Menu

Suntan (2016)

Na hedonističkom grčkom otoku, jedan srednjovječni doktor postane očaran mladom turistkinjom kada ga ona pozove da se pridruži ludom provodu s njom i njenim prijateljicama.

  U kinima

Srbija25.02.2017.

  Ocjena

 Suntan
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 44min

  Zemlja / jezik

Grčka, Njemačka / grčki, engleski

  Klasifikacija

  Režija

Argyris Papadimitropoulos

  Scenarij

Argyris Papadimitropoulos
Syllas Tzoumerkas

  Produkcija

Ernst Fassbender
Christos V. Konstantakopoulos
Stelios Kotionis
Argyris Papadimitropoulos
Petros Pappas
Lasse Scharpen
Konstantina Stavrianou
Theodora Valenti
Phaedra Vokali
Irini Vougioukalou

  Glazba

Yannis Veslemes

  Kinematografija

Christos Karamanis
  Sinopsis

Srednjovječnog Kostisa život je veoma brzo prestigao. Kao novopečeni doktor malenog grčkog otoka, Kostis provodi čitavu zimu potpuno sam. No, kada napokon dođe ljeto, otok zaživi dolaskom mnogih turista, te postaje ludo mjesto za provod sa svojim nudističkim plažama i ludim tulumima. Kada Kostis upozna lijepu i zanosnu Annu, on se odmah u nju zaljubi te odlazi provesi jednu ludu noć tulumarenja sa njom i njenim prijateljicama. No, ubrzo se to pretvori u danonoćna opijanja i hedonizam, a Kostis polako postaje sve opsjednutiji Annom i spreman je napraviti sve kako bi ona postala njegova.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Makis Papadimitriou Kostis
Elli Tringou Anna
Dimi Hart Jason
Hara Kotsali Alin
Milou Van Groesen Mila
Marcus Collen Morten
Yannis Tsortekis Takis
Pavlos Orkopoulos Mayor
Maria Kallimani Tzina
Marisha Triantafyllidou Tourist Mother
  Recenzija

Nov film redatelja i scenarista Argyrisa Papadimitropoulosa, “Suntan”, predivno predstavlja ovu otočnu destinaciju i njene dvije ekstremnosti – zimi jedva možete osjetiti život, no ljeti se on pretvara u najživlju destinaciju za sve mlade turiste. Krajolik otoka predivan je, a život u konstantnom pokretu privremeno nastanjene populacije, kao i parada golih tijela, pruža ponešto za svakoga. No, ono što je najimpresivnije jest spori pomak priče od one pune nade, do opsesivnosti, pa sve do samog raspada glavnog lika.

Kostis nije atraktivan u klasičnom smislu riječi, no film mu svejedno ne sudi – upravo suprotno, film nam pokušava reći kako je svatko nekome atraktivan, barem dok se nalazite na hedonističkom odmoru. No, Kostis je zapravo taj koji sam sebi daje etiketu, a njegovo slabo samopouzdanje, u kombinaciji sa Anninom vrckavom osobnošću, u početku Kostisa čini podređenim. Papadimitrouov nastup otkriva nam čovjeka koji zna svoje nedostatke, no odbija da mu oni predstavljaju bilo kakva ograničenja.

Film, napisan od strane Syllasa Tzoumerkasa, mudro ostavlja mnogo stvari nedorečenima. Kostisova prošlost gledateljima je nepoznata, a kada Orestis na glas zapita kako to da nije čuo ništa o Kostisu još od škole, činjenica da nitko ne ponudi odgovor daje nam do znanja da ju je on ipak imao. Mi ne znamo što je on radio prije, te ne znam što će napraviti sada – a ta nesigurnost ususret čistoj opsesiji prilično je zastrašujuća.

“Suntan” se ponekad doima kao vaš perverzni stric koji je uletio u neki meki pornić iz 80-ih, a iako znate da niti on niti hrpa gole mladeži neće dobiti svoj sretni završetak, ipak ćete htjeti vidjeti ovaj dio njihovih života sve do samog kraja. Dijelom karakterna drama, dijelom mudra priča, a dijelom pravi PR članak za Grčku i njene predivne otoke, ovaj film na kraju dana neće vas baš imati mnogo čemu pametnom naučiti. Ako ništa drugo, znat ćete kako jezikom očistiti nekome pijesak sa oka. Ipak, ako ste raspoloženi za nešto drugačiji film, te nemate problema sa prilično odraslim temama i scenama, slobodno mu pružite šansu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Trileri Biografije Animirani
Sortiraj