Menu

Fallen (2016)

Mlada djevojka nađe se u školi za oporavak nakon što ju okrive za smrt mladog dječaka. Tamo ju počne privlačiti jedan kolega, za kojeg će ubrzo saznati da je anđeo koji ju voli već tisućama godina.

  U kinima

Hrvatska27.04.2017.
Bosna i Hercegovina27.04.2017.

  Ocjena

 Fallen
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

SAD, Mađarska / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Scott Hicks

  Scenarij

Michael Arlen Ross
Kathryn Price
Nichole Millard
Lauren Kate

  Produkcija

Brent Almond
Luca Bercovici
Claudia Bluemhuber
Dana Brunetti
Mark Ciardi
Neil Dunn
Jason Garrett
Gordon Gray
Kerry Heysen
Bill Johnson
Lauren Kate
Ryan Kavanaugh
Ted Malawer
Todd Y. Murata
Gerd Schepers
Jim Seibel
Michael Stearns
Kevan Van Thompson
Gábor Váradi

  Glazba

Mark Isham

  Kinematografija

Alar Kivilo
  Sinopsis

Lucinda “Luce” Price je sedamnaestogodišnjakinja veoma jake volje, koja živi naizgled običnim životom sve dok jednog dana ne biva optužena za zlodjelo koje nije počinila. Zbog toga biva poslana u školu za oporavak, gdje se nađe pod okriljem dvojice udvarača, misterioznih studenata s kojima osjeća neku čudnu povezanost. Izolirana i progonjena od strane sablasnih vizija, Luce polako počinje otplitati tajne svoje prošlosti i otkrije da su dvojica mladića koji joj se udvaraju zapravo pali anđeli, koji ju vole već tisućama godina. Luce sada mora odabrati kojem mladiću će se prikloniti, što znači da će borba između raja i pakla ponovno započeti zbog jedne prave ljubavi.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Hermione Corfield Gabrielle Givens
Addison Timlin Lucinda Price
Joely Richardson Ms Sophia
Lola Kirke Penn
Daisy Head Arriane Alter
Jeremy Irvine Daniel Grigori
Juliet Aubrey Doreen Price
Sianoa Smit-McPhee Molly Zane
Harrison Gilbertson Cam Briel
Malachi Kirby Roland
  Recenzija

Ako je u vašem životu nakon serijala “Twilight” ostala jedna velika praznina, onda će ovaj novi film, “Fallen”, adaptiran prema young adult romanu Lauren Kate iz 2009.g. možda biti pravo riješenje za vas. No, sama namjera filma očito je bila pripremiti neki veći serijal potencijalne franšize, stoga je prilično slab, te čini romansu Edwarda i Belle iz Twilighta prilično Shakespearskom u usporedbi.

Nemojte se brinuti ako propustite uvodni dio ovog filma, koji objašnjava kako su anđeli među ljudima na Zemlji samo obični smrtnici zbog pobune bivšeg anđela Lucifera protiv boga. Svi anđeli bili su prisiljeni odabrati jednu stranu, a oni koji su to odbili, vjerujući da je ljubav jeidno zbog čega se u životu treba boriti, bili su prognani i prokleti da žive među ljudima sve dok ne odaberu jednu stranu. Sve ove informacije cijelo vrijeme se ponavljaju tokom trajanja filma od strane Miss Sophie (Joely Richardson) koja ih objašnjava svojim učenicima u školi za preobraćaj mladih. Definitivno jako dugo nismo vidjeli ovako očito objašnjavanje premise filma.

Bella u ovom filmu je Lucinda “Luce” Price (Addison Timlin), najnovija školarka koja ima problema sa ozbiljnim halucinacijama i u sebi čuva mračnu tajnu. Nakon samo nekoliko minuta od njenog dolaska u školu, ona upoznaje Cama Briela (Harrison Gilbertson), za kojeg joj kažu kako je pravi opasni dečko kojeg se treba čuvati. Osim njega, tu je i Daniel Grigori (Jeremy Irvine), bajkoviti dečko koji je veoma sramežljiv i dobar ko kruh. Luce si ne može pomoći da ne osjeća privlačnost prema njemu, te je sigurna kako ga već od nekud poznaje.

Čitavi film prepun je nevjerojatnih klišeja i sladunjavosti koju će rijetko tko moći trpjeti, dok mladi glumci nemaju što drugo za raditi nego potvrđivati sve moguće stereotipove young adult priča. “Fallen” bi vjerojatno mnogo bolje funkcionirao kao neka TV serija, u stilu “Vampire Diaries”, jer ovaj žanr nažalost nema niti malo dobrog glasa u kinima, dok su slične serije znale doživjeti veoma zavidan uspjeh. Ovako kako je, vjerujemo da će jako malo ljudi naposlijetku ostati impresionirano ovim filmom, no možda njegovi potencijalni nastavci uistinu uspiju ispraviti sve njegove pogreške i učiniti ga barem onoliko vrijednim serijalom koliko je to bio Twilight.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Avanture Komedije Drame Trileri Biografije
Sortiraj