Menu

You Don’t Mess with the Zohan (2008)

Primorani da igraju igru mačke i pasa u kaosu rata, elitna postrojba dolazi intervenirati u grad u kojem je svaki civil moguća meta a svaka stvar moguća eksplozivna naprava.

  Ocjena

 You Don't Mess with the Zohan
(2008) on IMDb

  Trajanje

1h 53min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Dennis Dugan

  Scenarij

Adam Sandler
Robert Smigel
Judd Apatow

  Produkcija

Barry Bernardi
Jack Giarraputo
Kevin Grady
Daryl Kass
Gadi Levy
Judit Maull
Aldric La’auli Porter
Adam Sandler
Robert Smigel

  Glazba

Rupert Gregson-Williams

  Kinematografija

Michael Barrett
  Sinopsis

Zohan Dvir je specijalni agent u Izraelu, no želi pobjeći od opasnosti takvog stila života. Kada mu se pruži prilika, on lažira svoju smrt i postane uspješan stilist u New Yorku. No, kada kvart u kojem radi dođe u opasnost od strane pohlepnog stanodavca, Zohan se odluči pobrinuti da vrati stvari u normalu. No, ne shvaća da ga putem očekuje dosta iznenađenja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Adam Sandler Zohan
John Turturro Phantom
Emmanuelle Chriqui Dalia
Nick Swardson Michael
Lainie Kazan Gail
Ido Mosseri Oori
Rob Schneider Salim
Dave Matthews James
Michael Buffer Walbridge
Charlotte Rae Mrs. Greenhouse
  Recenzija

Ovaj film još je jedan u nizu komedija Adama Sandlera. Vjerojatno već znate što očekivati od takve vrste filma, no ovaj je uistinu imao veoma dobru podlogu – konflikt između Izraelaca i Palestinaca. Nažalost, prilika da postane nešto kvalitetnije ipak je propuštena, ali svejedno iz njega možete izvući nekoliko veoma smiješnih scena.

Sandler je napisao scenarij sa svojim prijateljem Robertom Smigelom i Juddom Apatowom, čiji je smisao za humor, iako prljav, generlano malo sofisticiraniji od Sandlerovog. Nije jasno koliko je koji čovjek doprinijeo scenariju, no iz filma je očito da se radi o više različitih stilova i tonova. Redatelj je stari Sanlderov suradnik Dennis Dugan, koji i ovaj film režira u svom poznatom, potpuno nesuptilnom stilu. No, uz mnoštvo nezrelih šala o seksu sa starim ljudima i lovljenju riba guzicom, ima tu i ponešto inteligentnog humora o odnosu Palestinaca i Izraelaca.

Osim nekoliko scena odlične komedije i robusnih šala, ovaj film je prilično lijen, a čak i pomalo beživotan. Svaka scena malo je predugačka, te ćete očekivati neku šalu koja nikad ne dođe. Osim toga, po pitanju priče tu je previše zapleta, uključujući Zohanovu romansu sa Daliom, pokušaji milijunaša da otkupi cijeli kvart, ponovno pojavljivanje Zohanovog starog neprijatelja, te još mnogo toga što je trebalo biti maknuto iz filma.

Ono što je odlično u filmu jest ismijavanje Izraelaca i Palestinaca u jednakim dozama, a konačna poruka o međusobnom prijateljstvu je uisitnu dobra. Jedini problem jest što se ta tematika trebala ubaciti u film sa mnogo više discipline i fokusa. Ovako, čim pomsilite da film kreće u dobrom smjeru, on odjednom postane lijena komedija u tipičnom stilu Sandlera i njegovih kompića. Svejedno, ako volite gledati komedije, nema razloga da propustite ovaj film. U najgorem slučaju, on će se pokazati kao prosječna komedija, ali moguće je da ćete iz njega uspjeti izvući i nešto malo više.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Sinkronizirani crtići Drame Najnoviji traileri Akcije Trileri Kriminalistički SF-ovi
Sortiraj