Menu

Quackerz (2016)

Ovaj film priča je o borbi ljudi i pataka za mjesto pod suncem.

  U kinima

Hrvatska01.06.2017.
Bosna i Hercegovina01.06.2017.

  Ocjena

 Patke za nemoguće zadatke
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 21min

  Zemlja / jezik

Rusija, SAD, Kina / engleski, ruski

  Klasifikacija

  Režija

Viktor Lakisov

  Scenarij

Viktor Lakisov
John T. Mickevich
Vadim Sveshnikov
Vera Sveshnikova-Vaskovich
Bob Underwood
Vsevolod Zorin

  Produkcija

Ruben Atoyan
Oksana Brovchenko
Jin Cai
Natalya Papach
Vsevolod Zorin

  Glazba

Dmitriy Noskov
  Sinopsis

Na malenom otoku pored Kine, obični život madarinskih pataka odjednom se pretvori u pravi kaos – na njihov otok dospije jato vojnih pataka koje su njihov dom zamjenili sa Havajima. I dok se odrasli iz ovih dvaju klanova svađaju i tvrdoglave, mladi Longway zaljubljuje se u Ericu, kćer vođe vojnika. Sada njihovi roditelji moraju smisliti kako riješiti njihovu vezu, no uto se na otoku pojavi dvoje ljudskih lopova koji na vještičju zapovjed moraju zarobiti Longwaya jer je on patka sa čarobnim moćima. Zla vještica spremna je napraviti bilo što kako bi dobila njegovu moć koja će joj podraiti vječnu mladost, no hoće li ju naši pernati prijatelji uspjeti zaustaviti? Samo ako se udruže!
  Trailer

  Glumac   Uloga
Robert Downey Jr. Sherlock Holmes
Jude Law Dr. John Watson
Noomi Rapace Madam Simza Heron
Rachel McAdams Irene Adler
Jared Harris Professor James Moriarty
Stephen Fry Mycroft Holmes
Paul Anderson Colonel Sebastian Moran
Kelly Reilly Mary Watson
Geraldine James Mrs. Hudson
Eddie Marsan Inspector Lestrade
  Recenzija

Za jedno kišno popodne sa vašim najmlađima, ovaj film prilično je dobar izbor. Svjetlucavi vizuali i poznata priča o prijateljstvu između dvoje članova suparničkih skupina zasigurno će zabaviti djecu tokom svog relativno kratkog trajanja. No, neki od lijenijih trenutaka u produkciji i upitna poruka koju film šalje mogli bi nekima predstavljati problem, posebice zato što film izrazito snažno propagira neposlušnost.

Doduše, nije da je ovo prvi animirani film u kojem mladi ne poštuju svoje starije – čak i u “Finding Dory” imamo Nema koji se pita je li tretman njegovog oca prema Dory uistinu pošten. No, “Quackerz” jednostavno pretjeruje u ovom pogledu i to u tolikoj mjeri da se doima kao da su klinci u pravu što stalno želje buljiti u svoje tablete i mobitele, te da su knjige totalna glupost, kao i određene vjerske konotacije. Same po sebi, ovo nisu negativne poruke, no vjerujemo da ćete nakon filma ipak htjeti malo popričati sa svojom djecom kako biste im objasnili kako pravilno koristiti tehnologiju i ponašati se prema odraslima.

Osim toga, “Quackerz” je nešto sasvim poznato – dečko i cura sa suprotnih strana zaljubljuju se. Zli negativac želi poharati prirodu za svoju privatnu korist. Kompromis, samopouzdanje i združenost ključ su uspjeha. Ništa od ovoga nije iznenađujuće, niti je prikazano nešto posebno drugačije od već viđenog, no film se ipak potrudio malo začiniti stvari svojim odličnim vizualima i steampunk svijetom.

Tokom cijelog trajanja filma zapravo ne postoji nikakva prava prijetnja prema bilo kojoj skupini pataka, stoga film baš niti u jednom trenutku nije nešto posebno napet. Ono na što “Quackerz” stavlja fokus jest prijateljstvo između Longway i Erice, a iako je puno uvreda, ono naposlijetku ipak ulije samopouzdanje u oba lika, što je definitivno plus. Nažalost, istu stvar ne možemo reći i za gospođu Knout, koja na kraju ispadne totalno tašti i površinski lik, kao kada ju prvi put ugledate – no, film je barem dobro odradio likove Erice, Longwaya i njihovu međusobnu povezanost.

Još jedna velika negativna stvar u filmu jest njegova neuravnoteženost – cijeli film prikazan je u steampunk stilu koji nikada nije objašnjen, imamo nasumične ruske naglaske, iako se otok nalazi u Kini, a tu je i bizarna scena sa gramofonom iz kojeg pršti hip-hop glazba na koju jedna patka break-dancea. Sve ovakve stvari u potpunosti će vas izbaciti iz filma jer jednostavno ne pripadaju u njega – kao da ih je netko ubacio potpuno nasumično. Ipak, u konačnici, ovo je čisto pristojan film za djecu – on će ih zabaviti, nasmijati i impresionirati. No, roditelji naprosto nemaju što tražiti u njemu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Sinkronizirani crtići
Sortiraj