Menu

The Good Neighbor (2016)

Par srednješkolskih delikvenata naprave stravičnu iluziju kako bi zeznuli svog nedužnog susjeda. Promatrajući i snimajući svaku njegovu reakciju, oni ubrzo otkriju mnogo više od onoga što su očekivali.

  Ocjena

 The Good Neighbor
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 38min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Kasra Farahani

  Scenarij

Mark Bianculli
Jeff Richard

  Produkcija

Elana Barry
Jeff Currier
Alfred Gundry
Billy Levin
Allan Mandelbaum
Rick Rickertsen
Mary Solomon
Rosalie Swedlin
Giri Tharan
Tim White
Trevor White

  Glazba

Andrew Hewitt

  Kinematografija

Alexander Alexandrov
  Sinopsis

Dvojica tehnološki podmazanih tinejdžera (Keir Gilchrist i Logan Miller) upadnu u kuću svog starog susjeda kratkih živaca (James Caan), te u njoj podmetnu hrpetinu tehnike koja je dizajnirana sa naumom da stvori iluziju uklete kuće. Osim toga, oni postave i kamere kako bi mogli vidjeti njegove reakcije. No, ova dvojica mladića ubrzo će upasti u mnogo opasniju igru, kada njihova naizgled nevina igra otkrije jednu veoma mračnu tajnu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
James Caan Harold Grainey
Logan Miller Ethan
Keir Gilchrist Sean
Laura Innes Caroline
Edwin Hodge Officer Palmer
Anne Dudek Elise
Bailey Noble Carly
Lili Reinhart Ashley
Mindy Sterling Mae
Nik Dodani Sanjay
  Recenzija

Iz niza flimova dugačkog i časnog žanra u kojem nekolicina klinaca sa previše slobodnog vremena odluči zezati odrasle ljude, a koji uključuje filmove poput „I Saw What You Did..“ i „The World of Henry Orient“, dolazi nam i ovaj film – „The Good Neighbor“. Priča prati dvojicu tehnološki potkovanih mladića, Seana (Keir Gilchrist) i Ethana (Logan Miller), koji odluče špijunirati svojeg čudnog i pomalo sablasnog susjeda Harolda Graineyja (James Caan), kako bi razotkrili sve njegove tajne, za koje su sigurni da postoje.

Režiran od strane Kasra Farahanija i veoma pametno napisan od strane Marka Biancullija i Jeffa Richarda, ovaj klasutrofobični špijunski film od samog početka će vas zasigurno zaintrigirati, poput neke odlične kratke pričice, sa svojim simpatičnim, napaljenim mladim herojima i veoma dobro odmjerenim tonom koji sadrži mješavinu farse i mračne drame. Zapravo, iako je cijeli film praktično smješten u jednu spavaću sobu u kojoj se nalaze dječaci, te interijer Graineyjeve kuće pune tajni, svejedno nikada nije toliko klaustrofobičan, zbog Farahanijeve majstorije filmskih vizuala, zvuka i montaže, koji demonstriraju genijalnost špijunaže ovih mladića sa veoma velikom dozom elana.

Scenarij je pravi primjer pravilne konstrukcije. On počinje sa veoma laganom i šaljivom atmosferom, te se nakon toga sve više i više spušta u mračnije dijelove, a završava sa sjajnom iskrom humanosti koja je nevjerojatno dobro odrađena. Miller i Gilchrist nagradili su svog redatelja sa veoma dobrim nastupima i međusobnim odnosom koji je tako dobar da ćete odmah simpatizirati i jednog i drugog. Ethan je nešto kompleksniji lik od njih dvojice, a fizički i psihički, Miller bi vas mogao podsjetiti da mladog Heatha Ledgera, koji je uvijek odvao neke znakove nečeg mnogo dubljeg, koliko god plitka njegova uloga bila. Gilchrist ovdje glumi beta mužjaka, te svom liku Seanu pridodaje dozu neutorične kvalitete koja je odlična humoristična podloga njegovom najboljem prijatelju.

Osim njih dvojice, tu je i James Caan, koji je u ovom filmu potpuno neprepoznatljiv ako ga uspoređujete sa njegovim besmrtnim likom Sonnyja Corleonea u „Godfatheru“. Ipak, on donosi veoma potrebnu težinu i glatkoću ovom filmu. Za kraj valja spomenuti i jedinu glavnu negativnu stvar, a to je sami svršetak filma koji je mogao biti mnogo bolji, napetiji i pružiti gledateljima veće zadovoljstvo, da nije bilo svih tih scena suda. Ipak, i ovako, „The Good Neighbor“ veoma je smiješan, tehnički odlično izveden film, sa veoma emotivnim svršetkom, stoga ga možemo preporučiti svima onima koji žele nešto malo drugačije od standardnih hollywoodskih blockbustera.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Akcije SF-ovi
Sortiraj