Menu

Ozzy (2016)

Kada njegova obitelj ode na odmor, maleni pas Ozzy nađe se u psećem zatvoru iz kojeg sada mora pobjeći uz pomoć svojih novih prijatelja.

  U kinima

Hrvatska27.04.2017.
Bosna i Hercegovina27.04.2017.

  Ocjena

 Ozzy
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 30min

  Zemlja / jezik

Španjolska, Kanada / španjolski, engleski

  Klasifikacija

  Režija

Alberto Rodríguez
Nacho La Casa

  Scenarij

Juan Ramón Ruiz de Somavía

  Produkcija

Marina Fuentes Arredonda
Jeff Bell
Ibon Cormenzana
Mercedes Gamero
Nacho La Casa
Phyllis Laing
Mikel Lejarza
Mark Slone
Devan Towers
Anne-Claire Villeneuve
Ken Zorniak

  Glazba

Fernando Velázquez
  Sinopsis

Ozzy, dražesni i miroljubivi bigl, doživi ogromni preokret u životu nakon što njegova obitelj odu na dugačak i dalek put. Postoji samo jedan problem – psima nije dozvoljeno ići na put! Pošto ne mogu sa sobom ponijeti svog voljenog Ozzyja, njegova obitelj odluči se za iduću najbolju mogućnost – smjestiti ga u hotel za pse Blue Creek. No, ovo naizgled savršeno i idilično mjesto zapravo je samo fasada koju je napravio njegov zli vlasnik kako bi mogao zarobiti pse. Ozzy ubrzo shvaća da se nalazi u pravom zatvoru, kojeg vode drugi psi. On sada mora izbjeći sve opasnosti i pronaći izlaz uz pomoć svojih novih prijatelja – Chestera, Fronkyja i Doca, te se sigurno vratiti svojoj kući.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Guillermo Romero Ozzy
Dani Rovira Fronky
José Mota Vito
Michelle Jenner Paula
Carlos Areces Mr. Robbins
Fernando Tejero Radar
Luis Bajo Chester
Héctor Cantolla Grunt
Juan Fernández Decker
Elsa Pataky Maddie
  Recenzija

Udružujući se sa španjolskim studiom Arcadia Motion Pictures, Capitan Aranom i Pachacamacom, studio Tangent (kanadska verzija Pixara) donosi nam svoj novi animirani film “Ozzy” – šarenu avanturu sa slatkim glavnim likom koji će bez problema zabaviti sve mališane, no ne pruža baš mnogo toga za nešto odraslije gledatelje.

Ozzy je preslatki mali bigl koji uživa u životu punom luksuza sa svojom obitelji. No, kada njegova obitelj odluči otputovati u Japan, on ne može poći sa njima. Oni ga stoga odluče smjestiti u najpopularniji i najelitniji pseći hotel zvani “Blue Creek” – no, hotel nije onakav kakvim se doima na prvi pogled. Ozzy ubrzo shvaća da je Blue Creek zapravo pravi zatvor za psee, u kojem on i ostali “gosti” moraju raditi kako bi preživjeli. Ostali zatvorenici – Chester (Bajo) i Doc (Beteta) udruže se sa Ozzyjem, te krenu planirati svoj bijeg iz ovog psećeg pakla.

Iako je “Ozzy” većinom namijenjen za djecu, ideja samog filma u kojoj voljeni kućni ljubimac završi zarobljen u toliko zlom mjestu pomalo je teška za najmlađe gledatelje. Srećom, fore u filmu ipak ponešto olakšavaju prožimanje ovog materijala, iako je ton samog filma prilično zaostao.

Glumačka ekipa, koja je većinom nepoznata generalnoj publici, napravila je veoma dobar posao uživljavajući se u svoje likove, posebice glavni lik koji u sebi ima taman dovoljnu količinu entuzijazma i srca zbog kojeg svi gledatelji cijelo vrijeme uspijevaju navijati za njega. Nažalost, glumci mogu samo dijelom pomoći u cijeloj situaciji – animacija samog filma donekle je prihvatljiva, ali scenarij je definitivno najveća boljka ovog filma – scenaristi su se očito pomučili da naprave zabavnu, plodnu i poučnu priču. Ipak, to nije dovoljan razlog zbog kojeg vam ne bismo preporučili da odete pogledati ovaj film u kinu, makar nemojte očekivati da će vama ili vašoj djeci ovo postati novi omiljeni crtani film.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Sinkronizirani crtići
Sortiraj