Menu

Role Models (2008)

Odvjetnica optuženog snajperiste kopa dublje u slučaj kako bi otkrila da joj klijent nije kriv za smrt 5 nepovezanih žrtvi.

  Ocjena

 Role Models
(2008) on IMDb

  Trajanje

1h 39 min

  Zemlja / jezik

SAD, Njemačka / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

David Wain

  Scenarij

Timothy Dowling
W. Blake Herron
Paul Rudd
David Wain
Ken Marino

  Produkcija

Juan Castro
Andrew Z. Davis
Luke Greenfield
Dan Kolsrud
Mary Parent
Matthew Seigel
William Sherak
Jason Shuman
Rebecca Sloviter
Scott Stuber

  Glazba

Craig Wedren

  Kinematografija

Russ T. Alsobrook
  Sinopsis

Danny i Wheeler, već su u svojim tridesetima, no nešto im nedostaje: Danny se osjeća zakočenim, ogorčen je i otjerao je od sebe svoju divnu djevojku. Wheeler trči za svakom suknjicom koju vidi samo za isprazan seks. Kada se potuku sa vozačem kamiona, ova dvojica odaberu komunalni rad umjesto zatvora te bivaju postavljeni kao „velika braća“ – Danny je dobio Augiea, malog štrebera koji obožava LARP-anje, dok je Wheeler dobio Ronniea, malenog prostaka. Nakon teškog početka, stvari krenu nabolje sve dok Danny i Wheeler ne počnu raditi velike pogreške. Mogu li se ova dvojica dovoljno promjeniti da postanu uzori svojoj maloj braći?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Seann William Scott Wheeler
Paul Rudd Danny
Christopher Mintz-Plasse Augie
Bobb'e J. Thompson Ronnie
Elizabeth Banks Beth
Jane Lynch Sweeny
Ken Jeong King Argotron
Ken Marino Jim Stansel
Kerri Kenney Lynette
A.D. Miles Martin
  Recenzija

Absurdni pisac/redatelj/glumac David Wain, nakon velikog uspjeha sa svojim filmovima „Wet Hot American Summer“ i „The Ten“, dovodi svoju čudnovatu genijalnost širim masama u novom filmu „Role Models“, i uistinu mu je uspjelo. On i njegovi prijatelji iz „The Statea“, bizarnog serijala koji se vrtio na MTV-u, uspjeli su malo uzdrmati vode inače veoma formulaičnih komedija.

Priča filma je veoma tipična, no ovaj film toga je svjestan – on zna da je njegova priča klišej. Na primjer, kada Wheeler, koji se povezao sa Ronniejem, ali se svejedno boji da će možda završiti u zatvoru, pita dječakovu majku može li se nastaviti družiti sa njenim desetogodišnjakom nakon što izađe iz zatvora. Valja se diviti filmu koji može svoju ludost izraziti tako koncizno i flegmatično.

Danny, Wheeler, i dva dječaka su svi izuzetno djetinjasti, što pruža simfoniju sarkazma, ludosti i nepodopština. Humor nije prost samo radi toga da bude prost, već je uistinu smiješan. Rudd i Scott su postali pravi umjetnici, stoga neće biti nimalo čudno ako Scott postane stalni dio Apatow klana, u kojem Rudd već ima svoje mjesto. Thompson, sa samo 12 godina, već je veteran koji je glumio u nekoliko desetaka filmova i TV serija – a i u ovom filmu je odličan kao mali prostak. Christopher Mintz-Plasse i dalje uspješno koristi svoj štreberski karakter u svoju korist.

Wain i kompancija ne boje se dozvoliti nadrealnom, postmodernističkom humoru da se ušulja u pokoju scenu, sa pokoji veoma čudnim likom i forama koje će možda pomalo i zbuniti publiku. No, definitivno, ako se volite dobro nasmijati i opustiti – ovo je film koji obavezno morate pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Drame Romantični Trileri
Sortiraj