Menu

Stratton (2017)

Britanski secijalni komandos odlazi u potragu za međunarodnom terorističkom organizacijom.

  U kinima

Srbija03.08.2017.

  Ocjena

Stratton (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 35min

  Zemlja / jezik

UK / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Simon West

  Scenarij

Duncan Falconer
Warren Davis II

  Produkcija

Edoardo Bussi
Guy Collins
Julian Friedmann
Fred Hedman
Matthew Jenkins
Amanda Kerridge
Gianluca Leurini
Alexander O’Neal
Jib Polhemus
Michael Ryan
Vanessa Zerda

  Glazba

Nathaniel Méchaly

  Kinematografija

Felix Wiedemann
  Sinopsis

Stratton, specijalni komandos iz MI6 i njegov američki partner Marty na zadatku su promatranja laboratorija u Iranu kako bi zaustavili proizvodnju i trgovinu opasnog biološkog oružja. No, njihov zadatak pođe po zlu, a pritom Marty zadobije fatalne ozljede. Stratton zna da se njegov vjerni prijatelj neće izvući. Nakon što se vrati kući, Stratton biva pozvan od strane velike šefice MI6 – ona je dobila informaciju da je bivši sovjetski operativac Barovski, za kojeg su mislili da je mrtav već 20 godina, prebjegao. Oni smatraju da će se Barovski osvetiti svojim bivšim poslodavcima koristeći ukradeno kemijsko oružje. Sada je na Strattonu i njegovoj ekipi da iskoriste svo svoje znanje i umijeće kako bi ga zaustavili prije nego što postane prekasno.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Connie Nielsen Sumner
Tom Felton Cummings
Dominic Cooper John Stratton
Tyler Hoechlin Marty
Gemma Chan Aggy
Thomas Kretschmann Grigory Barovsky
Derek Jacobi Ross
Austin Stowell Hank
Igal Naor Tariq Alawi
Lee Nicholas Harris Desk Sergeant
  Recenzija

Sa svojim filmom “Con Air” iz 1997, Simon West postao je poznat po tome da zna napraviti odličan akcijski film, no nažalost tokom idućih godina nije nikada uspio ponoviti takav uspjeh, a njegovi filmovi poput “Tomb Raidera”, “The Mechanica” i “The Expendables 2” bili su u najbolju ruku samo prosječni. Sada se odlučio pokušati ponovo sa “Strattonom”, akcijskim trilerom o britanskom specijalnom agentu, no ostaje za vidjeti hoće li i ovo biti samo još jedan prosječan film ili nešto više.

Početak filma pun je onoga što ovaj film čini odličnim – solidnih akcijskih sekvenci. Borbe oružjem, helikopteri, plivanje, infiltracija, potjera kamionima i spašavanje u moru publiku će baciti u pravo stanje adrenalina, no jako malo vremena posvećeno je razvijanju likova, njihovih povezanosti i motivacija. Određeni kutevi snimanja izgledaju kao da je redatelj htio emulirati nekakvu video igru, što možda neće svima odgovarati, dok je MI5 ured toliko prosječno napravljen da ćete se jednostavno morati nasmijati.

Film nakon toga postaje prilično zbunjujuć sa potpuno nepovezanim scenama, no ubrzo nakon toga radnja se premješta u Rim što uvelike poboljšava situaciju. Mnoge scene podsjećaju na one iz “Spectrea”, no Rim je uvijek predivno vidjeti na filmu, a njegove ulice savršene su za noćne scene natjeravanja automobilima. Što se tiče glumaca, mnogo puta vidjet ćete prenemaganje, što i nije tako čudno s obzirom na scenarij koji je tako klišejast. Gemma Chan doima se kao najsvjetlija točka u svojoj ulozi operativke Aggy, Cooper je solidan iako pomalo bljedunjav, a Connie Nielsen jednostavno nije mogla uzdići loše monologe koji su joj pruženi.

Na kraju filma imamo scenu natjeravanja brodovima na Temzi, te eksplozivno finale – sve to čini veoma dobru akcijsku atmosferu, no više se doima kao da gledate neku epizodu akcijske serije nego spektakularni film. Statton naposlijetku završava kao neka solidna imitacija bourneovskog trilera, no njegova akcija uspjeva ga spasiti od potpune katastrofe. Ukoliko ste veliki obožavatelj ovakve vrste filmova, svakako bismo vam ga preporučili, no oni koji nemaju afiniteta prema akcijskom žanru neće ostati nimalo impresioniranima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički
Sortiraj