Menu

The Infiltrator (2016)

Američki carinski agent otkriva veliku zavjeru i pranje masovne količine novaca koja uključuje kolumbijskog dilera droge Pabla Escobara.

  U kinima

Hrvatska15.12.2016.
Bosna i Hercegovina15.12.2016.

  Ocjena

 The Infiltrator
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 7min

  Zemlja / jezik

UK / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Brad Furman

  Scenarij

Ellen Sue Brown
Robert Mazur

  Produkcija

Nicole Boccumini
Paul M. Brennan
Bryan Cranston
Kate Fasulo
Jess Fuerst
Brad Furman
Cam Galano
Peter Hampden
Robert How
Scott LaStaiti
Robert Mazur
Norman Merry
Jill Morris
Martin Rushton-Turner
Matt Ruskin
Miriam Segal
Don Sikorski
Paula Turnbull

  Glazba

Chris Hajian

  Kinematografija

Joshua Reis
  Sinopsis

Temeljen na istinitoj priči, ovaj film priča priču o Robertu „Bobu“ Mazuru (Bryan Cranston) koji kao tajni agent odlazi duboko u podzemlje kako bi se infiltrirao među redove Pabla Escobara i njegovo dilanje koje je poharalo zemlju tokom 1986.g. On se pretvara da je bolestan perač love Bob Musella. Uparen sa impulzivnim, ali mudrim agentom Emirom Abreuom (John Leguizamo) i novom agenticom koja glumi njegovu zaručnicu, Kathy Ertz (Diane Kruger), Mazur se sprijatelji sa Escobarovim najboljim pukovnikom Robertom Alcainom (Benjamin Bratt). Navigirajući kroz opaku kriminalnu mrežu u kojoj je i najmanji krivi potez koban, Mazur će riskirati sve kako bi prikupio dovoljno dokaza da iza rešetakla strpa svih 85 narko boseva i korumpirane bankare koji su prali njihov prljavi novac.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Bryan Cranston Robert Mazur
Leanne Best Bowling Alley Waitress
Daniel Mays Frankie
Tom Vaughan-Lawlor Steve Cook
Niall Hayes Scott Mazur
Lara Decaro Andrea Mazur
Juliet Aubrey Evelyn Mazur
Olympia Dukakis Aunt Vicky
Amy Ryan Bonni Tischler
John Leguizamo Emir Abreu
  Recenzija

Bryan Cranston osvaja srca svih gledatelja glumeći ljude povezane sa drogom – prvo u ulozi samoukog cara metha u seriji „Breaking Bad“, a sada kao američki carinski agent koji pokušava srušiti kolumbijski kokainski kartel u filmu „The Infiltrator“, solidnoj krimi drami temeljenoj na memoarima Roberta Mazura iz doba „Poroka iz Miamija“. Cranston glumi Mazura, veteranskog tajnog agenta koji u Tampi 1985.g. biva uparen sa agentom Emirom Abreuom (John Leguizamo), koji mu predlaže da, umjesto da slijede drogu kako bi srušili kartel, jednostavno slijede put novca.

Stoga Bob Mazur postaje Bob Musella, biznismen koji ima poveznice sa mafijom i koji može oprati kartelov novac, te na taj način saznati kako funkcionira sama unutrašnjost kokainskog carstva Pabla Escobara. Bobu to ide veoma dobro – jedan od najvećih užitaka u svemu jest gledati koliko je zapravo prirodan glumac, te kako se u potpunosti može prilagoditi nekom izmišljenom liku i stalno promjenjivim situacijama na terenu. Film sadrži jednu odličnu scenu gdje je Bob na večeri sa svojom ženom Evelyn (Juliet Aubrey), koja zna što podrazumijeva njegov posao, te se boji za njega. Kada njih dvoje nalete na jednog narko bosa s kojim Bob surađuje, on se u sekundi mora pretvoriti iz Mazura u Musellu. Ove njegove brzinske transformacije uistinu su uzbudljive, iako istovremeno i pomalo zastrašujuće.

Bob je fokusiran i veoma sposoban, no ipak ne toliko da bez imalo problema obavlja svoj posao. On nije James Bond. Cijelo vrijeme biti u liku Muselle, stvarati prijateljstva sa visoko pozicioniranim narko bosovima, praviti se da mu je kolegica (Diane Kruger) zaručnica, a cijelo to vrijeme još i sakupljati dokaze i snimati razgovore – prilično je naporno. On je konstantno svjestan da ga i najmanji krivi potez može dovesti do smrti. Svoj posao obavlja dobro, no cijelo vrijeme ga oblijeva znoj. A upravo u tome leži čar ovog filma – nevjerojatno je zabavno i napeto gledati njega kako se prilagođava svim mogućim situacijama i improvizira, baš poput Waltera Whitea u seriji „Breaking Bad“.

Priča sadrži mnogo likova sa različitih strana zakona, a iako su mnogi od njih šaroliki i nepredvidljivi, nažalost film si ne može pomoći da ne ide u gomilu detalja. Upravo zato je redatelj Brad Furman bio dovoljno pametan i fokusirao se samo na Boba, čije su majstorije i poštenost dovoljno zanimljive da nas zainteresiraju čak i onda kada priča postane suviše komplicirana. U konačnici, ako volite priče o tajnim agentima i svijetu droge, a posebice ako ste bili obožavatelj serije „Breaking Bad“, ovaj film nikako ne smijete propustiti!

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Kriminalistički Romantični
Sortiraj