Menu

The Bad Batch (2016)

Distopijska ljubavna priča smještena usred opustošenog Texasa i zajednice kanibala.

  U kinima

Srbija31.08.2017.

  Ocjena

The Bad Batch (2016) on IMDb

  Trajanje

1h 58min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Ana Lily Amirpour

  Scenarij

Ana Lily Amirpour

  Produkcija

Sheri Davani
Megan Ellison
Danny Gabai
Tony Gardner
Samantha Housman
Tracey Landon
Jillian Longnecker
Eddy Moretti
Louise Runge
Sina Sayyah
Samantha Scher
Shane Smith

  Kinematografija

Lyle Vincent
  Sinopsis

Djevojka po imenu Arien (Suki Waterhouse) samo je jedna od tisuću Amerikanaca koji nisu podobni za zajednicu, te biva izbačena u opasnu pustinju, odsiječena od bilo kakve civilizacije. Dok luta pustinjom, ona biva zarobljena od strane divlje bande kanibala, te ubrzo shvaća kako će se morati boriti svom snagom da sačuva život u ovom ludom svijetu bez milosti. Sa nevjerojatnim vizualima, odličnom glazbenom podlogom i perfektnom glumačkom postavom, redateljica Amirpour uspjela je napraviti još jedno poglavlje koje je bez sumnje plod njenih ruku.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Suki Waterhouse Arlen
Jason Momoa Miami Man
Jayda Fink Honey
Keanu Reeves The Dream
Diego Luna Jimmy
Jim Carrey Hermit
Yolonda Ross Maria
Aye Hasegawa Mousey
Giovanni Ribisi The Screamer
Louie Lopez Jr. Chuy
  Recenzija

Kombinirajući retro pop glazbu i klasične, praktične dijelove post-apokaliptičknog dizajna setova, redateljica i scenaristica Ana Lily Amirpour uspjela je napraviti veoma cool filmić. “The Bad Batch” je distinktna vizija ne neke budućnosti ili nečega što se može očekivati u našoj stvarnost, već vizije redateljice koja shvaća kako se sa druge strane kamere može dogoditi bilo što – samo nebo je granica.

Smješten na predivnoj i napuštenoj pustinji, ovaj film svoje likove smješta upravo u to mjesto radnje, koja počinje sa atraktivnom djevojkom Arien koju policija prati u najudaljeniji dio Texasa, koji zapravo predstavlja zatvor. Ona je seksi, tetovirana zločesta cura koja je proglašena nepodobnom za društvo. Možda biste iz toga zaključili da je napravila neko veliko kriminalno djelo, ili da jednostavno ne odgovara genetičkim ili socijalnim standardima ovog budućeg svijeta. Zatočena u pustinji, Arien biva uhvaćena od strane bande kanibala, a nakon nekog vremena počinje shvaćati da će morati pošto-poto pobjeći kako bi spasila svoj život.

Nemoguće je više od toga pričati o radnji filma, jer bismo vam otkrili previše. Jason Momoa igra ključnu ulogu vođe kanibala Miami Mana. Njegov nastup u ovom filmu sličan je onome kojeg nam je pružio u “Igri prijestolja”. Momoa je uistinu dobar glumac, sa impresivnim tijelom i stavom, što mu je u ovom filmu od velike koristi. Amirpour shvaća da je dobila veoma dobre glumce kojima može manipulirati na nove i neobične načine. “The Bad Batch” više je skup vizuala nego neka cjelovita priča. Ukoliko se odlučite više puta pogledati film, možda ćete i pronaći neko dublje značenje, no više-manje ovdje je poanta sama atmosfera filma.

Naravno, kanibalizam je tema koja je očito metafora za neumjerenost i brzopletost ljudskog društva. Jedna sekvenca u filmu uistinu je šokantna, no nije ništa što već nismo imali prilike vidjeti, posebice u današnje doba kada se svi trude šokirati nas sa što više strana. Ono što ovaj film uistinu čini posebnim su njegovi klasični elementi znanstvene fantastike – stariji gledatelji moći će povući paralele između ovog filma i još jednog sličnog – “A Boy and His Dog” redatelja L.Q. Jonesa. No, Amirpour je uspjela savršeno pogoditi stil i ton, te u film ubaciti svoje ideje koje će u mnogima pobuditi razna pitanja. Rezultat toga je jedan od najeksperimentalnijih filmova koji je ujedno i pristupačan svim gledateljima, te ga s oduševljenjem možemo preporučiti svima koji vole nešto novo, svježe i drugačije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Romantični Akcije SF-ovi Trileri
Sortiraj