Menu

The Invisible Guest (2016)

Mladi biznismen suočava se sa odvjetnikom dok pokušava dokazati svoju nevinost u slučaju ubojstva svoje ljubavnice.

  U kinima

Srbija25.02.2017.

  Ocjena

 The Invisible Guest
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 46min

  Zemlja / jezik

Španjolska / španjolski

  Klasifikacija

  Režija

Oriol Paulo

  Scenarij

Oriol Paulo

  Produkcija

Alina Constanso
Sofia Fabregas
Mercedes Gamero
Adrian Guerra
Sandra Hermida
Mikel Lejarza
Eneko Lizarraga
Nuria Valls

  Glazba

Fernando Velasquez

  Kinematografija

Xavi Gimenez
  Sinopsis

Adrian Doria, bogati biznismen u visoko-profilnoj tvrtci upoznaje Virginiu Goodman, veteranku odvjetnicu koja specijalizira u pripremanju klijenata za sud, a koju je preporučio Adrianov odvjetnik Felix Leiva kako bi mu pomogla stvoriti uvjerljiviju obranu. Adrian je naime uhićen zbog ubojstva svoje ljubavnice, fotografkinje Laure Vidal. Adrian priča sa Virginiom o kriminalu i njegovim odnosom sa Laurom, otkrivajući da su oboje sudjelovali u automobilskoj nesreći koja je ubila čovjeka po imenu Daniel Garrido, te kako je Laura izmanipulirala Adriana kako bi izbjegla zatvorsku kaznu. Istovremeno, Felix traži neki trag koji bi mogao izmjeniti tok događaja, no to neće biti moguće sve dok se Adrian ne suoči sa mračnim dijelovima svoje prošlosti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Mario Casas Adrian Doria
Ana Wagener Virginia Goodman
Jose Coronado Tomas Garrido
Barbara Lennie Laura Vidal
Francesc Orella Felix Leiva
Paco Tous Conductor
David Selvas Bruno
Inigo Gastesti Daniel Garrido
San Yelamos Sonia
Manel Dueso Inspector Milan
  Recenzija

Filmovi o misterijima ne uspijevaju često biti toliko opaki kao ono što se nalazi u srcu ovog nogog filma španjoslkog redatelja i scenarista Oriola Paula (“The Body”). A najbolje od svega jest to što je to samo uvod u triler koji je svakog trenutka sve napetiji i napetiji. Visoko-pocionirani biznismen Adrian Doria (Mario Casas) biva optužen za ubojstvo svoje ljubavnice u hotelskoj sobi. Ono što dodatno komplicira stvari jest činjenica da je on već oženjen, ili je to barem bio sve dok njegova žena nije saznala za ovaj događaj. I da stvar bude još dodatno gora, Adrianov odvjetnik govori mu kako se pojavio svjedok koji će sve reći policiji. Stoga Adrian treba svu pomoć koju može dobiti.

A ta pomoć je Virginia Goodman (Ana Wagener), koja je odnedavno u mirovini, no svejedno je odlučila prihvatiti ovaj slučaj kako bi pomogla Adrianu napraviti što bolju obranu, te ga pripremiti za sve što mu se može dogoditi na suđenju. Adrian kreće sa kratkim prepričavanjem kobnog događaja, no Virginia sluti kako joj ne govori potpunu istinu. Nakon što počne bušiti rupe u njegovoj slabašnoj priči, Adrian shvati da mu nema druge nego da se u potpunosti suoči sa svojim mračnim tajnama kako bi uistinu imao šansu otići sa suđenja kao slobodan čovjek.

Casas je izuzetno versatilan glumac, te bez problema prelazi iz uloge žrtve u ulogu napadača, a uz sebe ima i odličnu Anu Wagener, koja je nevjerojatno impresivna u ulozi stroge odvjetnice – ona se doima poput lešinara koji stalno traži komad svježeg mesa i kada ga ugleda, nipošto ga neće pustiti. Barbara Lennie u ulozi Laure također je odlična, te ona i Casas imaju odličnu kemiju koja se lako pretvara iz strasti u bol kroz tijek jednog najobičnijeg razgovora.

Redatelj i scenarist Paulo cijelu priču održava konstantno svježom, dajući cijelim filmu veoma brzi tempo koji sve čini jako uzbudljivim i napetim. U samom početku filma, poneka poanta malo je šturo izbačena pred gledatelje, a pokoja od njih mogla bi izazvati i nešto podsmijeha, no sva sreća, film je sve bolji što duže traje. “The Invisible Guest” uspješno se pretvara iz običnog krimi trilera u filma sa mnogo odraslijim temama i motivacijama, koje će zasigurno svakog gledatelja dovesti do toga da se zapita zašto radimo stvari koje radimo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Komedije Kriminalistički Akcije
Sortiraj