horner

  Kinematografija

Mauro Fiore
  Sinopsis

Redatelj Antoine Fuqua donosi svoju modernu viziju klasične priče o Sedmorici veličanstvenih. Maleno mjestašce Rose Creek nalazi se pod kontrolom nemilosrdnog industrijalista Bartholomewa Boguea. Očajni, stanovnici mjesta zatraže pomoć od sedmorice odmetnika, lovaca na glave, kockara i plaćenika. I dok započinju pripreme mjesta za nasilni obračun koji je neophodan, sedmorica plaćenika ubrzo će se početi boriti za mnogo više od pukih novaca.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Denzel Washington Chisolm
Chris Pratt Josh Faraday
Ethan Hawke Goodnight Robicheaux
Vincent D'Onofrio Jack Horne
Byung-hun Lee Billy Rocks
Manuel Garcia-Rulfo Vasquez
Martin Sensmeier Red Harvest
Haley Bennett Emma Cullen
Peter Sarsgaard Bartholomew Bogue
Luke Grimes Teddy Q
  Recenzija

Osim nešto žešćeg prikaza nasilja i prostijeg jezika, ova nova verzija “Sedmorice veličanstvenih” je tipični staroškolski western film. To je naravno kompliment, iako ne baš u potpunosti. Sa svojim pucačinama i duelima, dramatičnim ulascima u salune, svojom nabrijavajućom glazbenom podlogom koja pomalo podsjeća, no nikada nije ista, kao ogirinalna glazba, ovaj film ima veoma ugodan osjećaj nečeg poznatog i dragog. No, također dijeli i nedostatak podteksta, kao i mnogi drugi westerni snimljeni drugom polovicom 20. stoljeća. Ništa u ovom filmu ne ide dalje od onoga što je izrečeno u njegovoj veoma jednostavnoj, crno-bijeloj priči. Nakon nekoliko desetljeća westerna koji su istraživali, preokretali i u pitanje dovodili njihove poznate elemente, ipak je malo razočaravajuće gledati jedan koji po tom pitanju nije poduzeo apsolutno ništa.

No, kako smo i rekli, to je ipak samo malo razočaranje. Redatelj Antoine Fuqua ponovno se ujedinjuje sa svojom zvijezdom iz “Training Daya”, Denzelom Washingtonom, te je odlučan u tome da nam donese pregršt zabave, a njegov pištolj uglavnom pogađa metu bez problema. Priča je već poznata – stanovnici gradića Rose Creek zatraže pomoć od sedmorice odmetnika kako bi im pomogli obraniti grad od Bartholomewa Boguea, okrutnog industrijalista koji prijeti ubijanjem bilo kojeg stanovnika koji mu neće htjeti prodati svoju zemlju za nekoliko penija.

Dijalog, napisan od strane Nica Pizzolattoa (“True Detective”) i Richarda Wenka (“16 Blocks”), ima odličnu energiju koja ga cijelo vrijeme održava na razini. Crhis Pratt služi kao smiješni lik u filmu, svađajući se na primjer sa Vasquezom oko toga čiji je djed koga ubio u bitci za Alamo, te tvrdeći da se ne sjeća pijane tučnjave sa niskim čovjekom jer je mislio da se radi o patuljku. Robicheaux podučava stanovnike mjesta kako da koriste oružje, dok istovremeno sam pati od PTSP-a zbog svojih iskustava u ratu. Chisolm se drži visoko u svom sedlu i održava red među svojim “trupama”, te ostavlja gledatelje sa dojmom da bi Denzel Washington definitivno trebao gllumiti u više western filmova.

Jedino žestoka mlada udovica Emma Cullen (Haley Bennet) ističe se među stanovnicima Rose Creeka, dok su ostali samo potrošna roba (jednako kao i Bogueovi ljudi). Kad smo već kod toga, čak i neki od naše sedmorice izvući će kraću slamku. No, kada mjesto napokon padne pod opsadu, Fuqua akcijske scene odrađuje fenomenalno, pružajući gledateljima klasičnu avanturu i herojstvo koji su zabavljali publiku od samog rođenja kinematografije. U konačnici, ovaj film ipak nije remek-djelo, kao što je to bio original, no defintiivno smo sigurni kako će zadovoljiti bilo kojeg gledatelja koji žudi za dobrim westernom.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Sinkronizirani crtići Akcije Drame Kriminalistički Fantazije
Sortiraj